× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Σαλιγκάρια βοήθεια...

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10949 από ssotiris
Σαλιγκάρια βοήθεια... δημιουργήθηκε από ssotiris
Εδώ και μία εβδομάδα δέχομαι καθημερινές επιθέσεις από πάρα πολλά σαλιγκάρια...μόλις ποτίζω και σουρουπώνει βγαίνουν μέσα από την γη και σκαρφαλώνουν στα μαρούλια, λάχανα, κουνουπίδια, μπρόκολα, κολοκύθια και κάνουν πάρτι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, τουλάχιστον μέχρι να στεγνώσει η γη από την βραδινή υγρασία.

όταν λέμε βγαίνουν, εννοούμε καμιά δεκαριά σε κάθε ρίζα, τα οποία έχουν γεννήσει και βγαίνουν και πολλαπλάσια μικρά σαλιγκαράκια.

τα φύλλα από τα φυτά την έχουν ακούσει αρκετά...

δοκίμασα το τρικ με την μπύρα αλλά δεν έκανε τίποτα....υπάρχει καμιά άλλη ΟΧΙ χημική λύση;

προς το παρόν τα βγάζω 3 φορές την μέρα (πρωί πρωί και σούρουπο) με το χέρι...δεν μου αρέσουν κιόλας να τα έτρωγα, άνετα σε κάθε μάζεμα βρίσκω καμιά 30ρια...

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10954 από Roula
Απαντήθηκε από Roula στο θέμα Σαλιγκάρια βοήθεια...
Έχω ακούσει για μια ...μηχανική λύση, την οποία όμως δεν έχω δοκιμάσει γιατί δεν είχα ακόμη πρόβλημα με σαλιγκάρια:

Παίρνεις γυαλόχαρτο, το κόβεις κατάλληλα και το τοποθετείς επιφανειακά γύρω από τις ρίζες που θέλεις να προστατεύσεις. Αυτό υποτίθεται ότι αποτρέπει τα σαλιγκάρια από το να πλησιάσουν το φυτό, μιας και πρέπει να είναι επώδυνο γι' αυτά να συρθούν επάνω του. Βέβαια, μόλις είδα ένα βίντεο στο YouTube με ένα σαλιγκαράκι να κάνει βόλτες πάνω του. Δεν ξέρω. Ίσως αξίζει μια δοκιμή.

Αν ήμουν πολύ νευριασμένη με τα σαλιγκάρια και δεν είχα πρόβλημα με την εξολόθρευσή τους, θα έπαιρνα μια κολλώδη επιφάνεια (από χαρτί που θα του είχα ρίξει κάποιου είδους κόλλα μέχρι μια δυνατή κολλητική ταινία) και θα δοκίμαζα να την τοποθετήσω γύρω από τα φυτά, με την ελπίδα ότι θα κολλήσουν επάνω της.

Μου κάνει πάντως εντύπωση ότι δεν σου δούλεψε η μπύρα. Τοποθέτησες σωστά τα δοχεία; (Δηλαδή δοχεία που να μπορούν εύκολα να ανεβαίνουν τα σαλιγκάρια και αρκετή μπύρα μέσα τους)

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10955 από Roula
Απαντήθηκε από Roula στο θέμα Σαλιγκάρια βοήθεια...
Επίσης μπορείς να βρεις κάποιες ιδέες σε αυτό το topic . Πρόκειται για κάποιες πληροφορίες που είχα συλλέξει ένα φεγγάρι. Δυστυχώς αυτές για τα σαλιγκάρια δεν τις έχω δοκιμάσει ακόμα. Δε χάνεις τίποτα, όμως...

Υ.Γ. Αν δοκιμάσεις κάποια /-ες από αυτές, θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα να μάθω τα αποτελέσματα.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10957 από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα Σαλιγκάρια βοήθεια...
Τη μπύρα τη βάλατε σκέτη;;;;
Θέλει και πιατάκι με κοψίδι δίπλα, κάτι σε λουκάνικο ας πούμε.....

Λοιπόν για να λειτουργήσει το ποτήρι με τη μπύρα σκάβουμε ένα λακουβάκι και θάβουμε το ποτήρι μέχρι τη μέση ή και παρακάτω.
Έτσι πετυχαίνουμε να μην τουμπάρει το ποτήρι και χυθεί η μπύρα και να έχει πιο εύκολη πρόσβαση το σαλιγκάρι.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΑΝΤΙΓΟΝΗ, fireseaker

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10960 από EIPHNH
Απαντήθηκε από EIPHNH στο θέμα Σαλιγκάρια βοήθεια...
Δεν ξέρω μήπως η στάχτη γύρω γύρω κάνει δουλειά. Πιανει για μηρμύγια αλλά δεν ξέρω για τα σαλιγκάρια...

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10961 από kojax
Απαντήθηκε από kojax στο θέμα Σαλιγκάρια βοήθεια...
Δοκμασε να βαλειs αλατι,ριξε πανω στα σαλιγκαρια,το αντιπαθουν τρομερα,μονο να
προσεξειs να μην πεσει στα φυτα σου.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10963 από kojax
Απαντήθηκε από kojax στο θέμα Σαλιγκάρια βοήθεια...
Το αλατι εννοειται στο μεροs που ειναι γυμνο οχι στο σκληρο του μεροs ;)

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10965 από ssotiris
Απαντήθηκε από ssotiris στο θέμα Σαλιγκάρια βοήθεια...
χε χε η στάχτη δεν πιάνει στα σαλιγκάρια, την δοκίμασα.
επίσης δοκίμασα και το χαλίκι (μήπως κάνω άγρια την επιφάνεια) γύρω γύρω αλλά το περνάνε άνετα.

αύριο θα δοκιμάσω αυτό το κόλπο με την ελληνικό καφέ, αν και το βλέπω δύσκολο....

σήμερα μόνο παρατήρησα ή μπορεί να είναι και καθαρά ψυχολογικό το θέμα, πως είχα λιγότερα σαλιγκάρια, και πιστεύω ότι επειδή άφησα καμιά 50ρια πατημένα σαλιγκάρια τριγύρω τα υπόλοιπα τα ζωντανά το πήραν γραμμή και είτε φυλάγονται είτε το σκέφτονται να πάνε κάπου με μεγαλύτερη ασφάλεια....έχει πλάκα πάντως...από μια άποψη...το έκανα από καθαρά ψυχολογική μεριά...λέω όλα τα ζώα στην φύση αποφεύγουν μέρη που είναι πεθαμένα άλλα ίδια ζώα...

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10966 από giathe
Απαντήθηκε από giathe στο θέμα Σαλιγκάρια βοήθεια...
Αφού δοκίμασες μπύρα κ λες ότι δεν σου έκανε δουλειά, δοκίμασε και την
στάχτη που λέει και η Ειρήνη. Λογικά δεν θα τους αρέσει να σέρνονται πάνω της, αφού θα αφυδατώνονται. Επιπλέον, μπορείς να βάλεις κάνα δυο φύλλα από λάχανο δίπλα στα φυτά σου, θα πέσουν με τα μούτρα πάνω τους και θα τα απομακρύνεις πιο εύκολα, και τέλος, δοκίμασε να τοποθετήσεις μια σανίδα ( βρέξε την πρώτα) στο χώμα, δίπλα στα φυτά σου. Λογικά θα πάνε εκεί για ύπνο, οπότε το πρωί θα τα καλημερίσεις καταλλήλως.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10969 από ssotiris
Απαντήθηκε από ssotiris στο θέμα Σαλιγκάρια βοήθεια...
Αυτό με την σανίδα πολύ έξυπνο !

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.048 δευτερόλεπτα