× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Κλάδεμα ντομάτας

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8970 από panos_vz
Κλάδεμα ντομάτας δημιουργήθηκε από panos_vz
Μπορει καποιος να μας πει πως κλαδευουμε την ντοματα-ψηλες και κοντες?

Κοβουμε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ βγαινει κατω απο τον καρπο?Κορφολογουμε?Κοβουμε οτι βγαινει σε διακλαδωσεις?

Για πειτε...

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8971 από despina119
Απαντήθηκε από despina119 στο θέμα Κλάδεμα ντομάτας
Από όσο γνωρίζω στις αναριχώμενες κόβουμε ό,τι διακλάδωση βγαίνει από τις μασχάλες με σκοπό το φυτό να αναπτυχθεί σε ύψος. Αν πάλι μας ξεφύγει κανα κλαδί τότε κάποια στιγμή η αρχική κορυφή θα σταματήσει να ψηλώνει και θα παίρνει ύψος το κλαδί που δεν κλαδέψαμε.
Υπόψιν ότι αν τα κλαδιά αυτά τα αφήσουμε να μεγαλώσουν λίγο, δηλ να γίνουν 10-15 εκ τουλάχιστον, τα κόψουμε και τα φυτέψουμε στο χώμα ή αν δεν προλαβαίνουμε τα βάλουμε σε νερό, θα προκύψουν νέα φυτά! Για 10-15 μέρες θα φαίνονται πεθαμένα αλλά μόλις αρχίσουν να ριζώνουν θα ζωντανέψουν. Το έκανα φέτος και είχα επιτυχία 8 στα 10.

Για τις χαμηλές ποικιλίες δεν έχω πολύ εμπειρία μιας και φέτος αγόρασα για πρώτη φορά και νομίζω πως δεν κλαδεύονται καθόλου.

Γενικότερα εγώ προσωπικά κλαδεύω τα χαμηλά κλαδιά φύλλων που στο πότισμα βρέχονται προς αποφυγήν ασθενειών.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kksakis1, manosdet, fireseaker

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.039 δευτερόλεπτα