× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Ποσες ντοματιες ανα τετραγωνικο μετρο

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8564 από kerkireos
Ποσες ντοματιες μπορουμε να φυτεψουμε ανα τετραγωνικο μετρο ωστε να αναπτυχθουν ικανοποιητικα και να εχουμε την καλυτερη δυνατη αποδοση?

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8567 από Roula
Απαντήθηκε από Roula στο θέμα Ποσες ντοματιες ανα τετραγωνικο μετρο
Μια ικανοποιητική απόσταση φυτού από φυτό είναι τα 60 εκατοστά.

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8568 από zaxarias
Απαντήθηκε από zaxarias στο θέμα Ποσες ντοματιες ανα τετραγωνικο μετρο
εγώ της βάζω ανά ένα μέτρο για να έχουν και το περιθώριο να απλωθούν

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8571 από FiestaGiorgos
Απαντήθηκε από FiestaGiorgos στο θέμα Ποσες ντοματιες ανα τετραγωνικο μετρο
καλησπερα σας, για πρωτη μου φορα ξεκινησα να φυτευω σε γλαστρες στην ταρατσα,φυτεψα ντοματες,αγγοθρια κ.α. Εχω ενα προβλημα,οι ντοματες αφου εχουν γινει περιπου 1 μετρο και κατι,δεν εχουν ακομα καρπο,ουτε ανθοι,επισης τα φυλλα που κ που ξερενονται καποια.
Τι γινετε?ξερει καποιος κατι?

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8577 από zaxarias
Απαντήθηκε από zaxarias στο θέμα Ποσες ντοματιες ανα τετραγωνικο μετρο
γνώμη μου να της ποτίζεις λιγότερο, το πολύ νερό δημιουργεί στις τομάτες πολύ φύλλωμα και όχι καρπό, όσο για τα ξερά φύλα, αν είναι τα κάτω φύλα κοντά στην γλάστρα ίσος της πότισες με πολύ ζέστη ,το δημιουργεί η εξαέρωση του νερού .δεν έχεις πάρα να τα κόψεις.σε κήπο υπάρχουν πολύ λόγοι άλλα στην γλάστρα δεν νομίζω να προσβάλλονται από πολλές ασθένειες. ίσος καπιος φίλος να γνωρίζει περισσότερα

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8612 από Roula
Απαντήθηκε από Roula στο θέμα Ποσες ντοματιες ανα τετραγωνικο μετρο
Νομίζω παίζει μεγάλο ρόλο η εποχή που τις φύτεψες και το πότε αναπτύχθηκαν, πέραν βεβαίως των όσων λέει ο zaxarias.

Παραδείγματα:
Εγώ άργησα να σπείρω (τους πρώτους σπόρους τους έριξα περί τα τέλη Απριλίου). Πριν από ένα μήνα περίπου έβγαλαν αρκετά άνθη, τα οποία έχουν δέσει καρπό τώρα.
Μου είχαν περισσέψει και μερικά φυντάνια, πάντως, τα οποία αποφάσισα να τα φυτέψω στην τελική τους θέση στα μέσα Μαΐου. Αυτές οι δεύτερες τοματιές, τώρα έχουν βγάλει ελάχιστα άνθη, αλλά είναι εξαιρετικά ευαίσθητα λόγω των θερμοκρασιών (πολλά πέφτουν). Επίσης παρατηρώ ότι, αν και υπάρχουν πολλά μπουμπούκια, και στις μεν τοματιές και στις δε, δυσκολεύονται πολύ να ανθίσουν πια. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Το να ξεραίνονται "κάποια" φύλλα είναι γενικά φυσιολογικό. Εάν, πάντως, παρατηρείς ότι αυτά είναι σε συγκεκριμένο σημείο στο φυτό τότε μπορεί να συμβαίνουν διαφορετικά πράγματα:
1. Εάν είναι χαμηλά, τότε μάλλον ισχύει ό,τι λέει ο zaxarias. Επιπλέον μπορεί να πρόκειται πολύ απλά για τη φυσιολογική φθορά τους.
2. Εάν το παρατηρείς στα φύλλα που εξέχουν περισσότερο στο φυτό σου, ή εάν είναι ψηλά, τότε ίσως πρόκειται για έγκαυμα από τον ήλιο. Σε αυτήν την περίπτωση προτείνω δίχτυ σκίασης, μιας και τα έχεις στην ταράτσα σου.

Όπως και να έχει, καλό είναι να φροντίζεις κάποια βασικά θέματα κλαδέματος στις τομάτες σου. Μια γρήγορη αναζήτηση στο forum θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8635 από FiestaGiorgos
Τις εχω 2 μηνες απο σπορους που τις φυτεψα,στο χωμα τους δεν εχω ριξει τιποτα,ουτε κοπρια,μηπως θελει κατι παραπανο?πριν κανα μηνα εβγαλαν 2-3 ανθοι κιτρινα αλλα τιποτα απο τοτε.
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8636 από FiestaGiorgos
οριστε και φωτο
Συνημμένα:

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8637 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Ποσες ντοματιες ανα τετραγωνικο μετρο
Καλησπέρα Γιώργο,

Διάβασε σε παρακαλώ την ενότητα "Γονιμοποίηση και Καρπόδεση τομάτας" στο: 2019.kalliergo.gr/component/myblog/tomates-kalliergeia-odigies-03042011.html

Θα σου λύσει πολλές απορίες.

Τα φυτά σε γλάστρα θέλουν τακτική λίπανση και συχνότερο πότισμα από ότι αυτά που είναι στο χώμα.

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8639 από ntinakos
Απαντήθηκε από ntinakos στο θέμα Ποσες ντοματιες ανα τετραγωνικο μετρο
Και μεγαλύτερη γλάστρα ;) ;) διοτι απο τις φωτο νομίζω οτι τις βλέπω για μικρές και πιστευω οτι οι ντοματιες σου ψάχνουν χωρο να απλωσουν ρίζες και δεν βρίσκουν...

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.047 δευτερόλεπτα