- Ληφθείσες Ευχαριστίες 311
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- σκουλικια στις πατατες του καλοκαιριου
Λαχανικά/Κηπευτικά
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
σκουλικια στις πατατες του καλοκαιριου
- zvranik
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11477
από zvranik
σκουλικια στις πατατες του καλοκαιριου δημιουργήθηκε από zvranik
παιδια δε ξερω τι εχω κανει λαθος. παντως εχω πληρως απογοητευθεί με τις πατατες μου. αυτες που μαζεψα το καλοκαιρι.
ειναι γεματες σκουλικια και πεταλουδιτσες. απο τη πατατα ζήτημα να μένει η μισή καθαρή . μαλλον καλλιεργεια σκουλικιων κάνω.
οταν διαπιστωσα οτι ειχαν σκουλικια τους εριξα ενα φαρμακο που μου εδωσε ο γεωπονος αλλα απ'οτι φαίνεται δε τα προλαβα.
παρακαλω δωστε μου συμβουλες για την επομενη συγκομιδή. που να τις φυλάξω , μεσα σε τι, κτλ
ειναι γεματες σκουλικια και πεταλουδιτσες. απο τη πατατα ζήτημα να μένει η μισή καθαρή . μαλλον καλλιεργεια σκουλικιων κάνω.
οταν διαπιστωσα οτι ειχαν σκουλικια τους εριξα ενα φαρμακο που μου εδωσε ο γεωπονος αλλα απ'οτι φαίνεται δε τα προλαβα.
παρακαλω δωστε μου συμβουλες για την επομενη συγκομιδή. που να τις φυλάξω , μεσα σε τι, κτλ
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- manosdet
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11484
από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα σκουλικια στις πατατες του καλοκαιριου
Ζωή ρίξε μιά ματιά εδώ
www.modernvictorygarden.com/potatoesjjmethod.htm
www.modernvictorygarden.com/potatoesjjmethod.htm
- voskos
- Αποσυνδεμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 393
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11487
από voskos
Απαντήθηκε από voskos στο θέμα σκουλικια στις πατατες του καλοκαιριου
Ζωή….αν και σου απάντησα στο καφενείο ,φοβάμαι όμως πως δεν το είδες ,το ποστάρω και δω για να το δείς.
Αν τις έχεις στεγνώσει/καθαρίσει πριν τις αποθηκεύσεις μάλλον τα σκουλήκια προήρθαν απ την ακαταλληλότητα του χώρου.....ίσως είναι πολύ ζεστός ο χώρος που τις αποθήκευσες.
Αν ναι?......θα πρέπει να βρεις πιο υγρό/δροσερό χώρο.
Στρώσε κάτω χαρτόκουτα και άπλωσε τις….. στη συνέχεια σκέπασε με εφημερίδες……αφού πρώτα βέβαια καθαρίσεις τις πειραγμένες.
Δημήτρη.....Δεν πρέπει να τις πλένουμε όταν πρόκειται να τις αποθηκεύσουμε για μεγαλύτερο διάστημα (πχ)πέραν των 15-20 ημερών περίπου.
Αν τις έχεις στεγνώσει/καθαρίσει πριν τις αποθηκεύσεις μάλλον τα σκουλήκια προήρθαν απ την ακαταλληλότητα του χώρου.....ίσως είναι πολύ ζεστός ο χώρος που τις αποθήκευσες.
Αν ναι?......θα πρέπει να βρεις πιο υγρό/δροσερό χώρο.
Στρώσε κάτω χαρτόκουτα και άπλωσε τις….. στη συνέχεια σκέπασε με εφημερίδες……αφού πρώτα βέβαια καθαρίσεις τις πειραγμένες.
Δημήτρη.....Δεν πρέπει να τις πλένουμε όταν πρόκειται να τις αποθηκεύσουμε για μεγαλύτερο διάστημα (πχ)πέραν των 15-20 ημερών περίπου.
- manosdet
- Αποσυνδεμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11489
από manosdet
Δημήτρη το πλύσιμο δείχνει νοικοκύρη και οργανωμένο άνθρωπο αλλά το θεωρώ υπερβολικό....
Ένα απλό καθάρισμα από το πολύ χώμα νομίζω ότι είναι μια χαρά
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα σκουλικια στις πατατες του καλοκαιριου
fireseaker έγραψε: Οπότε αφήνουμε να ξεραθεί το χώμα και το βγάζουμε;
Δημήτρη το πλύσιμο δείχνει νοικοκύρη και οργανωμένο άνθρωπο αλλά το θεωρώ υπερβολικό....
Ένα απλό καθάρισμα από το πολύ χώμα νομίζω ότι είναι μια χαρά
- lena2
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11519
από lena2
Απαντήθηκε από lena2 στο θέμα σκουλικια στις πατατες του καλοκαιριου
Εγω δεν φυτεψα πατατες αλλα πηρα δυο σακια απο παραγωγο ο οποιος μου ειπε να τις βαλω σε αμμο σε μια κουτα και μου διατηρηθηκαν 2 μηνες χωρις προβλημα
- zvranik
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 311
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11521
από zvranik
Απαντήθηκε από zvranik στο θέμα σκουλικια στις πατατες του καλοκαιριου
Kατ'αρχήν να σας ευχαριστήσω ολους για τις συμβουλές σας.
