- Ληφθείσες Ευχαριστίες 49
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Ασβός ή κάτι άλλο;
Λαχανικά/Κηπευτικά
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Ασβός ή κάτι άλλο;
- Babis@
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8455
από Babis@
Ασβός ή κάτι άλλο; δημιουργήθηκε από Babis@
Χθες και σήμερα το πρωί, αφού πήγα στον κήπο μου, βρήκα λακκούβες σκαμμένες. Και τις δύο ημέρες στο ίδιο σχεδόν σημείο. Κάτι μου ξέχωσε 3 ρίζες τοματιές (όψιμες - τις έβαλα πριν απο 2 εβδομάδες), μια ρίζα καλαμπόκι και σκάβοντας μετακίνησε χώμα καλύπτοντας αρκετά κλωνάρια απο τις καρπουζιές μου που ήταν στη διπλανή αράδα..
Τι μπορεί να είναι; ασβός που έψαχνε για κολοκυθάδες; σκυλί, τυφλοπόντικας;
Αν περιμετρικά σκορπίσω θειάφι και γαλαζόπετρα, θα γίνει κάτι; Μήπως να έβαζα φόλα; κι αν ναι τί;
Μακάρι κάποιος να μπορεί να μου προτείνει κάτι γιατί δε θα ήθελα να μου κάνει κι άλλες ζημιές.. Το περίεργο είναι οτι τις τοματιές αυτές δε τις βρήκα κάπου.. Τις έφαγε; Οι λακούβες είχαν 20 - 30 εκατοστά βάθος και 40 - 50 πλάτος..
Τι μπορεί να είναι; ασβός που έψαχνε για κολοκυθάδες; σκυλί, τυφλοπόντικας;
Αν περιμετρικά σκορπίσω θειάφι και γαλαζόπετρα, θα γίνει κάτι; Μήπως να έβαζα φόλα; κι αν ναι τί;
Μακάρι κάποιος να μπορεί να μου προτείνει κάτι γιατί δε θα ήθελα να μου κάνει κι άλλες ζημιές.. Το περίεργο είναι οτι τις τοματιές αυτές δε τις βρήκα κάπου.. Τις έφαγε; Οι λακούβες είχαν 20 - 30 εκατοστά βάθος και 40 - 50 πλάτος..
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- PALIOS
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 139
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8478
από PALIOS
Απαντήθηκε από PALIOS στο θέμα Ασβός ή κάτι άλλο;
Μπάμπη,
άν είναι ασβός, ή χοίροι, ή άλλο τί ..., θά φαινεται από τά χνάρια του.
Σκόρπισε λίγο θειάφι, ή βάλε καμμιά πέτρα ασπρισμένη μέ ασβέστη, καί θά φύγη.
Αλλά, μή φερθής επιπόλαια καί βάλης φόλα. Μπορεί νά προκαλέσης ζημιά εκεί όπου δέν τό περιμένης. Καί ο ασβός είναι πολύ χρήσιμο ζώο, μήν τόν χαλάσης, αλλά, άν είναι ασβός, ... τά καλαμπόκια καί τά καρπούζια θά σου τά φάη.
Στήν εσχάτη περίπτωσι κάθισε καί φύλαξε ένα βράδυ, .. νά ξέρης τί κάνης.
PALIOS
άν είναι ασβός, ή χοίροι, ή άλλο τί ..., θά φαινεται από τά χνάρια του.
Σκόρπισε λίγο θειάφι, ή βάλε καμμιά πέτρα ασπρισμένη μέ ασβέστη, καί θά φύγη.
Αλλά, μή φερθής επιπόλαια καί βάλης φόλα. Μπορεί νά προκαλέσης ζημιά εκεί όπου δέν τό περιμένης. Καί ο ασβός είναι πολύ χρήσιμο ζώο, μήν τόν χαλάσης, αλλά, άν είναι ασβός, ... τά καλαμπόκια καί τά καρπούζια θά σου τά φάη.
Στήν εσχάτη περίπτωσι κάθισε καί φύλαξε ένα βράδυ, .. νά ξέρης τί κάνης.
PALIOS
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Babis@
- Babis@
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8499
από Babis@
Απαντήθηκε από Babis@ στο θέμα Ασβός ή κάτι άλλο;
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση..
Χθες μπήκε ξανά.. Το μόνο που κάνει είναι να σκάβει το χώμα. Έσκαψε δίπλα απο δυο ρίζες πιπεριάς και ξέχωσε 3 κρεμμύδια (τα οποία δεν έφαγε). Μέχρι τώρα δεν εχει φάει καρπούζι ή άλλο 'καρπό' παρόλο που είναι έτοιμα..
