- Ληφθείσες Ευχαριστίες 6
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ & ΑΓΓΟΥΡΙΑ SOS!!!
Λαχανικά/Κηπευτικά
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ & ΑΓΓΟΥΡΙΑ SOS!!!
- fanis81
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9033
από fanis81
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ & ΑΓΓΟΥΡΙΑ SOS!!! δημιουργήθηκε από fanis81
Καλημέρα στην όμορφη παρέα...
Θέλω τις συμβουλές σας.....ενώ είχαν δέσει λίγα κολοκυθάκια και αγγουράκια (έχουν το μέγεθος ενός δάχτυλου) άρχισαν ξαφνικά να μαλακώνουν και φαίνεται σαν να σαπίζουν.
Το φύλλωμα στα φυτά παραμένει πράσινο και η μόνη παρατυπία είναι ότι δεν ποτίστηκαν για μία μέρα (2 μέρες απότιστα). Δεν έχω αλλάξει κάτι άλλο.
Εκεί που είχα χαρεί λίγο ξαφνικά........ Τι μπορέι να συμβαίνει?
Θέλω τις συμβουλές σας.....ενώ είχαν δέσει λίγα κολοκυθάκια και αγγουράκια (έχουν το μέγεθος ενός δάχτυλου) άρχισαν ξαφνικά να μαλακώνουν και φαίνεται σαν να σαπίζουν.
Το φύλλωμα στα φυτά παραμένει πράσινο και η μόνη παρατυπία είναι ότι δεν ποτίστηκαν για μία μέρα (2 μέρες απότιστα). Δεν έχω αλλάξει κάτι άλλο.
Εκεί που είχα χαρεί λίγο ξαφνικά........ Τι μπορέι να συμβαίνει?
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- panagiotispanagiotis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 30
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9175
από panagiotispanagiotis
Απαντήθηκε από panagiotispanagiotis στο θέμα ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ & ΑΓΓΟΥΡΙΑ SOS!!!
αγγουρια αγοραστη υβριδιο????????????????
ΤΡΟΦΟΠΕΝΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!! Λιπασμα και νερο και αφαιρεση των παλιων για να δωσει νεα
ΤΡΟΦΟΠΕΝΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!! Λιπασμα και νερο και αφαιρεση των παλιων για να δωσει νεα
- fanis81
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9177
από fanis81
Απαντήθηκε από fanis81 στο θέμα ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ & ΑΓΓΟΥΡΙΑ SOS!!!
Καλημέρα.....υβρίδιο τι εννοείς?? γιατί είμαι και λίγο άσχετος
Από φυτώριο τίς έχω αγοράσει.....Επίσης έβαλα στην "αναζήτηση" στο site την λέξη τροφοπενία αλλά δεν μου έβγαλε κάτι. Υπάρχει κάποιο link για να διαβάσω τι είναι??
Γενικά όλα ότι έχω φυτέξει δεν πάει καλά (εκτός από τα αρωματικά) και δεν ξέρω τι φταίει. Έχω δοκιμάσει αρκετά από αυτά που διάβασα στο forum (προσθήκη ασβεστίου, σταθερό πότισμα, βιολογικό λίπασμα, προσθήκη κομπόστ κλπ, κλπ) χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα
Υποθέτω ότι φταίει το βάθος της αυτοσχέδιας ζαρτινιέρας (20cm), ότι τα φύτεψα αργά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να "δέσουν" καρπό λόγω ζέστης......
Δεν ξέρω αν φταίει επίσης και το μέρος που τα έχω....είναι στα Β.Π (400m), σε βεράντα και τα βλέπει ο ήλιος από τις 10:00 πρωί μέχρι αργά το απόγευμα. Βέβαια έχουν σκίαση από τέντα μέχρι τις 17:00 (αν δεν φυσάει) αλλά φοβάμαι μήπως ζεσταίνονται υπερβολικά από το περιβάλλοντα χώρο (οι ζαρτινιέρες δεν ακουμπούν κάτω και έχουν γύρω στους 30cm κενό από το πλαϊνό τοιχάκι)
Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.........πρώτη φορά είναι φέτος και δεν είχα μεγάλες προσδοκίες αλλά όχι και τίποτα ρε γμτ.
