× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Πρόβλημα στις ντομάτες

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #10096 από Giannis P.
Πρόβλημα στις ντομάτες δημιουργήθηκε από Giannis P.
Αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα με τις ντομάτες μου και θα ήθελα να μάθω τι έχουν πάθει.
1.Κάποιες από τις ντομάτες όταν ωριμάσουν και φουσκώσουν αρχίζουν και σκάνε και γίνονται κάπως έτσι:

2. Μερικά φυτά ήταν ξεραμένα από τον βλαστό και όταν τα ξερίζωσα είδα κάτι σαν μούχλα στην ρίζα και εκείνο το μέρος ήταν τσιμπημένο.

Αν ξέρει κάποιος ποιο είναι το πρόβλημα ας μου απαντήσει.
Ευχαριστώ
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #10097 από Roula
Απαντήθηκε από Roula στο θέμα Πρόβλημα στις ντομάτες
Γιάννη,

Κατ' αρχήν καλώς ήρθες στο kalliergo.

Το πρώτο "πρόβλημα" όπως εμφανίζεται στη φωτογραφία μπορεί να οφείλεται:
1. σε μεγάλη πρόσληψη νερού από το φυτό
2. σε ακανόνιστα ποτίσματα
3. σε περιβάλλοντα ξηρά και θερμά, τα οποία έπονται από περιόδους μεγάλης υγρασίας (π.χ. καλοκαιρινές υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με έντονο πότισμα).

Σε κάθε περίπτωση, για να αποφευχθεί το σκάσιμο του καρπού,
α) μειώνεις και σταθεροποιείς με ευλάβεια την πρόσληψη νερού από το φυτό
β) τα διατηρείς όσο το δυνατόν προστατευμένα από καύσωνες κτλ με τη χρήση διχτιού σκίασης.

Δυστυχώς για το δεύτερο δεν έχω σχετική εμπειρία. Μπορείς, όμως, να ενημερωθείς για τις ασθένειες που προσβάλλουν την τομάτα αναλυτικά εδώ.

Ειδικότερα οι ασθένειες που προσβάλλουν τις ρίζες παρουσιάζονται ενδελεχώς [url=http://2019.kalliergo.gr/odigos-kalliergiti/exthroi-astheneies/list/2-%CE%95%CF%87%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%AF%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CE%91%CF%83%CE%B8%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82%20%CE%A6%CF%85%CF%84%CF%8E%CE%BD.html?filter63[0]=zqDOoc6fzqPOks6fzpvOlyDOo86kzpcgzqHOmc6WzpE%3D]εδώ.[/url]
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Roula.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Giannis P.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #10098 από EIPHNH
Απαντήθηκε από EIPHNH στο θέμα Πρόβλημα στις ντομάτες
Για το δεύτερο δεν ξέρω να σου πω. Για το πρώτο όμως, επειδή το έπαθα κιεγώ είναι από υπερβολικό πότισμα. Όταν ποτίζονται πολύ οι ντομάτες, σκάνε. Δεν είναι κάτι τραγικό, αφού κόβεις αυτό το σημείο και τρως το υπόλοιπο. Αλλά καμιά φορά μπορεί να προκαλέσει άλλα προβλήματα π.χ. σε μένα έμπαιναν διάφορα μαμούνια μέσα στις σχισμές π.χ. μυρμηγκάκια σκουληκάκια κλπ και δεν ήταν ό,τι καλύτερο...

Ωπ, Ρούλα μαζί ποστάραμε :blush:
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by EIPHNH.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Giannis P.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #10099 από Roula
Απαντήθηκε από Roula στο θέμα Πρόβλημα στις ντομάτες

EIPHNH έγραψε: Ωπ, Ρούλα μαζί ποστάραμε :blush:

Καλημέρα Ειρήνη! :)

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #10104 από Giannis P.
Απαντήθηκε από Giannis P. στο θέμα Πρόβλημα στις ντομάτες
Καλώς σας βρήκα! Πολύ επιτυχημένη και οργανωμένη σελίδα. Την συνάντησα τυχαία καθώς έψαχνα διάφορα πράγματα για τις καλλιέργειες και μου φάνηκε πολύ χρήσιμη αφού από εκεί που δεν ήξερα σχεδόν τίποτα έμαθα αρκετά πράγματα για τις καλλιέργειες χάριν σε αυτή τη σελίδα. Συγχαρητήρια στον δημιουργό και συντονιστή της σελίδας.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #10107 από Giannis P.
Αναζητώντας ποιο είναι το 2ο πρόβλημα που αντιμετωπίζω ανακάλυψα στη σελίδα του 2019.kalliergo.gr ότι σύμφωνα με τα συμπτώματα είναι ένα από τα εξής:
2019.kalliergo.gr/odigos-kalliergiti/ext...komvonimatodeis.html

2019.kalliergo.gr/odigos-kalliergiti/ext...D/33-nimatodeis.html

2019.kalliergo.gr/odigos-kalliergiti/ext...zia-sklirotiasi.html

Αλλά περισσότερο τα συμπτώματα μοιάζουν με αυτά του περονόσπορου της πατάτας 2019.kalliergo.gr/odigos-kalliergiti/ext...osporos-patatas.html όπως μοιάζει πολύ και η φωτογραφία 2019.kalliergo.gr/index2.php?option=com_...ow_file&id=175&type= με το δικό μου φυτό μόνο που ο περονόσπορος της πατάτας δεν προσβάλει την τομάτα. Ακούω τη γνώμη σας...

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #10111 από Mixalisvolos
Απαντήθηκε από Mixalisvolos στο θέμα Πρόβλημα στις ντομάτες
Καλωσόρισες στην παρέα μας Γιάννη ελπίζω να σε βοηθήσουμε στα προβλήματά σου όπως βοηθηθήκαμε και εμείς.Για το πρόβλημα με τις ντομάτες δεν έχω να πω κάτι αφού με κάλυψαν απόλυτα οι προαναφερθέντες. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι η ντομάτα είναι το πιο δύσκολο φυτό και χρειάζεται πολύ φροντίδα για να βγάλει πετυχημένους καρπούς.Οπότε πρόσεχε την σαν τα μάτια σου!!!

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #10116 από Giannis P.
Θα προσθέσω φωτογραφίες και από το υπόλοιπο φυτό. Μπορεί να πάρω και μια δεύτερη γνώμη.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #10117 από Giannis P.
Εμένα μου κάνει περισσότερο για Σηψιρριζία από σκληρωτίαση γιατί το δικό μου φυτό αρχίζει και μαραίνεται από τη ρίζα και μετά ξεραίνεται και το στέλεχος μαζί με τα κατώτερα φύλλα ενώ το δικό σου με τον περονόσπορο έχουν πέσει τα φύλλα χωρίς να ξεραθεί το στέλεχος.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.297 δευτερόλεπτα