- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Λίπασμα για χειμερινά λαχανικά και χρόνος βλάστησής τους
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Λίπασμα για χειμερινά λαχανικά και χρόνος βλάστησής τους
- zeovani
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Ως νέος κηπουρός έκανα αρχή πριν από 1 μήνα φυτεύοντας στο κοκκινόχωμά μου αρχικά χωρίς κομπόστ και λίπασμα βυντάνια από μπρόκολα, λάχανα και κουνουπίδια. Εσπειρα επίσης ραπανάκι, ραδίκι, σπανάκι, καρότο, παντζάρι, μαϊντανό και άνιθο. Δουλεύω επίσης και φυτωριάκι από το οποίο έχω αρχίζει και μεταφυτεύω με συνοδεία κομπόστ μετά από 20 ημέρες ραπανάκια μολονότι έχω βάλει παντζάρια, καρότα και σπανάκι. Από τη σπορά είδα μετά από 25 ημέρες να σκάνε με πολύ μικρούς βλαστούς τα ραδίκια, τα καρότα και ο μαϊντανός.
Το ερώτημά μου είναι το εξής:
Σίγουρα το έδαφος σκέτο δεν βοηθάει για να έχουν τα λαχανικά γρήγορη ανάπτυξη αλλά ορμόμενος από το χρόνο που "σκάει" ο βλαστός μετά τη σπορά (5-10 ημέρες-εγώ 20 ημέρες και βάλε...) επιπλέον τι θα έπρεπε να βάλω εκτός του τυρφοχώματος-κομπόστ ώστε να δω πιο γρήγορα αποτελέσματα?
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- vasiliki
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 68
- zeovani
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
vasiliki έγραψε: Μηπως ειχε αρκετη ζεστη πριν ενα μηνα? Γι αυτο μπορει να αργησαν να βγουν. πιστευω οτι και να βαλεις αν δεν ειναι η εποχη του ισως καθυστερησει. Μην παραβιαζεις τη φυση. Καθε πραγμα στον καιρο του δε λεμε?
Πέραν της ζέστης που είχε αρκετή υπήρχε αρκετό και τακτικό πότισμα κάθε μέρα 1 φορά. Μακάρι τώρα που θα πέσουν οι θερμοκρασίες και θα αρχίσουν οι βροχές να βελτιωθεί η κατάσταση αλλά... η βλάστηση από τη σπορά όπως μπορείτε να διακρίνετε είναι αναιμική...
- vasiliki
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- yiannisz
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
- ilias
- Αποσυνδεμένος
- Διαχειριστής
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 594
Φέτος, τα καρότα μου εμφανίστηκαν 16 ημέρες μετά τη σπορά. Τα είχα σπείρει στα μέσα Μαρτίου.
Ο μαϊντανός γενικά αργεί.
Πολλοί παράμετροι επηρεάζουν τη διάρκεια του διαστήματος που μεσολαβεί από τη σπορά μέχρι την εμφάνιση των φυτών.
Καταλληλότητα χώματος, βάθος σποράς, θερμοκρασία, ηλιοφάνεια, πότισμα, ποιότητα σπόρων.
Αν οι σπόροι έχουν μπει βαθιά, τότε αργούν να εμφανιστούν.
Αν μάλιστα μπουν βαθειά και ο σπόρος είναι πολύ μικρός (όπως στα καρότα και τα μαρούλια), τότε μπορεί και να μην καταφέρουν να βλαστήσουν.
2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
- vasiliki
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- zeovani
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Τι με συμβουλεύετε να βάλω?
- dimitroula
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- sunrize
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 363
dimitroula έγραψε: ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΕΑ ΚΗΠΟΥΡΟΣ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΝΑ ΒΛΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΤΖΑΡΙΑ ΜΟΥ.ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΜΠΙΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΠΙΠΠΕΡΙ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ.ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΤΙΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΟΣΕΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΑΥΓΑ.ΒΓΑΛΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.
γεια σου δημητρουλα καλως ηρθες.μπορεις να μας πεις γιατι κι εγω εχω στο κηπο τα συγκεκριμενα λαχανικα με τι τροπο εριξες αλευρι και πιπερι;επισης γνωριζεις αν φυτεψω τωρα παντζαρια αν θα βλαστησουν;
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Λίπασμα για χειμερινά λαχανικά και χρόνος βλάστησής τους