× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

κοπριά αλόγου !?

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11547 από mtheolog
κοπριά αλόγου !? δημιουργήθηκε από mtheolog
Γειά σας. Είμαι σχετικά νέο μέλος και χρειάζομαι την συμβουλή σας. Μένω στην Πεντέλη και θέλουμε σε ένα μέρος του κήπου (προς το παρόν ~15τμ) να φυτέψουμε λαχανικά. Το χώμα είναι κοκκινόχωμα που μας το έφερε ο εργολάβος. Κάπου διάβασα ότι για να αφρατέψει και να μπορέσουμε έτσι να φυτέψουμε είναι καλό να το εμπλουτίσουμε με κοπριά αλόγου. Όσο και να έψαξα στο διαδίκτυο δεν μπόρεσα να βρω κάποιον που να πουλα κοπριά αλόγου. Ξέρει κανείς από εσάς? Σας ευχαριστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11574 από mtheolog
Απαντήθηκε από mtheolog στο θέμα κοπριά αλόγου !?
Από την Λάρισσα μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να αγοράσω κοπριά αλόγου. Όσον αφορά τον ιππόδρομο ούτε που μου πέρασε από το μυαλό. Κατσικίσια κοπριά έχω βρει σε διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα (π.χ. χωματουργική) μπορώ ομως να την εμπιστευθώ? Μήπως και τα κατσίκια όπως και τα άλογα του ιπποδρόμου 'χτυπιούνται' σε ορμόνες κλπ? Εσεις τι κάνετε? Ο μπαμπάς μου στην Αναστασιά Σερρών παίρνει κατσικίσια κοπριά από έναν συγχωριανό του. Εγώ μπορώ να εμπιστευθώ την κοπριά σε σακουλάκι ή να ψάξω να βρω κτηνοτρόφο στην περιοχή? Πως θα καταλάβω ότι είναι χωνεμένη? Πρώτη φορά θα ασχοληθώ με λαχανόκηπο και έχω πολλές απορίες και ελλείψεις γνώσεων.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11622 από plemonak
Απαντήθηκε από plemonak στο θέμα κοπριά αλόγου !?
Καλησπερίζω την παρέα. Davis ενδιαφέρομαι για κοπριά αλόγου στη Λάρισα προφανώς χωρίς φάρμακα κλπ. Μπορείς να μου δώσεις παραπάνω πληροφορίες; Μιλάω για μικρή ποσότητα που θα αφορά έναν μικρό λαχανόκηπο που διατηρώ στη Σκοτίνα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11652 από panagiotispanagiotis
Απαντήθηκε από panagiotispanagiotis στο θέμα κοπριά αλόγου !?
κανετε μια κουβεντα καπως ασχετη θα ελεγα οσο αφορα την ποιοτητα της κοπριας αφου η χωνεμενη κοπρια εχει υποστει διαφορες ζυμωσεις αλλα και φρεσκια να ειναι τι νομιζετε οτι τα φαρμακα (αλλα και η αμμωνια απο τα ουρα ) διατηρουνται για παντα??????????? αν ηταν ετσι με μια ενεση το προβατο θα την εβγαζε για παντα κι εμεις με μια αντιβιωση απο μωρα θα ειχαμε καλυφθει μεχρι τα βαθια γεραματα!!!!!
Σχετικα ομως με τον εμπλουτισμο επειδη εχω ιδιο χωμα η κοπρια δεν ανακατευεται καλα προτιμησε λιγο μαυρο -καφε σκουρο χωμα λιγο πηλωδες και να ξερεισ οτι θα χρειστεις πολυ λιπανση γιατι αυτα τα χωματα ειναι γενικα φτωχα.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.040 δευτερόλεπτα