- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Καλώς σας βρήκα!
Λαχανικά/Κηπευτικά
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Καλώς σας βρήκα!
- chrisvari
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #13977
από chrisvari
Καλώς σας βρήκα! δημιουργήθηκε από chrisvari
Καλημέρα σας.Βρήκα τυχαία το forum και θέλησα να εγγραφώ μιας και μου αρέσει πολύ η ιδέα να ασχοληθω και να έχω τα δικά μου λαχανικά.Στο προκείμενο τώρα.Σκέφτομαι σε κάποια μικρά κυπελάκια που έχω ήδη αγοράσει απο φυτώριο να βάλω χώμα και να φυτέψω κάποιους σπόρους απο λαχανικά,έτσι ώστε μετά απο κάποιες μέρες που θα μεγαλώσουν λίγο να τα μεταφυτέψω σε ενα χωράφι που έχω.Θα ήθελα να ρωτήσω.Τι χώμα να βάλω σε αυτά τα κυπελάκια για καλύτερη αναπτυξη.Κλασσικο φυτοχωμα απο φυτώριο,κομποστ ή κατι άλλο.Κάθε πότε πρέπει να ποτίζω?Και κάτι άλλο.
Ποια η λογική του σπορείου που διαβάζω?Δε θα μπορούσα κάλλιστα απο Μάρτιο που θα αρχίσουν κάπως καλύτερες μέρες να σπέιρω κατευθείαν τους σπόρους στο χωράφι?
Ευχαριστώ πάρα πολύ προκαταβολικά για τις συμβουλές σας.
Όταν ξεκινήσω θα ανεβάζω και φωτος με την εξέλιξη!
Ποια η λογική του σπορείου που διαβάζω?Δε θα μπορούσα κάλλιστα απο Μάρτιο που θα αρχίσουν κάπως καλύτερες μέρες να σπέιρω κατευθείαν τους σπόρους στο χωράφι?
Ευχαριστώ πάρα πολύ προκαταβολικά για τις συμβουλές σας.
Όταν ξεκινήσω θα ανεβάζω και φωτος με την εξέλιξη!
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- kristi1
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 168
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #13980
από kristi1
Απαντήθηκε από kristi1 στο θέμα Καλώς σας βρήκα!
Chrisvari καλώς ήλθες και καλό ταξείδι στην κηπουρική αν ασχολείσε πρώτη φορά.
Σχετικά με τις ερωτήσεις σου θα σου πρότεινα για σίγουρα αποτελέσματα να αγοράσεις για πρώτη φορά έτοιμο φυτόχωμα με την ένδειξη για μεταφυτεύσεις, το οποίο είναι και απομυκητοποιημένο και σιγά σιγά τις άλλες χρονιές να κάνεις δικό σου κομποστ. Πριν βάλεις τους σπόρους στα κυπελάκια βρέξε πολύ καλά το χώμα , βάλε το σπόρο και σκέπασέ τον με 3-4 χιλ στεγνό χώμα απο το ίδιο και πάτησέ το ελαφρά με τα δάκτυλά σου. Στην αρχή κάλυψε για μερικές ημέρες τα κυπελάκια με ένα νάυλον ανοίγοντας μερικές τρύπες για αερισμό. Δεν ξαναθέλει πότισμα μέχρι να σκάσουν οι σπόροι. Μετά βλέπουμε.
Ναι θα μπορούσες να βάλεις απέυθείας τους σπόρους στο χωράφι, αλλά εχει κάποια μειονεκτήματα. πχ δεν ξέρεις ποιοί θα φυτρώσουν, που ακριβώς, θα αργίσουν κάπως σε σχέση με τα σπορόφυτα που θα μεταφυτεύσεις, θα πρέπει τις πρώτες ημέρες να τα προστατεύσεις απο το κρύο το βράδυ και τον ήλιο το μεσημέρι κοκ.
Θα σου πρότεινα να κάνεις τα δικά σου σπορόφυτα και αν δεν πετύχουν αγοράζεις έτοιμα ή σου δίνουν φίλοι.
Σημασία κατα τη γνώμη μου μεγαλύτερη έχει η προετοιμασία του χωραφιού και εκεί θα πρέπει να δώσεις προσοχή.
Δεν ξέρω αν σε κάλυψα, αλλά εδώ είμαστε για οποιαδήποτε βοήθεια. Το φόρουμ έχει έμπειρους καλλιεργητές για΄βοήθεια. Καλώς ήλθες.