Από φυτώριο τίς έχω αγοράσει.....Επίσης έβαλα στην "αναζήτηση" στο site την λέξη τροφοπενία αλλά δεν μου έβγαλε κάτι. Υπάρχει κάποιο link για να διαβάσω τι είναι??
Γενικά όλα ότι έχω φυτέξει δεν πάει καλά (εκτός από τα αρωματικά) και δεν ξέρω τι φταίει. Έχω δοκιμάσει αρκετά από αυτά που διάβασα στο forum (προσθήκη ασβεστίου, σταθερό πότισμα, βιολογικό λίπασμα, προσθήκη κομπόστ κλπ, κλπ) χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα
Υποθέτω ότι φταίει το βάθος της αυτοσχέδιας ζαρτινιέρας (20cm), ότι τα φύτεψα αργά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να "δέσουν" καρπό λόγω ζέστης......
Δεν ξέρω αν φταίει επίσης και το μέρος που τα έχω....είναι στα Β.Π (400m), σε βεράντα και τα βλέπει ο ήλιος από τις 10:00 πρωί μέχρι αργά το απόγευμα. Βέβαια έχουν σκίαση από τέντα μέχρι τις 17:00 (αν δεν φυσάει) αλλά φοβάμαι μήπως ζεσταίνονται υπερβολικά από το περιβάλλοντα χώρο (οι ζαρτινιέρες δεν ακουμπούν κάτω και έχουν γύρω στους 30cm κενό από το πλαϊνό τοιχάκι)
Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.........πρώτη φορά είναι φέτος και δεν είχα μεγάλες προσδοκίες αλλά όχι και τίποτα ρε γμτ.
- ntinakos
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 11
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9317
από ntinakos
Απαντήθηκε από ntinakos στο θέμα ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ & ΑΓΓΟΥΡΙΑ SOS!!!
μαλιστα... βασικο το βαθος της ζαρτινιερας... 20 cm βαθος αρα επειδη σιγουρα εχεις πετρες για αποστραγγιση κατω, και το χωμα εχει κατσει απο τα ποτισματα αρα δεν εχεις παραπανω απο 10-12 ποντους χωμα υποψιαζομαι οτι δεν βρισκουν χωρο οι ριζες.Γενικα τα κηπευτικα λογω των καρπων θελουν ποιο βαθιες ζαρτινιερες . Εγω χρησιμοποιω 30αρες και την επομενη φορα θα βαλω και λιγο μεγαλυτερες γιατι και με αυτες δεν ειμαι πληρως ευχαριστημενος. Και μην απογοητευεσαι
- fanis81
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9328
από fanis81
Απαντήθηκε από fanis81 στο θέμα ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ & ΑΓΓΟΥΡΙΑ SOS!!!
Ευχαριστώ για την απάντηση......επειδή έχω προσθέσει χώμα αντί για 10-12cm άντε να έχει 15cm το οποίο δεν αλλάζει και πολλά.......Θα επανέλθω το φθινώπορο με πιο ψηλές ζαρτινιέρες
Η καλοκαιρινή προσπάθεια προσφέρει μόνο πρασινάδα και πολύτιμη εμπειρία
Δεν απογοητεύομαι αλλά όσο θυμάμαι που ανέβαζα το χώμα στον 2ο από τις σκάλες
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσείς σας.
Η καλοκαιρινή προσπάθεια προσφέρει μόνο πρασινάδα και πολύτιμη εμπειρία
Δεν απογοητεύομαι αλλά όσο θυμάμαι που ανέβαζα το χώμα στον 2ο από τις σκάλες
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσείς σας.
Συντονιστές: ilias
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ & ΑΓΓΟΥΡΙΑ SOS!!!
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.040 δευτερόλεπτα