- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Λαχανικά/Κηπευτικά
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
roundup
- nikdes
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #15022
από nikdes
roundup δημιουργήθηκε από nikdes
παιδια γεια σας.θελω να μαθω κατι.αγορασα ενα χωραφι και θελω να φυτεψω πατατες και διαφορα καλοκαιρινα λαχανικα..το θεμα ειναι οτι πριν απο ενα χρονο ψεκαστηκε απο roundup .αν φυτεψω εκει θα τα χασω ολα η εχει περασει 100% η επιδραση του στο χωμα?
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- giathe
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 7
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #15037
από giathe
Απαντήθηκε από giathe στο θέμα roundup
Για αυτό που ρωτάς, έχει γίνει μια διπλωματική εργασία στο Πολυτεχνείο της Κρήτης και θα την βρεις εδώ :
www.koiliaris.tuc.gr/UserFiles/File/Foun...ndup-DT2005-0202.pdf
Εγώ πάντως, σαν πρώτη καλλιέργεια σε χωράφι που έχει γίνει συστηματική χρήση φυτοφαρμάκων τα τελευταία έτη, θα έβαζα φυτά που έχουν την ιδιότητα να καθαρίζουν το χώμα από όλα αυτά τα δηλητήρια, όπως για παράδειγμα τα καρότα, οι φράουλες ή ηλίανθο. Θα τα φύτευα, μετά θα τα έκαιγα και την επόμενη καλλιεργητική περίοδο θα φύτευα για πάρτη μου.
www.koiliaris.tuc.gr/UserFiles/File/Foun...ndup-DT2005-0202.pdf
Εγώ πάντως, σαν πρώτη καλλιέργεια σε χωράφι που έχει γίνει συστηματική χρήση φυτοφαρμάκων τα τελευταία έτη, θα έβαζα φυτά που έχουν την ιδιότητα να καθαρίζουν το χώμα από όλα αυτά τα δηλητήρια, όπως για παράδειγμα τα καρότα, οι φράουλες ή ηλίανθο. Θα τα φύτευα, μετά θα τα έκαιγα και την επόμενη καλλιεργητική περίοδο θα φύτευα για πάρτη μου.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kristi1, markonis
- kristi1
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 168
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #15051
από kristi1
Απαντήθηκε από kristi1 στο θέμα roundup
Αν κατάλαβα καλά απο τη διπλωματικά του Πολ. Κρήτης , το υλικό αποδομείται σύντομα, μολύνοντας βέβαια το υπέδαφος , το νερό κλπ.
Αν έχεις το χρόνο να κάνεις αυτό που προτείνει ο giathe καλώς,
Εγώ θα καλλιεργούσα το κήπο μου βιολογικά και θα έτρωγα απο τα δικά μου τα οποία θα ήξερα ότι δεν έχουν καθόλου φάρμακα, παρά να αγοράσω απο τη λαική ή το σούπερ. Προχθές ήμουν στο γεωπόνο της γειτονιάς μου και ήλθε ένας παραγωγός με δύο φυτά στο χέρι (δε κατάλαβα τι ήταν) σε μαυρα χάλια και ρώτησε το γεωπόνο τι πάθαν. Ο γεωπόνος τον ρώτησε πόση ορμόνη έβαλε. Του απάντησε 150 γρ στο 100 λίτρα νερού. Και ο γεωπόνος του είπε''μα αφού σου είπα 15 γρ στα 100 λίτρα''.
Καταλαβαίνεις τι μπορεί να τρώμε, γιατί βέβαια δεν είναι όλοι τέτοιοι. Αλλά για πες μου αν σε ενός παραγωγού το χωράφι αρρωστήσει η παραγωγή, τι θα κάνει;
Ηθικό δίδαγμα: τα δικά μας για μειώσουμε το μέσο όρο των χημικών που βάζουμε μέσα μας, γιατί ούτος ή άλλος αγοράζουμε απο έξω ή τρώμε έξω. Έγραψα πολλά , σόρυ.
Αν έχεις το χρόνο να κάνεις αυτό που προτείνει ο giathe καλώς,
Εγώ θα καλλιεργούσα το κήπο μου βιολογικά και θα έτρωγα απο τα δικά μου τα οποία θα ήξερα ότι δεν έχουν καθόλου φάρμακα, παρά να αγοράσω απο τη λαική ή το σούπερ. Προχθές ήμουν στο γεωπόνο της γειτονιάς μου και ήλθε ένας παραγωγός με δύο φυτά στο χέρι (δε κατάλαβα τι ήταν) σε μαυρα χάλια και ρώτησε το γεωπόνο τι πάθαν. Ο γεωπόνος τον ρώτησε πόση ορμόνη έβαλε. Του απάντησε 150 γρ στο 100 λίτρα νερού. Και ο γεωπόνος του είπε''μα αφού σου είπα 15 γρ στα 100 λίτρα''.
Καταλαβαίνεις τι μπορεί να τρώμε, γιατί βέβαια δεν είναι όλοι τέτοιοι. Αλλά για πες μου αν σε ενός παραγωγού το χωράφι αρρωστήσει η παραγωγή, τι θα κάνει;
Ηθικό δίδαγμα: τα δικά μας για μειώσουμε το μέσο όρο των χημικών που βάζουμε μέσα μας, γιατί ούτος ή άλλος αγοράζουμε απο έξω ή τρώμε έξω. Έγραψα πολλά , σόρυ.
Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.040 δευτερόλεπτα