Κατ' αρχήν, χαιρετώ τα μέλη του φόρουμ. Ονομάζομαι Ραφαήλ, διαμένω στην βόρεια Ελλάδα (Εδεσσα) κι προσεχώς ετοιμάζομαι για μια μικρή μετεγκατάσταση σε χωριό της περιοχής. Σε αυτό το χωριό λοιπόν, εκτός των άλλων, υπάρχει κι ένα κομμάτι γης που μου έχει παραχωρηθεί από συγγενικό μου πρόσωπο για να το χρησιμοποιήσω όπως θέλω. Μη φανταστείτε κανά στρέμα, 80-90 τ.μ. είναι.
Γνωρίζω ότι αυτός ο χώρος παλιότερα χρησιμοποιούνταν από τον παππού μου ως μπαξές-μποστάνι όπου φύτευε μέρος των ζαρζαβατικών της χρονιάς. Ωστόσο τώρα έχει χρόνια να καλλιεργηθεί, τουλάχιστον μια 3ετία κάτι που θεωρητικά τουλάχιστον σημαίνει ότι τα θρεπτικά συστατικά του χώματος βρίσκονται σήμερα σε νορμαλ επίπεδα.
Ακόμη δεν έχω πάρει τελικές αποφάσεις αλλά σκέφτομαι να βάλω εκεί φέτος ντομάτες -κατά κύριο λόγο- και λίγες ρίζες αγγουράκια/πιπεριές κέρατο κ.α. Η βασική όμως καλλιέργεια σκοπεύω να είναι οι ντομάτες.
Τις ντομάτες τις θέλω κατά βάσιν για σάλτσα => αποθήκευση ώστε να υπάρχει απόθεμα για τον χειμώνα ενώ δεν θα με χαλούσε εάν είχα κι 1-2 ντομάτες πότε πότε για την σαλάτα μου το καλοκαίρι. Από λίπασμα έχω διαθέσιμη γίδινη χωνεμένη κοπριά. Με βάση αυτά τα δεδομένα λοιπόν έχω καταλήξει να είμαι σε σκέψη για τις εξής 3 ποικιλίες:
α) Τομάτα Ace 55 VF
β) Τοματάκι Σαντορίνης
γ) Τοματα Black Prince
Για να καταλήξω σε μια απόφαση λοιπόν χρειάζομαι την βοήθειά σας. Γνωρίζεται να μου πείτε τι απόδοση έχει κάθε μια από αυτές τις ποικιλίες ανά ρίζα που θα φυτέψει κάποιος? Φυσικά αναφέρομαι στον μέσο όρο διότι αντιλαμβάνομαι ότι πάντα υπάρχει ο παράγοντας του καιρού στην μέση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Ραφαήλ