× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Τι να καλλιεργείσω στο χωράφι μου?

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10528 από katso
Τι να καλλιεργείσω στο χωράφι μου? δημιουργήθηκε από katso
Καλημέρα,

έχω ένα αμπέλι 6στρ, στη περιοχή της Βραυρώνας, το οποίο το έχουμε παρατήσει τα τελευταία 5 χρόνια.
Λόγω των οικονομικών συνθηκών, σκέφτομαι να ξεκινήσω να το καλλιεργώ. Το συγκεκριμένο εγχείρημα το βλέπω περισσότερο σαν επένδυση παρά σαν επάγγελμα, έχοντας βέβαια χρόνο για να το παρακολουθώ. θα ήθελα λοιπόν να με ενημερώσετε για το τί επιλογές καλλιέργειας θα μπορούσα να κάνω, δεδομένου οτι είμαι και νέος σε αυτό το χώρο.

Ευχαριστώ πολύ

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10536 από EIPHNH
Απαντήθηκε από EIPHNH στο θέμα Τι να καλλιεργείσω στο χωράφι μου?
Γεια. Κιεγώ προς Βραυβρώνα είμαι. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία στον τομέα της καλλιεργειας, αλλά από γνωστούς μου που μένουν εδώ πιάνουν τα πάντα. Ό,τι θες κι ό,τι σ'αρέσει βάζεις. Το κλίμα είναι πολυ καλό, και το χειμώνα έχει αρκετή υγρασία, πιστεύω οτι αυτό βοηθάει τουλάχιστον στα χειμωνιάτικα ζαρζαβατικά. Αν πρόκειται βέβαια για επαγγελματική χρήση (να πουλάς δηλαδή), δεν μπορώ να σε βοηθήσω, δεν ξέρω παραπάνω. Πάντως η περιοχή εδώ έχει και πολλούς υπαίθριους πάγκους που πουλάνε δική τους σοδειά, λίγα πράματα αλλά καλά , αλλά δεν ξέρω κατα ποσο συμφέρει αυτό

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10576 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Τι να καλλιεργείσω στο χωράφι μου?
katso,
Είπες ότι έχεις 6 στρέμματα αμπέλι.

Το αμπέλι παράγει;
Αν ναι, μπορείς να ψάξεις παραγωγούς οίνου που ενδιαφέρονται να αγοράσουν την παραγωγή σταφυλιών σου.
Σε συνεργασία με έναν γεωπόνο, θα μπορέσεις να αποδείξεις ότι τα σταφύλια έχουν την περιποίηση που ισχυρίζεσαι ότι έχουν (π.χ. χωρίς φάρμακα, Ή με φάρμακα και ποια; ).

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by ilias.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10578 από DOMVOS
Απαντήθηκε από DOMVOS στο θέμα Τι να καλλιεργείσω στο χωράφι μου?
Θα ήθελα να αναφερθώ μόνο ,στην καλλιέργεια του αμπελιού σαν επένδυση.
Εξη στρέμματα αμπέλι,εαν οι υπάρχουσες ποικιλίες είναι Σαββατιανό,ροδίτης
Αποδίδουν περίπου 1500 κιλά σταφύλια/στρέμμα...σύνολο 9000 κιλά σταφύλια.....οι τιμές κυμαίνονται απο 0,20 - 0,25 λεπτά ανα κιλό.Αρα έσοδα 2250 ΕΥΡΩ.
Εξοδα:1000 ευρω για το μάζεμα των σταφυλιών,υπόλοιπο 1250 ευρώ.
Εξοδα επι πλέον για ραντίσματα,κλαδέματα,κορφολογήματα,φρεζαρίσματα......τι μένει;
Μάλλον σαν επένδυση είναι αντιοικονομική,σαν χόμπυ όμως αξίζει,δεν είναι το ζητούμενο όμως.
Λίγο καλύτερα είναι τα πράγματα αν καλλιεργούνται ευγενείς ποικιλίες.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10582 από Roula
Απαντήθηκε από Roula στο θέμα Τι να καλλιεργείσω στο χωράφι μου?
Συμφωνώ για τη σκέψη που χρειάζεται πριν "αφήσεις" την ιδέα του αμπελιού -μερικοί θα αισθανόμασταν ιδιαιτέρως τυχεροί εάν είχαμε 6 στρέμματα αμπέλι, άρα και κρασί για όλο το σόι. :)

Από την άλλη, σκέπτομαι γιατί κάποιος να θεωρήσει επένδυση κάτι από το οποίο θα έχει οικονομικό όφελος και να μην θεωρήσει ισάξια επένδυση κάτι από το οποίο θα έχει όφελος ζωής; Προσωπικά, εάν είχα 6 στρέμματα διαθέσιμα, θα ξεκινούσα με μια ανάλυση χώματος για να δω πόσο θρεπτικό είναι -άρα και τι μπορώ να καλλιεργήσω χωρίς σοβαρό κόστος εμπλουτισμού χώματος.

Έπειτα, εάν είχα την πολυτέλεια να ασχολούμαι τουλάχιστον 2-3 ώρες καθημερινά, θα αποφάσιζα να γίνω αυτάρκης από άποψη λαχανικών. Ό,τι καταναλώνω, αυτό θα καλλιεργούσα ανά εποχή, και στο μισό μόνο χώρο. Επειδή θα μου περίσσευαν τεράστιες ποσότητες (και ας με συγχωρήσουν γι' αυτό τα φρικιά της νομιμότητας) θα πωλούσα σε φίλους και συγγενείς. Ό,τι βγαίνει κάθε βδομάδα.
Ας μην ξεχνάμε κι όλας ότι τα φρέσκα λαχανικά μπορούν να αξιοποιηθούν και για πάστες, τουρσί και ένα σκασμό άλλα πράγματα "διαρκείας".

Τον άλλο μισό χώρο θα τον αξιοποιούσα για να βάλω όποιο οπωροφόρο δέντρο σηκώνει το συγκεκριμένο κλίμα.
Λαχανικά και φρούτα δικά μου;;;
Τι λες τώρα... Όνειρο ζωής είναι αυτό.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10924 από panagiotispanagiotis
Απαντήθηκε από panagiotispanagiotis στο θέμα Τι να καλλιεργείσω στο χωράφι μου?
Κάποιος που εδιαφέρεται να εξασφαλισει χρηματα απο μια καλλιεργεια αγαπητε katso επιλεγει σε συνεργασια με καποιο ειδικο το ειδος της καλλιεργειας που του ταιριαζει (περιοχη , έκταση, κοστος , υλικοτεχνολογικη υποδομη και συνεργατες ) και τελος εξασφαλιζει τη σιγουρη διαθεση του προιοντος για οσο διαστημα θα ακολουθησει αυτη την καλλιεργεια . ΤΟ ΑΡΠΑ ΚΟΛΛΑ ΠΕΘΑΝΕ. Αλλιως βαλε λιγα πραγματα για τους συγγενεις σου κι εσενα. :)

ΥΓ :αξιζει η συνεργασια με εμπορους του εξωτερικου γιατι εχεις εγγυητικες και γλιτωνεις τα φεσια των ελληνων συναδελφων τους και ρωτησε ( γεωπονους και μη) μηπως μπορεις με καποια συγκεκριμενη καλλιεργεια να μπεις σε καμμια χρηματοδοτηση
ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": fireseaker

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.047 δευτερόλεπτα