× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Η ''γέννηση'' ενός μπαξεβάνη!

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11500 από Leo de Xait
Η ''γέννηση'' ενός μπαξεβάνη! δημιουργήθηκε από Leo de Xait
Χαίρετε. Πάντα παρέμενα ένας αρκετά ''σκληροπυρυνικός'' λουλουδόφιλος και πάντα απεύφευγα (κυρίως λόγω ασχετοσύνης) να ασχολήθω έστω και στο ελάχιστο με οτιδήποτε εδώδιμο (κυρίως κηπευτικό). Λόγω δουλειάς όμως αναγκασμένος να μετακινούμαι από την πόλη συνεχώς στο χωριό αποφάσισα να κάνω το αδειανόητο... Έτσι ο πρώτος προσωπικός μπαξές άρχισε να γίνεται πράξη σε μια έκταση μισού στρέματος. Από κηπευτικά, ντομάτες και πιπεριές αρχικά για φέτος και μπορώ ναπω (εκτός από τις ντομάτες που ήταν πλήρη απογοήτευση) ότι από τις πιπεριές έπαθα ''ζημιά''... Καυτερές, τηγανητές, ψητές, γεμίσανε τα ψυγεία, φάγανε οι γείτονες, ξαδέρφια φίλοι και μέχρι και χθες γεμίσα μισή καρότσα με σακούλες. Επίσης με δυο αμπέλια που υπήρχαν στον ίδιο χώρο, δεν αγοράστηκε φέτος ούτε μισή ρόγα και γέμισε το ψυγείο με μαρμελάδα, και από τις δυο ελιες μας, ''τσακίσαμε'' και βάλαμε για ξεπίκρισμα (έπειτα από συμβουλές των γιαγιάδων του χωριού) μέσα σε δυο μεγάλα βαρελάκια (που λογικά αν πάνε όλα καλά δεν θα αγοράσουμε ελιές τα επόμενα χρόνια)..... Μετά από αυτή την πρώτη επυτυχημένη (τουλάχιστον για τα κυβικά μου) απόπειρα έχω ενθουσιαστεί πλήρως και σκέφτομαι εφόσον υπάρχουν τα πάντα (νερό, χώρος, ποτιστικά, κοπριές, εργαλεία, φρέζες...) του χρόνου να συνεχίσουμε και άλλο μισό στρέμμα γεμιζοντάς το με διάφορα είδη κηπευτικά και μη. Επειδή όμως είμαι φοβερά ανυπόμονος θα ήθελα να ρωτήσω και να μου πείτε την αποψή σας αν γίνεται τώρα (εκτός και αν είναι λάθος εποχή δεν ξέρω) να συνεχίσω με κάποια πιο χειμερινά είδη... Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια?
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": maria1983

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11504 από ssotiris
Απαντήθηκε από ssotiris στο θέμα Η ''γέννηση'' ενός μπαξεβάνη!
Οκτώβριος στο αγρόκτημα

Σπέρνουμε:
Μαρούλια, πράσα, ραδίκια, ρόκα, ζοχούς, αντίδια, καφκαλίθρες, μυρώνια, μαϊντανό, σινάπια, σπανάκι, καρότα, παντζάρια, ραπανάκια.

Φυτεύουμε:
Κρεμμύδια, σκόρδα, μπιζέλια, κουκιά.

Μεταφύτευουμε:
Μάπες, μπρόκολα κουνουπίδια, μαρούλια, αγκινάρες.

Νοέμβριος στο αγρόκτημα
Σπέρνουμε:
Σιτάρι, κριθάρι, φακές, ρεβίθια, μαρούλια, πράσα.

Φυτεύουμε:
Κρεμμύδια, σκόρδα, μπιζέλια, κουκιά.

Μεταφύτευουμε:
Μάπες, μπρόκολα κουνουπίδια, μαρούλια, πράσα, σέλινο, αγκινάρες.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Leo de Xait

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11505 από Leo de Xait
Απαντήθηκε από Leo de Xait στο θέμα Η ''γέννηση'' ενός μπαξεβάνη!
Δεν ήξερα ότι έχει τόσες πολλές επιλογές, θεωρούσα ότι ήταν αργά. Μαρούλια, σπανάκια και αρακά είναι στα σίγουρα. Ευχαριστώ

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11507 από Leo de Xait
Με έχετε ''τρελάνει'' ήδη δεν νομίζω να κοιμηθώ σήμερα. Θα βλέπω τσάπες στον ύπνο μου!

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11509 από Leo de Xait
Είμαι ήδη χωμένος στην αποθήκη να βρω κανα φακό και ξεκινάω!

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11522 από georz
Απαντήθηκε από georz στο θέμα Η ''γέννηση'' ενός μπαξεβάνη!
Ψάξε και στο internet για Συγκαλλιέργεια Φυτών και για Αμειψισπορά. Θα βοηθηθείς αρκετά.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Leo de Xait

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11526 από kerkireos
Απαντήθηκε από kerkireos στο θέμα Η ''γέννηση'' ενός μπαξεβάνη!
Βουρλιζομαιαιαιαιαιαι!Μισο στρεμμα λεει και γω παλευω με 3-4 τετραγωνικα στο μπαλκονι μου! :P :P

Σε ζηλευω!Καλη επιτυχια!

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11531 από Leo de Xait
Μην τρελαίνεσαι. Δεν τον δουλεύω τον μπαξέ μόνος μην με περάσετε για Σουπερμαν! 3-4 στενά οικογενειακά άτομα που κλέβουν από τον ελεύθερο χρόνο τους και βοηθούν με φοβερή όρεξη και μεράκι. ...και φυσικά ο πιο αρχάριος και άσχετος εγώ. Η αρχή έγινε όμως και το ''μικρόβιο'' με τρέλανε.... Ζημιές είχαμε αρκετές αλλά δεν το βάζουμε κάτω!

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.044 δευτερόλεπτα