× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Μια βοήθεια με τις πιπεριές παρακαλώ

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9690 από Erevos
Με το που μεγαλώνουν λίγο αρχίζουν να σαπίζουν σε σημεία. Το έψαξα και φαίνεται πως είναι τροφοπενια ασβεστιου. Το έδειξα και στον γεωπόνο και μου έδωσε χηλικο ασβεστιο για να ψεκάσω τα φύλλα και να ποτίσω. Το μπουκαλάκι τελείωσε και οι καινούριοι καρποί (10 μέρες μετά) πάλι παρουσιάζουν το ίδιο. Μήπως είναι έλλειψη μαγνησίου τελικά κ όχι ασβεστίου? Μπορεί να φταίει ότι είναι λίγο στριμωγμένες οι πιπεριές? (4 σε μια μεγάλη ζαρντινιέρα) Πριν τις βάλω ο γεωπόνος μου έλεγε ότι δε θα έχουν πρόβλημα.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9697 από Erevos
Απαντήθηκε από Erevos στο θέμα Μια βοήθεια με τις πιπεριές παρακαλώ
Ναι, δεν έχει κάτι σχετικό.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9698 από athina88
Απαντήθηκε από athina88 στο θέμα Μια βοήθεια με τις πιπεριές παρακαλώ
ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΑΡΦΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΚΑΡΠΟ ΤΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ. ΜΟΥ ΣΥΝΕΒΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΦΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΡΠΟΙ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ. ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ... ΔΕΝ ΕΧΩ ΨΕΚΑΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΛΑ ΕΚΟΨΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΥΚΝΑ ΤΑ ΦΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΩ ΑΡΑΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΕ

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9699 από panagiotispanagiotis
Απαντήθηκε από panagiotispanagiotis στο θέμα Μια βοήθεια με τις πιπεριές παρακαλώ
Erevos

αυτο που αντιμετωπιζεις ειναι ξεκαθαρα ελλειψη ασβεστιου 100%.
Αυτο που με προβληματιζει πολυ ειναι πως τελειωσες το σκευασμα που σου δωσανε και τι σκευασμα ειναι αυτο ? Δεν μιλαω για το ονομα του αλλα τη συνθεση του . Συνηθως τα σκευασματα ασβεστιου χρησιμοποιουνται σε μεγαλες αραιωσεις και δεν σταματας την εφαρμογη ως το τελος της καλλιεργειας .Αυτο που χρησιμοποιησα φετος ειχε αραιωση 0,5% στο λιτρο διαφυλλικα και 3-5% στο εδαφος οχι ομως εφαπαξ αλλα βε τρεις με πεντε δοσεις και αυτο για να μπορεσει το βοριο και τα αλλα αμινοξεα να βοηθησουν το φυτο να απορροφησει το ασβεστιο. Δηλ. μεσα σε 20 μερεσ σε 40 ριζες πιπεριας εχω ριξει περιπου 15-20 ml .Εσυ ποσο χρησιμοποιησες? και σε ποσες ριζες?

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9700 από Erevos
Παναγιωτη, ο γεωπονος που μου το εδωσε μου ειπε να το βαλω σε 2 δοσεις ποτισμα/ψεκασμα χ2 και οτι ειναι ακινδυνο.Εγραφε χηλικο ασβεστιο επανω και δεν θυμαμαι την μαρκα παντως ηταν πανω απο 50ml και ηταν φθηνο 2 ευρο περιπου. Κριμα γιατι ειναι φορτωμενες τωρα και μαλλον θα πανε ολες χαραμι.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9705 από panagiotispanagiotis
Απαντήθηκε από panagiotispanagiotis στο θέμα Μια βοήθεια με τις πιπεριές παρακαλώ
πιστευω οτι κατι θα γινει μην απογοητευεσαι γιατι το ασβεστιο εχει αργη δραση απο 15 μερες και πανω .Γενικα να ξερεις οτι ολη τη δουλεια την κανει το βοριο στην απορροφηση του ασβεστιου, αν το σκευασμα ηταν φτωχο θα ξαναχρειαστεις κατι σιγουρα και καλυτερα απο καπου αλλου για να εχεις και μια αλλη γνωμη ετσι κι αλλιως τα λιπασματα το ιδιο κανουν.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9732 από Green Dragon
Απαντήθηκε από Green Dragon στο θέμα Μια βοήθεια με τις πιπεριές παρακαλώ
Το σκεύασμα το έριξες οπότε το χώμα σου δεν έχει πλέον έλλειψη.

Μήπως αφήνεις το χώμα να ξεράινεται πολύ; Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο μπλοκάρεται η απορρόφηση του ασβεστίου.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9741 από Erevos
Σχεδον καθε βραδυ ποτιζω γιατι τα συγκεκριμενα φυτα μαραινονται σχεδον απο την μεση της επομενης μερας ενω οι ντοματες και τα αγγουρια πανε και μερα παρα μερα χωρις αντιστοιχο προβλημα. Ηδη αρχισαν να σαπιζουν αρκετες πιπεριες κ μαλιστα απο αρκετα μικρες. Κοψιμο κ τηγανι για να μην πανε χαμενες αδικα.
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Erevos.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9815 από Green Dragon
Απαντήθηκε από Green Dragon στο θέμα Μια βοήθεια με τις πιπεριές παρακαλώ
Μην τις αφήνεις να μαραίνονται ακόμα και αν αυτό σημαίνει πότισμα δύο φορές την ημέρα. Ειδικά με την φετινή ζέστη και μία φορά να μείνουν διψασμένες μπορεί να γίνει η ζημιά.

Μπορείς επίσης να τσεκάρεις το PH (αν είναι κάτω από 6 υπάρχει θέμα απορρόφησης) αλλά από αυτά που περιέγραψες συμπεραίνω ότι είναι θέμα νερού.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.046 δευτερόλεπτα