Voskos: εχεις μαλλον δίκιο... υποψιάζομαι οτι το μερος που τις εβαλα παρ'όλο που αερίζεται και ειναι σκοτεινό, με τη ζέστη που επικράτησε δεν οφέλεισε τις πατάτες.
δυστηχώς ομως δε διαθέτω αλλου χώρο και ιδίως πιο δροσερό.
Μάνο: ειδα το λινγκ και το βρισκω φοβερή ιδέα. χαρτόκουτα δοξα το θεο μπορώ να προμηθευτώ τζαμπα απο το σουπερμαρκετ και απο εφημεριδες και χαρτια αλλο πράγμα. θα το δοκιμάσω με αυτο το τροπο και θα δείξει.
Λένα2: για την αμμο το ειχα διαβάσει αλλα που να βρώ δε ξέρω. για αγορα δε το συζητώ. ευχαριστώ παντως για την απάντηση.
Voskos: εχεις μαλλον δίκιο... υποψιάζομαι οτι το μερος που τις εβαλα παρ'όλο που αερίζεται και ειναι σκοτεινό, με τη ζέστη που επικράτησε δεν οφέλεισε τις πατάτες.
δυστηχώς ομως δε διαθέτω αλλου χώρο και ιδίως πιο δροσερό.
Μάνο: ειδα το λινγκ και το βρισκω φοβερή ιδέα. χαρτόκουτα δοξα το θεο μπορώ να προμηθευτώ τζαμπα απο το σουπερμαρκετ και απο εφημεριδες και χαρτια αλλο πράγμα. θα το δοκιμάσω με αυτο το τροπο και θα δείξει.
Λένα2: για την αμμο το ειχα διαβάσει αλλα που να βρώ δε ξέρω. για αγορα δε το συζητώ. ευχαριστώ παντως για την απάντηση.
- ΣΤΑΥΡΟΣ
- Αποσυνδεμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 565
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11523
από ΣΤΑΥΡΟΣ
Απαντήθηκε από ΣΤΑΥΡΟΣ στο θέμα σκουλικια στις πατατες του καλοκαιριου
Ζωή το πρόβλημα πιθανόν να ξεκινά απο τον κήπο επειδή δεν αποκλείεται να τις χτύπησε η ζέστη τις τελευταίες μέρες της συγκομιδής. Γι αυτό καλό είναι να μην καθυστερεί καθόλου στο βγάλσιμο τους απο χωράφι.
Απο κεί και πέρα η θιερμοκρασία και οι συνθήκες του χώρου φύλαξης παίζουν ρόλο στη διατήρηση τους σε καλή κατάσταση.
1. Μια αποτελεσματική τεχνική φύλαξης τους είναι να βάζεις ενα στρώμα αμμου σε κιβώτια (χάρτινα αν είναι δυνατόν ) να απλώνεις τις πατάτες και να τις σκεπάζεις τελείως με αμμο. Ετσι δεν επιτρέπεις στα διάφορα επιβλαβή να εισχωρήσουν.
Συνιστάται ποταμίσια ψιλή αμμος επειδή δεν εχει αλάτι .
2. Υπάρχουν και διάφορα οικολογικά σκευάσματα σε σκόνη, αλλά ρώτα τον γεωπόνο καλύτερα .
3. Το πλύσιμο που ανέφερε ο Δημήτρης νομίζω πως είναι too much !!!!!
**Τόσα χρόνια οι δικοί πάνω στα βουνά βγάζανε μέχρι και 1000 κιλά το καλοκαίρι και τις συντηρούσανε μέχρι το Γενάρη. Σπάνια εβρισκες καμμιά σάπια κι αυτη μάλλον ητανε χτυπημένη απο το σκαλιστήρι την ωρα της συγκομιδής. Θα μου πείς τι συγκρίνω τώρα ......
Απο κεί και πέρα η θιερμοκρασία και οι συνθήκες του χώρου φύλαξης παίζουν ρόλο στη διατήρηση τους σε καλή κατάσταση.
1. Μια αποτελεσματική τεχνική φύλαξης τους είναι να βάζεις ενα στρώμα αμμου σε κιβώτια (χάρτινα αν είναι δυνατόν ) να απλώνεις τις πατάτες και να τις σκεπάζεις τελείως με αμμο. Ετσι δεν επιτρέπεις στα διάφορα επιβλαβή να εισχωρήσουν.
Συνιστάται ποταμίσια ψιλή αμμος επειδή δεν εχει αλάτι .
2. Υπάρχουν και διάφορα οικολογικά σκευάσματα σε σκόνη, αλλά ρώτα τον γεωπόνο καλύτερα .
3. Το πλύσιμο που ανέφερε ο Δημήτρης νομίζω πως είναι too much !!!!!
**Τόσα χρόνια οι δικοί πάνω στα βουνά βγάζανε μέχρι και 1000 κιλά το καλοκαίρι και τις συντηρούσανε μέχρι το Γενάρη. Σπάνια εβρισκες καμμιά σάπια κι αυτη μάλλον ητανε χτυπημένη απο το σκαλιστήρι την ωρα της συγκομιδής. Θα μου πείς τι συγκρίνω τώρα ......
Συντονιστές: ilias
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- σκουλικια στις πατατες του καλοκαιριου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.043 δευτερόλεπτα