- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1164
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Ντομάτα Από το σπορείο έως τον κήπο
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Ντομάτα Από το σπορείο έως τον κήπο
- fireseaker
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
DOMVOS έγραψε: Φίλε μου Μάνο,
Θέλω να σε συγχαρώ και δημόσια για την αρτιότητα του άρθρου σου.
Μια εργασία που προυποθέτει μεράκι,άπειρες εργατώρες,γνώση και διάθεση για προσφορά!
Εύχομαι να συνεχίσεις να μας εκπλήττεις ευχάριστα και στο μέλλον,ξεδιπλώνοντας το πολύπλευρο ταλέντο σου και σε άλλα θέματα που κατέχεις άριστα!
Υ.Γ.
Όχι δεν θα πάρω μολύβι και χαρτί να σημειώσω τυχόν παραλέιψεις ή να σου επισημάνω ή να σου προτείνω κάτι (‘όπως μου ζήτησες) θάταν μικρόψυχο εκ μέρους μου ……το άρθρο σου είναι άψογο!!! ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ.
Πραγματικά ασταμάτητος!!
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- despina119
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 62
- manosdet
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
despina119 έγραψε: Οι λάμπες οικονομίας που αγόρασα πρόσφατα είχε 2 τύπους: αυτές που έδιναν άσπρο φως (γάλακτος) και οι άλλες που δίνουν φως πιο χρυσαφί-κιτρινωπό. Για τα φυτά, ποιες είναι πιο κοντά στο φάσμα που μας ενδιαφέρει;
Δέσποινα οι χρωματικές αποχρώσεις που βγάζουν οι λάμπες μετρούνται σε Kelvin (θερμοκρασία χρώματος).
Σε όλους τους λαμπτήρες αναφέρονται με το σύμβολο K.
Οι λαμπτήρες που βγάζουν από 2700Κ έως 3000Κ δίνουν περισσότερη ένταση στο φάσμα του κόκκινου χρώματος που ενισχύει την ανθοφορία των φυτών.
Οι λαμπτήρες των 5000Κ έως 6500Κ δίνουν στο φάσμα του μπλε που είναι για την ανάπτυξη των φυτών.
Οι cool white λαμπτήρες βγάζουν συνήθως 4000K-4500K και οι daylight 6000Κ-6500Κ
Εάν λοιπόν βάλεις ένα λαμπτήρα καλό είναι να βάλεις daylight.
Εάν βάλεις δύο κάνε συνδυασμό ενός daylight και ενός cool white
Επίσης μπορείς με κάποιο τρόπο να φτιάξεις και ένα φωτιστικό σαν κι αυτό με λάμπα οικονομίας και ανακλαστήρα για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα
Η φωτογραφία είναι δανεισμένη από το www.littlegreenhouse.com
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Ντομάτα Από το σπορείο έως τον κήπο