- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Κολοκύθια
- κηπουρος
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- maria281o
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 19
- Κράνιος
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1151
maria281o έγραψε: Φταίει που δε γονιμοποιήθηκε το άνθος τους κηπουρέ. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο αν δεν υπάρχουν πολλά έντομα στο μέρος αυτό. Αν θέλεις να είσαι σίγουρος μετέφερε μόνος σου τη γύρη απο τα αρσενικά άνθη (αυτά με το κοτσάνι) στα θηλυκά (υατά με τον καρπό) με μία μπατονέτα.
Γι άλλη μια φορά θα πω ευχαριστώ Ηλία για το kalliergo. Είμαι γεροπαλαιός κι εγώ. Ευτυχώς που δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι τα ξέρω όλα. Ξεράδια ξέρω! Ναι!!! Μα δεν είχε πάει ποτέ το φτωχό μου το μυαλό στη γονιμοποίηση των λουλουδιών της κολοκυθιάς!! Κι οι γείτονες, κι οι δήθεν επαΐοντες... φταίει το νερό λένε ... και πάει πέρα! Κάτσε ... το κεφάλι μου,,, το νερό μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο σαν παράγοντας... Αλλά...κάτι δεν κολλάει εδώ....
Κι ευχαριστώ τη Μαρία! Τη maria281o Σ' ευχαριστώ και πάλι Μαρία! Άρα στον κήπο μου πρέπει να τραβάω τις μέλισσες με το ζόρι!!! Στον κήπο μου είχα μια γωνιά γεμάτη με ρόκα! Καθ' όλη την άνοιξη η ρόκα είχε ανθίσει, άνθιζε σταδιακά, και οι μελισσούλες έκαναν πάρτυ!!! Παραδίπλα οι κολοκυθιές μου μου έδιναν τρομερές ποσότητες κολοκυθιών!!!
Τώρα κλαίω και μετράω τα κιτρινισμένα κολοκυθάκια!!!!!
Σ' ευχαριστώ αγαπητή Μαρία. Τι δουλειά κάνεις εσύ; Πώς τα ξέρεις αυτά;
- κηπουρος
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- Κράνιος
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1151
κηπουρος έγραψε: Ευχαριστώ πολύ , έχουμε δουλίτσα λοιπόν.
Κηπουρέ, γεια σου φίλε μου. Η Μαρία μας άνοιξε τα μάτια! Κι εμένα όλοι μου 'λεγαν ότι φταίει το νερό! Αλλά κι εγώ από μια διαίσθηση, από κάτι που είχα ακούσει, βάζω λουλούδια στον κήπο μου! Λοιπόν, μέλισσες!! Για παραγωγή όλων των ειδών!!! Βάζω φυτά που ανθίζουν σταδιακά και καθ' όλη τη διάρκεια άνοιξης-καλοκαιριού! Και θα τα φυτεύω σ' 'ολα τα σημεία του κήπου μου....
Και θα φυτεύω φυτά που τ' άνθη τους τα προτιμούν οι μέλισσες! Παιδιά, στη ρόκα μου γινότανε πάρτυ από τις μέλισσες για περίπου δυο μήνες!!
- maria281o
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 19
Χαίρομαι που σας βοήθησα και σας εύχομαι καλές σοδειές!
- manosdet
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
Έχουν ανθίσει από την περασμένη εβδομάδα και το τι μέλισσα και άλλα έντομα κυκλοφορούν δεν περιγράφεται
- κηπουρος
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- vagelis
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
- ideashop
- Αποσυνδεμένος
- Νέος