Σχετικά με τις ερωτήσεις σου θα σου πρότεινα για σίγουρα αποτελέσματα να αγοράσεις για πρώτη φορά έτοιμο φυτόχωμα με την ένδειξη για μεταφυτεύσεις, το οποίο είναι και απομυκητοποιημένο και σιγά σιγά τις άλλες χρονιές να κάνεις δικό σου κομποστ. Πριν βάλεις τους σπόρους στα κυπελάκια βρέξε πολύ καλά το χώμα , βάλε το σπόρο και σκέπασέ τον με 3-4 χιλ στεγνό χώμα απο το ίδιο και πάτησέ το ελαφρά με τα δάκτυλά σου. Στην αρχή κάλυψε για μερικές ημέρες τα κυπελάκια με ένα νάυλον ανοίγοντας μερικές τρύπες για αερισμό. Δεν ξαναθέλει πότισμα μέχρι να σκάσουν οι σπόροι. Μετά βλέπουμε.
Ναι θα μπορούσες να βάλεις απέυθείας τους σπόρους στο χωράφι, αλλά εχει κάποια μειονεκτήματα. πχ δεν ξέρεις ποιοί θα φυτρώσουν, που ακριβώς, θα αργίσουν κάπως σε σχέση με τα σπορόφυτα που θα μεταφυτεύσεις, θα πρέπει τις πρώτες ημέρες να τα προστατεύσεις απο το κρύο το βράδυ και τον ήλιο το μεσημέρι κοκ.
Θα σου πρότεινα να κάνεις τα δικά σου σπορόφυτα και αν δεν πετύχουν αγοράζεις έτοιμα ή σου δίνουν φίλοι.
Σημασία κατα τη γνώμη μου μεγαλύτερη έχει η προετοιμασία του χωραφιού και εκεί θα πρέπει να δώσεις προσοχή.
Δεν ξέρω αν σε κάλυψα, αλλά εδώ είμαστε για οποιαδήποτε βοήθεια. Το φόρουμ έχει έμπειρους καλλιεργητές για΄βοήθεια. Καλώς ήλθες.
- chrisvari
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #13990
από chrisvari
Απαντήθηκε από chrisvari στο θέμα Καλώς σας βρήκα!
Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.Έτσι θα κάνω.Κάπου διάβασα πριν βάλω τους σπόρους στα κυπελάκια να τους μουλιάσω στο νερό απο το προηγούμενο βράδυ.Ισχύει?Τα κυπελάκια αυτά θα τα βάλω σε ενα μεγάλο κουτί αποθήκευσης που έχω απο το ικέα με καπάκι.Εχω κάνει ήδη τρύπες για αέρα.Απλά έλεγα για να έχουν υψηλότερη θερμοκρασία να τα έχω μέσα στο σπίτι δίπλα στο παραθυρο.Θα έχουν ηλιακό φως,αλλα όχι απευθείας.Μήπως πρέπει το κουτί αυτό να το έχω έξω για πιο δυνατό φως?Αλλά το βράδυ θα πέφτουν οι θερμοκρασίες.Τι να κάνω?Επίσης λέω αύριο να πάω να προετοιμάσω ένα μέρος απο το χωράφι που θα μεταφυτέψω.Έχω στο μυαλό μου μια διαδικασία και θέλω να μου πείτε τις συμβουλές σας.Καταρχήν επειδή το χώμα εκεί είναι αρκετά σκληρό,το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να φρεζάρω.Μετά πρέπει μήπως να βάλω κάποια ουσία για έντομα και άλλα ζωίφια?Σκέφτομαι να πάρω ποταμίσια άμμο και να ανακατέψω καλά σε όλη τη περιοχή που θα φυτέψω για να γίνει πιο αφράτο το χώμα.Μετά να δημιουργήσω τις σειρές που θα μεταφυτευτούν τα φυτάκια κι όταν μεταφυτευτούν να σκεπάζω σε κάθε φυτάκι με κομποστ ή κοπριά.Τι λέτε?
- kristi1
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #13991
από kristi1
Chrisvari καλημέρα. Οι ερωτήσεις σου καλύπτουν όλο το φάσμα της καλλιέργειας λαχανικών και όχι μόνο. Θα σου πρότεινα να ψάξεις στα θέματα και τις συζητήσεις που έγιναν στο ''καλλιεργώ'' για βοήθεια.
