- Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Μύκητας σε Μαρούλια
Λαχανικά/Κηπευτικά
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Μύκητας σε Μαρούλια
- Vasilios77
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12687
από Vasilios77
Απαντήθηκε από Vasilios77 στο θέμα Μύκητας σε Μαρούλια
καλημέρα εμένα μου φαίνεται σαν κηλιδώσεις στα φύλλα...κατά συνέπεια μυκητολογική ασθένεια...αλλά για το ποια ακριβώς δεν μπορώ να πω με σιγουρια..σεπτόρια να είναι? κερκόσπορα? (αν και αυτή κανει την εμφάνισή της από μαιο και μετά..), πιο πολύ γέρνω προς marsonnina δηλαδή προς ανθράκωση. αλλά απο την άλλη μπορει να ειναι και στεμφύλιο...για να μην σε μπερδέψω ομως θα σου πω οτι ολοι αυτοι οι μύκητες που προανέφερα εχουν ένα κοινο παρονομαστή..την υπερβολική εδαφικοί υγρασία..γενικά, τα κηλιδώματα στα φύλλα ειναι μυκητολογικές ασθένειες που ευνοουνται από υψηλή εδαφική υγρασία. κατά συνέπεια, κύριο μέτρο αντιμετώπισής τους είναι η αποφυγή υπερβολικής υγρασίας στο έδαφος...με άλλα λόγια λιγότερα ποτίσματα (σ.σ καθε ποτε ποτίζεις?) και το έδαφος να έχει καλή στράγγιση.. να μην λιμνάζει.. είναι σημαντικός επίσης ο καλός αερισμός του εδάφους και των φυτών..αν έχεις πολλά φυτά καλό είναι να τα αραιώσεις...βέβαια υοάρχουν και ανάλογα μυκητολογικά σκευάσματα...δεν νομίζω να οφείλεται σε προνύμφες (σ.σ κάμπιες) γιατί οι κάμπιες θα είχαν φάει το έλασμα του φύλλου και θα είχαν αφήσει μόνο το κεντρικό νεύρο...όσο για τις αφίδες πολύ σωστά χρησιμοποίησε το γνωστό σκεύασμα..καλό θα είναι να τις εξαλείψεις καθότι ειναι και φορείς ιώσεων όπως το κίτρινο μωσαικό και άλλα...βέβαια, τον τελευταίο λόγο τον έχει πάντοτε ο γεωπόνος της γειτονίας σου...περιμένουμε νέα σου..καλή συνέχεια
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": asdf
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- asdf
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 38
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12691
από asdf
Απαντήθηκε από asdf στο θέμα Μύκητας σε Μαρούλια
Καλημέρα!
Πότιζα κάθε 2-3 μέρες, αλλά επειδή πιάσανε βροχές, τώρα ποτίζω όταν μου φαίνεται στεγνό το χώμα. Αν παραποτίζονται από τις βροχές (τυχαίνει να ρίχνει ψιλόβροχο 1-2 μέρες), τι μπορώ να κάνω? =\
Πότιζα κάθε 2-3 μέρες, αλλά επειδή πιάσανε βροχές, τώρα ποτίζω όταν μου φαίνεται στεγνό το χώμα. Αν παραποτίζονται από τις βροχές (τυχαίνει να ρίχνει ψιλόβροχο 1-2 μέρες), τι μπορώ να κάνω? =\
Last edit: 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν by asdf.
- Vasilios77
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12701
από Vasilios77
Καλησπέρα..δυστυχώς δεν μπορείς να τα βάλεις με τα στοιχεία της φύσης..από την άλλη οι βροχή είναι πάντοτε καλοδεχούμενη (βέβαια όχι τόσο για εμένα αυτή την περίοδο καθότι είμαι πάνω στη συγκομιδή των ελιών!! χαχαχα)..πολύ σωστά σταμάτησες το εντατικό πότισμα λογω των βροχών...πιστεύω ότι το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αφαιρέσεις τα ήδη προσβεβλημένα φύλλα ή φυτά για να μην επεκταθεί περεταίρω η ασθένεια..δηλαδή ο μύκητας...από την΄αλλη πάλι φαντάζομαι ότι αν πας σε γεωπόνο θα σου προτίνει κάποιο καταλληλο μυκητοκτόνο σκεύασμα για να εξαλείψεις τελείως το φαινόμενο..όπως σου τόνισα και στο προηγούμενο μύνημα πάντοτε τον τελευταίο λόγο τον έχει ο γεωπόνος της περιοχής σου..μην ξεχάσεις μόνο να του πας 1-2 φύλλα σας δείγμα για να σου πει την ασθένειακ και τον τρόπο καταπολέμησής της..εν αναμονή των παοτελεσμάτων..καλή συνέχεια και πάνω από όλα μην απογοητεύεσαι...
