× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

απογοήτευση με μαρούλια...

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10396 από EIPHNH
Απαντήθηκε από EIPHNH στο θέμα απογοήτευση με μαρούλια...
Τελικά τα μαρουλάκια δυστυχώς δεν πήγαν καλά... :dry: :( Μου έμειναν 3-4 σώα, τα άλλα μαράθηκαν...Επειδή είμαι πολύ πεισματάρα και δεν μπορώ να το αφήσω να περάσει έτσι πήγα σήμερα και πήρα μερικά ακόμα. Εντωμεταξύ πέρασα κιαπ'τους 2 γεωπόνους της περιοχής και ρώτησα τί μπορεί να συμβαίνει, αλλά βρε παιδιά και οι δυο μου είπαν τελείως αντίθετες θεωρίες!!! Καταρχήν κανείς δε μου είπε για τη ζέστη τον ήλιο κλπ. Μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη ζέστη, αρκεί να μην τα βαράει όλη μέρα ο καυτός ήλιος. Οκ, σ'αυτό δεν έχουμε πρόβλημα, ο ήλιος τα βαράει 2-6 το απόγευμα, το πρωί είναι στη σκια και στη δροσιά. Το θέμα μου είπαν ότι είναι το πότισμα. Αλλα ο ένας μου είπε ότι τα ποτίζω υπερβολικά, ενώ ο άλλος ότι δεν τα ποτίζω επαρκώς!!!!! Τί να πιστέψω τώρα μου λέτε?
Όπως προανέφερα, τα μαρουλάκια είναι φυτεμένα σε μεγάλη ζαρτινιέρα με φρέσκο χώμα και κομπόστ. Τα ποτίζω με ποτιστήρι με φυσούνα κάθε απόγευμα αργά ή βράδυ καλά, αλλά οχι να επιπλέουν στο νερό. Μέχρι την άλλη μέρα το μεσημέρι το χώμα διατηρείται υγρό. Απ'το μεσημέρι και μετά το χώμα αρχίζει και ξεραίνεται επιφανειακά λόγω της ζέστης. Το βράδυ μπήγω το δάκτυλό μου να δω αν και μέσα ίεναι έτσι αλλά δεν είναι ούτε τελείως βρεγμένο ούτε ξερό. Πολύ ελαφρώς νωπό θα έλεγα, και έτσι ξαναποτίζω αφού μου είπαν ότι τις πρώτες μέρες θέλει καλό πότισμα για να πιάσει το φυτό.
Ο ένας λοιπόν μου λέει ότι τα παραποτίζω και πρέπει ν'αφήσω να στεγνώσει τελείως το χώμα ανάμεσα στα ποτίσματα για να καταλάβω ότι διψάει το φυτό.
Ο άλλος μου λέει ότι δεν τα ποτίζω αρκετά κιότι μ'αυτή τη ζέστη το χώμα πρέπει να παραμένει νωπό όλη τη μέρα, αρα να ποτίζω και δεύτερη φορά.
Ουφ, με σκάσανε. Τί να κάνω βρε παιδιά! Πείτε κάτι!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10398 από EIPHNH
Απαντήθηκε από EIPHNH στο θέμα απογοήτευση με μαρούλια...
τότε να τα σκεπάζω κιεγώ αραγε το μεσημεράκι με κανα πανί από πάνω?
Όχι, δεν έχουν κάτι τέτοιο γκρι που αναφέρεις, απλά το χωμα τους όταν πάω να τα ποτίσω δεν το λες ξερό, κάτι σαν ελαφρώς νωπό όπως είπα.
Οπότε λογικά δεν ισχύει αφήνω το χώμα να στεγνώσει τελείως για να ξαναπότισω,ε?

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10405 από zaxarias
Απαντήθηκε από zaxarias στο θέμα απογοήτευση με μαρούλια...
Θα προτεινω να δοκιμάσετε δυο μερες πριν φυτέψετε τα λαχανικά σας να ποτιζετε το χωμα του κήπου η της γλαστρας. το πρωί ποτίστε τα κυπελλάκια, και φυτέψτε απόγευμα, μετα την δύση του ηλιου, μην τα ποτίσετε αμέσως ποτίστε καλα την επόμενη μερα το απόγευμα, δοκιμάστε και θα δείτε την διαφορά
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": EIPHNH

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.037 δευτερόλεπτα