- Ληφθείσες Ευχαριστίες 23
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Προβλημα με μελισσες
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Προβλημα με μελισσες
- kerkireos
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Στελλα
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 114
- firejim
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 4
- zaxarias
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 173
οτι καλύτερο για τον κηπο ειναι να εχεις μελισσες, παρακαλω εναν γειτονα να βαλει δυο μελίσσια διπλα στον κηπο μου,για να γονιμοποιουνται τα φυτα μου,και εσυ θελεις να της διώξεις?kerkireos έγραψε: Εχει γεμισει το μποστανι μελισσες.Πανε συνεχεια στα ανθη και φοβαμαι μην τα καταστρεψουν.Μηπως γνωριζετε καποιον -βιολογικο- τροπο αντιμετωπισης?
- firejim
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 4
DAVIS έγραψε:
Φίλε μου διαφωνώ. Ειδικά τα ωφέλημα έντομα δεν τα πειράζουμε!!!firejim έγραψε: ο πιο εύκολος τρόπος για να αντιμετωπίσεις τις μέλισσες είναι να πάρεις ένα μπουκάλι πλαστικό από αναψυκτικό το μεγάλο. να το κόψεις πιο πάνω από την μέση να το γυρίσεις ανάποδα να το κολλήσεις και να ρίξεις μέσα νερό και ζάχαρη. Κρέμασε το δίπλα η κοντά στην φωλιά τους. Οι μέλισσες θα το μυρίσουνε και θα πάνε κατευθείαν εκεί , θα μπούνε μέσα αλλά δεν θα μπορούν να βγούνε και θα πνιγούν. Για να βοηθήσεις πιο πολύ ώστε να μην βγουν με τίποτα από εκεί μέσα, απάλειψε με λάδι ή βούτυρο για να γλιστράνε πιο πολύ.
Πιστεύω πως και για όλα ,τουλάχιστον για τα περισσότερα ,(όσο είναι εφικτό) προσπαθούμε να τα αποθήσουμε.Όλα παίζουν το ρόλο τους σ'αυτή τη φύση!!!
εγώ προσωπικά δεν θα τις πείραζα τις μέλισσες και φυσικά θα τις άφηνα, αυτό θα το έκανα μόνο εάν υπήρχαν οι άγριες και οι σφήκες
- sopap
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 72
- AngelsGR
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Προβλημα με μελισσες