× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

οικολογική και συμβατική καλλιέργεια πατάτας

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #13929 από zaxarias
Εβγαλα πριν ενα μηνα περιπου της πατατες, και θελω να μοιραστώ μαζι σας της εντυπώσεις μου.

Συμβατική καλλιεργεια τρια στρεμματα, με συμβουλές γεωπόνου (αποδοση 6750 κιλα)

τρακτερ για σκάψιμο 140 ευρω
λιπασματα 280
σπορος 800
ραντισματα 250
νερο (περιπου) 30
τρακτερ για το μαζεμα 250
προσωπική εργασια, άστο καλύτερα
Σύνολο 1750 ευρω

Οικολογικη καλλιεργεια για το σπιτι 200 τετραγωνικα (αποδοση 725 κιλα)

σκάψιμο με σκαφτική μηχανή(βενζινα) 5 ευρω
σπορος 50
κομποστ 20
κοπρια τσαααμπα
ραντισμα (περονόσπορου) 15
νερο αντε να βάλουμε 10
σπορα και μαζεμα με τα χερια (σκαπετι, αυτο ειναι κουραστικο)
Συνολο 100 ευρω
Last edit: 11 Χρόνια 9 Μήνες πριν by zaxarias.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΣΤΑΥΡΟΣ, kristi1, fireseaker, DAVIS, markonis

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #13932 από kristi1
Πολύ χρήσιμα στατιστικά.
Δηλαδή κόστος συμβατικής καλλιέργειας 26 λεπτά , ενώ βιολογικής 14 περίπου.
Το θέμα είναι ένας παραγωγός μπορεί να καλλιεργήσει 3 ή περισσότερα στρέματα βιολογικά;

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #13934 από zaxarias
Η λίπανση στη συμβατική καλλιέργεια γίνεται πριν τη σπορά, γιατί το τρακτέρ ανοίγει, αφήνει το σπορο, και κλεινει την αυλακιά αμέσως, ενω στην αλλη περίπτωση η λίπανση γινετε πανω στο σπορο, πιστεύω οτι εύκολα μπορει να γινει και στην οικολογικη, απλα χρειάζεται καποια προεργασία το χωραφι,και οχι πολα στρέμματα μεχρι 3 ειναι καλα. και μην ξεχναμε οτι βγαζοντας της πατατες, η κοπρια ,το κομποστ,το αχιρο, παραμένουν λίπανση για οτι αλλο φυτέψουμε στο χωραφι μας
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kksakis1, manosdet, kristi1, fireseaker, DAVIS

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.043 δευτερόλεπτα