- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Ντομάτες και "αρπακτικά"
Λαχανικά/Κηπευτικά
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Ντομάτες και "αρπακτικά"
- Y1annis73
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8750
από Y1annis73
Ντομάτες και "αρπακτικά" δημιουργήθηκε από Y1annis73
Εδώ και καιρό περίμενα την πρώτη ντοματούλα...
Είχα δει εδώ και μέρες πως είχε αρχίσει να σπάει το πράσινο και κυριολεκτικά σε δύο μέρες το χρώμα άλλαζε, αλλά ήθελε άλλες δύο στο φυτό και ίσως άλλη μία ή δύο στο παράθυρο...
Εχθές το απόγευμα γυρνάω από την δουλειά και σοκ τα πουλιά την είχαν τσακίσει...!
(Στην περιοχή μου έχει κάτι σαν κοράκια, αλλά και πολλά άλλα πουλιά)
Είχα δει και πριν μικρά τσιμπήματα, αλλά είναι αλλιώς τώρα.
Ήδη έβαλα ένα πρόχειρο σκιάχτρο με μία παλιά μπλούζα μου, καθώς και ένα μεγάλο σκεύος με νερό, αλλά δεν ξέρω αν θα βοηθήσει.
Επίσης μου είπαν να κρεμάσω CD, αφού απεχθάνονται τα γυαλιστερά πράγματα, όπως επίσης και μία ψεύτικη Κουκουβάγια.
Από την άλλη δεν θα βάλω με τίποτα δίχτυ για πουλιά, αφού έχει συχνά τραγική κατάληξη για κάποια από αυτά.
Καμμία ιδέα που να σας έχει βοηθήσει;
Είχα δει εδώ και μέρες πως είχε αρχίσει να σπάει το πράσινο και κυριολεκτικά σε δύο μέρες το χρώμα άλλαζε, αλλά ήθελε άλλες δύο στο φυτό και ίσως άλλη μία ή δύο στο παράθυρο...
Εχθές το απόγευμα γυρνάω από την δουλειά και σοκ τα πουλιά την είχαν τσακίσει...!
(Στην περιοχή μου έχει κάτι σαν κοράκια, αλλά και πολλά άλλα πουλιά)
Είχα δει και πριν μικρά τσιμπήματα, αλλά είναι αλλιώς τώρα.
Ήδη έβαλα ένα πρόχειρο σκιάχτρο με μία παλιά μπλούζα μου, καθώς και ένα μεγάλο σκεύος με νερό, αλλά δεν ξέρω αν θα βοηθήσει.
Επίσης μου είπαν να κρεμάσω CD, αφού απεχθάνονται τα γυαλιστερά πράγματα, όπως επίσης και μία ψεύτικη Κουκουβάγια.
Από την άλλη δεν θα βάλω με τίποτα δίχτυ για πουλιά, αφού έχει συχνά τραγική κατάληξη για κάποια από αυτά.
Καμμία ιδέα που να σας έχει βοηθήσει;
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Roula
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 372
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8751
από Roula
Απαντήθηκε από Roula στο θέμα Ντομάτες και "αρπακτικά"
Δεν έχω εικόνα για το πόσες τομάτες έχεις, ούτε για το χώρο που είναι φυτεμένες. Εάν είναι περιορισμένος ο χώρος σου (δεν τις έχεις δηλαδή στα "ανοιχτά", σε κήπο, χωράφι κτλ), σκέφτομαι ότι θα μπορούσες να κάνεις μια αυτοσχέδια κατασκευή προκειμένου να εμποδίσεις οτιδήποτε μεγάλο και φτερωτό να πετάξει κοντά στα φυτά σου:
Όταν έσπερνα, κάποια πουλάκια "έκαναν επίθεση" στη βεράντα μου γιατί μάλλον αρέσκονταν στους σπόρους... Ε, πήγα κι εγώ κι έμπηξα στο χώμα καλαμάκια από σουβλάκια τριγύρω από τους σπόρους και δεν ξαναπλησίασε τίποτα.
Ίσως αν σκεφτόσουν κάτι παρόμοιο που να αρμόζει με το μέγεθος των φυτών σου;
Όταν έσπερνα, κάποια πουλάκια "έκαναν επίθεση" στη βεράντα μου γιατί μάλλον αρέσκονταν στους σπόρους... Ε, πήγα κι εγώ κι έμπηξα στο χώμα καλαμάκια από σουβλάκια τριγύρω από τους σπόρους και δεν ξαναπλησίασε τίποτα.
Ίσως αν σκεφτόσουν κάτι παρόμοιο που να αρμόζει με το μέγεθος των φυτών σου;
- Y1annis73
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8752
από Y1annis73
Απαντήθηκε από Y1annis73 στο θέμα Ντομάτες και "αρπακτικά"
Πολύ ενδιαφέρον και να σου πω έχω κάνει κάτι αντίστοιχο στις καρπουζιές γιατί φοβάμαι τις απώλειες από ένα ελάφι που γυρνάει στην περιοχή...
Ο μπαξές είναι περίπου 35 τετραγωνικά και έχω 24 ντομάτες σε σχετικά πυκνή διάταξη.
Ο μπαξές είναι περίπου 35 τετραγωνικά και έχω 24 ντομάτες σε σχετικά πυκνή διάταξη.
- fireseaker
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1164
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8755
από fireseaker
Απαντήθηκε από fireseaker στο θέμα Ντομάτες και "αρπακτικά"
.
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by fireseaker.
Συντονιστές: ilias
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Ντομάτες και "αρπακτικά"
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.038 δευτερόλεπτα