- Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
Λαχανικά/Κηπευτικά
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
.
- athina88
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9411
από athina88
. δημιουργήθηκε από athina88
ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΙΔΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ΛΕΥΚΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΦΥΛΛΑ?? ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΟΤΕ Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΘΕΙΑΦΙΣΜΑΤΟΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΜΕ ΧΑΛΚΟΥΧΑ ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΦΥΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΜΕ ΧΑΛΚΟΥΧΑ ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΦΥΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DAVIS
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- panos_vz
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9538
από panos_vz
Απαντήθηκε από panos_vz στο θέμα .
Σημερα κι εγω στο κτημα μου ειδα την εξης εικονα στις αγγουριες μου...θελω να ελπιζω οτι δεν ειναι περονοσπορος αλλα ωιδιο οπως αναφερθηκε πιο πανω...
Μπορειτε φιλοι συγκαλλιεργητες να μου δωσετε μια διαγνωση?
Μπορειτε φιλοι συγκαλλιεργητες να μου δωσετε μια διαγνωση?
- panos_vz
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- panos_vz
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Green Dragon
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9605
από Green Dragon
Απαντήθηκε από Green Dragon στο θέμα .
Αν καλλιεργείς βιολογικά δεν ξέρω τι να σου πω. Αν καλλιεργείς συμβατικά, ρίξε μυκητοκτόνο ευρέως φάσματος ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ χωρίς πολλά πολλά. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβεις και δεύτερη φορά.
Επίσης, σε μια φωτογραφία φαίνεται να έχεις τροφοπενία, μάλλον μαγνησίου, ψευδαργύρου, καλίου ή μαγγανίου (έχεις μετρήσει το PH του χώματος.
Σε μια άλλη φαίνεται πάλι τροφοπενία ή επίθεση κάποιου εντόμου και όχι μύκητας.
Συμφωνώ πάντως ότι το βασικό σου πρόβλημα είναι το ωίδιο.
Επίσης, σε μια φωτογραφία φαίνεται να έχεις τροφοπενία, μάλλον μαγνησίου, ψευδαργύρου, καλίου ή μαγγανίου (έχεις μετρήσει το PH του χώματος.
Σε μια άλλη φαίνεται πάλι τροφοπενία ή επίθεση κάποιου εντόμου και όχι μύκητας.
Συμφωνώ πάντως ότι το βασικό σου πρόβλημα είναι το ωίδιο.
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Green Dragon.
- panagiotispanagiotis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 30
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9634
από panagiotispanagiotis
Απαντήθηκε από panagiotispanagiotis στο θέμα .
davis στη φωτο 2A_2012-07-23.JPG μπορω να πω οτι μοιαζει με ωιδιο χωρις σιγουρια γιατι δεν το εχω στα χερια μου αλλα αυτο το ασπρο γυρω απο τις καμμενες εστιες δεν νομιζω οτι ειναι κατι που ραντισες αλλα εξανθηση του μυκητα (σωστα?).
Στις αλλες φωτο εχεις τροφοπενια (αν ειναι αγορασμενα υβριδια θελουν καλη λιπανση) λιγα γερασμενα φυλλα και χλωρωσεις, κι εδω ειναι η διαφορα απο το μυκητα ,που εχουν χτυπησει τις ακρες των φυλλων ενω ο μυκητας συνηθως παει παντου . Ο θειχαλκος ειναι μια καλη λυση και γενικα να ξερεις οτι στα πρωτα σταδια της καλλιεργειας καλο ειναι κανα δυο ραντισματα με χαλκο για να ξενοιαζεις πιο μετα .
Στις αλλες φωτο εχεις τροφοπενια (αν ειναι αγορασμενα υβριδια θελουν καλη λιπανση) λιγα γερασμενα φυλλα και χλωρωσεις, κι εδω ειναι η διαφορα απο το μυκητα ,που εχουν χτυπησει τις ακρες των φυλλων ενω ο μυκητας συνηθως παει παντου . Ο θειχαλκος ειναι μια καλη λυση και γενικα να ξερεις οτι στα πρωτα σταδια της καλλιεργειας καλο ειναι κανα δυο ραντισματα με χαλκο για να ξενοιαζεις πιο μετα .
- Green Dragon
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9676
από Green Dragon
Απαντήθηκε από Green Dragon στο θέμα .
Πλεόνασμα φωσφόρου στο χώμα προσδίδει πικρή γεύση στους καρπούς.
Ειδικά για τα αγγούρια λέγεται ότι αν τα αγγίξεις κατά την διάρκεια της ανάπτυξης γίνονται πικρά. Δεν ξέρω αν ισχύει.
Ειδικά για τα αγγούρια λέγεται ότι αν τα αγγίξεις κατά την διάρκεια της ανάπτυξης γίνονται πικρά. Δεν ξέρω αν ισχύει.
Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.058 δευτερόλεπτα