× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Υπερβολικο ποτισμα - ανεπαρκες ποτισμα

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #16344 από fotisgalanos
Υπερβολικο ποτισμα - ανεπαρκες ποτισμα δημιουργήθηκε από fotisgalanos
Γεια χαρα. Θα ηθελα να ρωτησω κατι. Πως μπορω να καταλαβω την διαφορα απο την οψη του φυτου οταν αυτη δεν ειναι καλη αν το ποτισμα ειναι υπερβολικο η αν ειναι ανεπαρκες? (πχ καποιες ντοματιες απο σπορο που εχω εχουν αρχισει και μαυριζουν καποια φυλλα τους ενο το χωμα τους ειναι στεγνο, ενο εχω σμεουροσε γλαστρα και τα φυλλα του ειναι ξερα στης ακρες και ολο το υπολοιπο ειναι σαν ζαρωμενο - μαραμενο και το χωμα της ειναι νωπο, σαν να μην στραγγιζει καλα. το λεω αυτο γιατι θα περιμενα το αντιθετο στα δυο αυτα φυτα.) Ευχαριστω

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #16346 από kristi1
Απαντήθηκε από kristi1 στο θέμα Υπερβολικο ποτισμα - ανεπαρκες ποτισμα
Φώτη απο το φυτό νομίζω μόνο ακραίες περιπτώσεις ποτίσματοσ θα καταλάβεις και κυρίως τα απότιστα φυτά των οποίων τα φύλα και ο κορμός θα είναι μαραμένα. Νομίζω απο το χώμα και σε βάθος 15-20 εκ θα δεις αν το χώμα είναι νοτισμένο , υγρό ή στεγνό.
Τώρα πως θα έχει λίγο ή πολύ νερό εξαρτάται απο το χώμα πως στραγγίζει, πως ποτίζεις (σταγονίδια, τράφο κλπ),απο το κάθε πότε ποτίζεις κλπ. Αυτά εμπειρικά τα μαθαινεις και εξαρτάται βέβαια ποιές είναι οι απαιτήσεις του φυτού. Ένας φίλος γεωπόνος που τον είχα ρωτήσει για τα καλοκαιρινά, μου είπε ''πρέπει το χωράφι να έχει πάντα υγρασία'' . Τι σημαίνει τώρα πάλι αυτό; Ένας φίλος ερασιτέχνης καλλιεργητής το καλοκαίρι με τις ζέστες τις πολές ποτίζει κάθε πέμπτη μέρα, εγ'ω κάθε τρίτη μέρα κοκ.
Τα συμπτώματα των φυτών σου τώρα μπορεί να μην εχουν σχέση με το νερό.
Φαντάζομαι άλλοι ποιό έμπειροι να σε φωτίσουν περισσότερο.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #16348 από John Kargakis
Απαντήθηκε από John Kargakis στο θέμα Υπερβολικο ποτισμα - ανεπαρκες ποτισμα
Ο καλύτερος δείκτης του αν ποτιζεις σωστα , όπως μαθαίνουμε και στην σχολή είναι το μαρούλι , αυτο θα σου δείξει τα πρώτα σημάδια αν θελει πότισμα ή όχι ....
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kristi1

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.040 δευτερόλεπτα