- asdf
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 38
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12703
από asdf
Απαντήθηκε από asdf στο θέμα Μύκητας σε Μαρούλια
Άντε τώρα να βρω γεωπόνο εδώ.. Θα πάω στο φυτώριο μπας και ξέρει ο τύπος.
Εννοείται δεν απογοητεύομαι, όλα μέρος της διαδικασίας της μάθησης είναι.
Καλή συνέχεια στις ελιές σου!
Καληνύχτα =)
Εννοείται δεν απογοητεύομαι, όλα μέρος της διαδικασίας της μάθησης είναι.
Καλή συνέχεια στις ελιές σου!
Καληνύχτα =)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Vasilios77
- dionisios
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12706
από dionisios
εδω ειναι η 1 σοδεια απο τα 10 μεινανε αυτα κρεμυδακια απεριοριστα.
εδω ειναι η 2 σοδεια μεγαλωνουν τα ειχα σκεπασμενα διοτι εχω προβλημα μεγα με τα σπουργιτια
εδω ειναι το φυτωριο για να μην αγοραζω ετοιμα σε λιγες μερες θα γινη μεταφ/τευση
εδω ειναι η 3σοδεια 10 ημερων σκεπασμενα με διχτυ για το προβλημα.θα ριξω λιγη σκονη για καμπιες σε 5 μερες 1 φορα σε αυτο το σταδιο κ εχω μια χαρα μαρουλια..
εδω ειναι η πατατες
Απαντήθηκε από dionisios στο θέμα Μύκητας σε Μαρούλια
εδω ειναι η 1 σοδεια απο τα 10 μεινανε αυτα κρεμυδακια απεριοριστα.
εδω ειναι η 2 σοδεια μεγαλωνουν τα ειχα σκεπασμενα διοτι εχω προβλημα μεγα με τα σπουργιτια
εδω ειναι το φυτωριο για να μην αγοραζω ετοιμα σε λιγες μερες θα γινη μεταφ/τευση
εδω ειναι η 3σοδεια 10 ημερων σκεπασμενα με διχτυ για το προβλημα.θα ριξω λιγη σκονη για καμπιες σε 5 μερες 1 φορα σε αυτο το σταδιο κ εχω μια χαρα μαρουλια..
εδω ειναι η πατατες
Last edit: 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν by dionisios.
- Vasilios77
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12723
από Vasilios77
καλημέρα και από μένα..το παρτέρι σου Διονύσιε είναι πολύ καλό..και τα μαρουλάκια σου μια χαρά...και εγώ έσπειρα σπόρο σε σπορείο πριν από περίπου 15 ημέρες..αναπτύσσεται ικανοποιητικότατα και όταν φτάσουν τα φυτάκια να έχουν 3-4 φύλλα (υπολογίζω σε περίπου 15-20 ημέρες) θα τα μεταφυτέψω σε σειρές..περίπου 20-25 πόντους τα φυτέυω το ένα από το άλλο για καλύτερη ανάπτυξη. τα σπουργίτια σου τρώγανε τους σπόρους από τα μαρούλια? το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ, παρότι τα σκέπαζα αρκετά με χωματάκι από πάνω. πάντως δείχνουν μια χαρά.το ίδιο και τα κρομυδάκια και οι πατάτες...καλή συνέχεια και πειμένουμε νέο φωτογραφικό υλικό
- dionisios
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12734
από dionisios
Απαντήθηκε από dionisios στο θέμα Μύκητας σε Μαρούλια
ΣΗΜΕΡΑ που κατεβηκα τα ειαχαν φαει 8 φυτευμενα με 3 φυλαρακια ...
- sopap
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 72
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12743
από sopap
Απαντήθηκε από sopap στο θέμα Μύκητας σε Μαρούλια
Καλησπέρα! Ο μύκητας στα μαρούλια είναι περονόσπορος, οι κηλιδώσεις στα φύλλα είναι χαρακτηριστικό της ασθένειας. Προσπάθησε να περιορίσεις την υγρασία γύρω απο τα φυτά σου βάζοντας ξερά χόρτα και φύλλα, θα την τραβήξουν. Επίσης, μπορείς, προληπτικά για την επόμενη φορά, να ψεκάσεις με χαλκούχο σκεύασμα τα φύλλα. Για τώρα, που έχεις ήδη προσβολή απο περονόσπορο, υπάρχουν σκευάσματα στο εμπόριο αλλά να ψεκάσεις γύρω στις 7 με 10 ημέρες πριν μαζέψεις το μαρούλι σου..
Συντονιστές: ilias
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Μύκητας σε Μαρούλια
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.045 δευτερόλεπτα