Πατημασιές είδα, αλλά εκεί που πάτησε το χώμα ήταν στεγνο, οπότε δε μπόρεσα να καταλάβω τί είναι.. Θα δοκιμάσω κι αυτό με το θειάφι και θα ελπίζω..
Ο Γεωπόνος μου είπε να βάλω περιμετρικά ταινία κόκκινη-άσπρη (σαν αυτή που βάζουν στους δρόμους) και αλουμινόχαρτο..
Χθες μπήκε ξανά.. Το μόνο που κάνει είναι να σκάβει το χώμα. Έσκαψε δίπλα απο δυο ρίζες πιπεριάς και ξέχωσε 3 κρεμμύδια (τα οποία δεν έφαγε). Μέχρι τώρα δεν εχει φάει καρπούζι ή άλλο 'καρπό' παρόλο που είναι έτοιμα..
Πατημασιές είδα, αλλά εκεί που πάτησε το χώμα ήταν στεγνο, οπότε δε μπόρεσα να καταλάβω τί είναι.. Θα δοκιμάσω κι αυτό με το θειάφι και θα ελπίζω..
Ο Γεωπόνος μου είπε να βάλω περιμετρικά ταινία κόκκινη-άσπρη (σαν αυτή που βάζουν στους δρόμους) και αλουμινόχαρτο..
- venardos2
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8912
από venardos2
Απαντήθηκε από venardos2 στο θέμα Ασβός ή κάτι άλλο;
Μπάμπη καλησπέρα πέρσι είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα και κάπα παλιά κυρία μου συνέστησε να φυτέψω κατιφέδες πολλούς. Το έκανα και όντος φέτος δεν είχα κανένα κρούσμα.
- Babis@
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8939
από Babis@
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση..
Το θέμα είναι οτι στον κήπο έχω γύρω στους 20 κατιφέδες. Παρατήρησα οτι δεν απωθούν καθόλου τον ασβό (ή ότι άλλο είναι) μιας και σκάβει τρύπες ακόμη και δίπλα τους..
Μεχρι τώρα εκτός απο τις τοματιές και τα καλαμπόκια που ξέχωσε, μού έχει χαλάσει με το σκάψιμό του αρκετά κρεμμύδια κι έχει φάει δυο πεπόνια.. Τα καρπούζια, παρόλο που δείχνουν έτοιμα, είναι ακόμη ανέπαφα..
Και τελικά ούτε το θειάφι έκανε κάτι.
Κάθε πρωί πηγαίνω στον κήπο και πριν ανοίξω την αυλόπορτα, η πρώτη μου σκέψη είναι: τί να μου έχει χαλάσει σήμερα;
Δε ξέρω τι άλλο να κάνω.. Τείνω προς τη λύση της φόλας μιας και δέκα μέρες τώρα μου κάνει συνέχεια ζημιά σ' αυτά που κοπιάζω πολύ να φτιάξω..
Το θέμα είναι οτι στον κήπο έχω γύρω στους 20 κατιφέδες. Παρατήρησα οτι δεν απωθούν καθόλου τον ασβό (ή ότι άλλο είναι) μιας και σκάβει τρύπες ακόμη και δίπλα τους..
Μεχρι τώρα εκτός απο τις τοματιές και τα καλαμπόκια που ξέχωσε, μού έχει χαλάσει με το σκάψιμό του αρκετά κρεμμύδια κι έχει φάει δυο πεπόνια.. Τα καρπούζια, παρόλο που δείχνουν έτοιμα, είναι ακόμη ανέπαφα..
Και τελικά ούτε το θειάφι έκανε κάτι.
Κάθε πρωί πηγαίνω στον κήπο και πριν ανοίξω την αυλόπορτα, η πρώτη μου σκέψη είναι: τί να μου έχει χαλάσει σήμερα;
Δε ξέρω τι άλλο να κάνω.. Τείνω προς τη λύση της φόλας μιας και δέκα μέρες τώρα μου κάνει συνέχεια ζημιά σ' αυτά που κοπιάζω πολύ να φτιάξω..
- manosdet
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10423
από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα Ασβός ή κάτι άλλο;
Καλημέρα.
Δυστυχώς εδώ και μία εβδομάδα αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα.
Ένας ασβός μου σκάβει τις πατάτες.