Εγώ θα σου πω τη γνώμη μου για τους σπόρου .και άλλοι αν θέλουν για άλλα θέματα. Δεν υπάρχει λόγος να μουσκέψεις τους σπόρους παρά μόνον αν θέλεις να βεβαιωθείς ότι είναι καλοί (βάζοντάς τους μέσα σε νερό οι τζούφιοι θα επιπλέουν) ή εφόσον βιάζεσε να βλαστήσουν. Νομίζω όμως οτι έχεις χρόνο μπροστά σου για να κάνεις τα σπορόφυτά σου (δεν ξέρω βέβαια σε πια περιοχή θα καλλιεργήσεις)
Καλή μελέτη.
Εγώ θα σου πω τη γνώμη μου για τους σπόρου .και άλλοι αν θέλουν για άλλα θέματα. Δεν υπάρχει λόγος να μουσκέψεις τους σπόρους παρά μόνον αν θέλεις να βεβαιωθείς ότι είναι καλοί (βάζοντάς τους μέσα σε νερό οι τζούφιοι θα επιπλέουν) ή εφόσον βιάζεσε να βλαστήσουν. Νομίζω όμως οτι έχεις χρόνο μπροστά σου για να κάνεις τα σπορόφυτά σου (δεν ξέρω βέβαια σε πια περιοχή θα καλλιεργήσεις)
Καλή μελέτη.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DAVIS
- chrisvari
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #14012
από chrisvari
Απαντήθηκε από chrisvari στο θέμα Καλώς σας βρήκα!
Σήμερα έβαλα απο 20 κυπελάκια πιπεριές και μελιτζάνες.Τα έχω βάλει σε πλαστικό κουτί απο ικέα με το καπάκι τους κι έχω κάνει και κάποιες τρύπες για να περνάει αέρας.Τα συγκεκριμένα 2 λαχανικά διάβασα οτι θέλουν τουλάχιστον 15-16 βαθμούς την νύχτα και παραπάνω την ημέρα.Το θερμόμετρο τώρα λέει 11 βαθμούς,ενώ έξω έχει 8.Θα κάνω τίποτα η τσάμπα η διαδικασία?Με τη χαμηλότερη θερμοκρασία απλά επιβραδύνω την ανάπτυξη τους ή δεν θα βγουν καθόλου.Τι άλλο μπορω να κάνω για να αυξήσω θερμοκρασία?Καμιά ιδέα?Αν τα έβαζα μέσα στο σπίτι σε ένα ξεχασμένο δωμάτιο δίπλα απο την μπαλκονόπετρα?
Κάτι τελευταίο και σε θα σας κουράσω άλλο.Έλεγα τα κυπελάκια αυτά με τους σπόρους να τα βάλω στο λεβητοστάσιο που έχει συνέχεια πάνω απο 20 βαθμούς μέχρι να σκάσει ο σπόρος.Μετά θα τα ξαναβάλω στα κουτιά τους για να έχουν φως.Στο λεβητοστάσιο βέβαια έχει σκοτάδι.Γίνεται αυτό ή λέω κοτσάνες?Με τη λογική λέω οτι μέχρι να σκάσει ο σπόρος δεν χρειάζονται φως,αλλά υψηλή θερμοκρασία.Γινεται?
Κάτι τελευταίο και σε θα σας κουράσω άλλο.Έλεγα τα κυπελάκια αυτά με τους σπόρους να τα βάλω στο λεβητοστάσιο που έχει συνέχεια πάνω απο 20 βαθμούς μέχρι να σκάσει ο σπόρος.Μετά θα τα ξαναβάλω στα κουτιά τους για να έχουν φως.Στο λεβητοστάσιο βέβαια έχει σκοτάδι.Γίνεται αυτό ή λέω κοτσάνες?Με τη λογική λέω οτι μέχρι να σκάσει ο σπόρος δεν χρειάζονται φως,αλλά υψηλή θερμοκρασία.Γινεται?
Last edit: 11 Χρόνια 9 Μήνες πριν by chrisvari.
- kristi1
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #14013
από kristi1
Καληή σου μέρα. Ναι βάλτα στο λεβητοστάσιο, είναι καλή λύση μέχρι να σκάσουν. Μετά όμως χρειάζεσαι και καλές θερμοκρασίες (>15 τη νύχτα και >20 την ημέρα) αλλά και εραρκή φωτισμό.
Δες στο θέμα ''κατασκευές'' και ''σπορεία'' άλλες λύσεις.
Και , φιλικά, μη δυστάζεις να ρωτάς.
Δες στο θέμα ''κατασκευές'' και ''σπορεία'' άλλες λύσεις.
Και , φιλικά, μη δυστάζεις να ρωτάς.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DAVIS, chrisvari
Συντονιστές: ilias
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Καλώς σας βρήκα!
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.051 δευτερόλεπτα