Κάθε μέρα και 3-4 ρίζες χαλασμένες, αλλά απλά τις σκάβει χωρίς να τις τρώει.
Λέω σίγουρα ότι είναι ασβός επειδή τον είδαν στο απέναντι εξοχικό.
Δεν θέλω να ρίξω φόλα αλλά κάθε πρωί όπως λέει και ο Μπάμπης σκέφτομαι τι θα βρω χαλασμένο.
Θα δοκιμάσω να ρίξω θειάφι σήμερα μπας και καταφέρω κάτι.
Μπάμπη εσύ τι έκανες τελικά;;;;
Δυστυχώς εδώ και μία εβδομάδα αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα.
Ένας ασβός μου σκάβει τις πατάτες.
Κάθε μέρα και 3-4 ρίζες χαλασμένες, αλλά απλά τις σκάβει χωρίς να τις τρώει.
Λέω σίγουρα ότι είναι ασβός επειδή τον είδαν στο απέναντι εξοχικό.
Δεν θέλω να ρίξω φόλα αλλά κάθε πρωί όπως λέει και ο Μπάμπης σκέφτομαι τι θα βρω χαλασμένο.
Θα δοκιμάσω να ρίξω θειάφι σήμερα μπας και καταφέρω κάτι.
Μπάμπη εσύ τι έκανες τελικά;;;;
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by manosdet.
- manosdet
- Αποσυνδεμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10425
από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα Ασβός ή κάτι άλλο;
- Babis@
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10428
από Babis@
Έριχνα θειάφι σχεδόν κάθε μέρα.. Έβαλα κορδέλες σαν αυτές που βάζουν στα αμπέλια για τα πουλιά, άφηνα εδώ κι εκεί φωτάκια, έβαλα αλουμινόχαρτο μήπως και φοβάται τον ήχο ή το λαμπύρισμα που κάνει, άφησα ραδιάκι με μουσική...
Αποτέλεσμα; Μηδέν.. Απλώς δε μπάινει κάθε βράδυ αλλά μια στις τρεις τεσσερις ημέρες..
Άσε που με το ράδιο οι πατημασιές του φαίνονταν πιο έντονες λες και χόρευε κιόλας..
Αποτέλεσμα; Μηδέν.. Απλώς δε μπάινει κάθε βράδυ αλλά μια στις τρεις τεσσερις ημέρες..
Άσε που με το ράδιο οι πατημασιές του φαίνονταν πιο έντονες λες και χόρευε κιόλας..
- giathe
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 7
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10431
από giathe
Απαντήθηκε από giathe στο θέμα Ασβός ή κάτι άλλο;
Εγώ θα έφτιαχνα ένα σκιάχτρο..μεγάλο σαν άνθρωπο, τα παλιά τα κλασικά με τα άχυρα..και θα κρέμαγα και από τα χέρια του αυτές τις χαζομάρες που κρεμάνε στις πόρτες και κάνουν θόρυβο με τον αέρα..η θα έβρισκα κραυγές αετών κ γερακιών κ θα τις έβαζα να παίζουν όλο το βράδυ...
- voskos
- Αποσυνδεμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 393
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10445
από voskos
Απαντήθηκε από voskos στο θέμα Ασβός ή κάτι άλλο;
Αν είναι ασβός ,ο χώρος που έσκαψε το βράδυ , το πρωί θα έχει έντονη μυρουδιά/ δυσοσμία επειδή είναι βρώμικος και αφήνει τις μυρωδιές του όπου πάει.
Για να το διαπιστώσετε θα φερθείτε ως τα λαγωνικά…..μυρίστε το έδαφος και θα καταλάβετε αν είναι ασβός.
Αν ναι....και αν είναι μεγάλες οι ζημιές?? εεε τότε ........... δεν είμαι υπέρ αυτής της μεθόδου......ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος είναι η νυχτερινή φύλαξη ,το τρόμαγμα αρχικά και τελος η θανάτωση.
Είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω
Για να το διαπιστώσετε θα φερθείτε ως τα λαγωνικά…..μυρίστε το έδαφος και θα καταλάβετε αν είναι ασβός.
Αν ναι....και αν είναι μεγάλες οι ζημιές?? εεε τότε ........... δεν είμαι υπέρ αυτής της μεθόδου......ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος είναι η νυχτερινή φύλαξη ,το τρόμαγμα αρχικά και τελος η θανάτωση.
Είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by voskos.
Συντονιστές: ilias
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Ασβός ή κάτι άλλο;
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.162 δευτερόλεπτα