Αρχικά χρησιμοποιήσα ένα απλά φωτιστικό (πορτατίφ) ως πηγή φωτισμού. Καλό δε λέω, αλλά όχι ικανοποιητικό, ειδικά όταν έχεις να κάνεις με περισσότερα από ένα σπορεία.
Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω ένα ευέλικτο σύστημα φωτισμού το οποίο να μπορώ να το προσαρμόσω πάνω από την καρτέλα του σπορείου.
Η κατασκευή θα έπρεπε να είναι:
- φτηνή
- να φτιάχνεται με απλά υλικά
- να είναι σταθερή
- να είναι προσαρμοσμένη στις διαστάσεις της καρτέλας σπορείου
- οικονομική στην κατανάλωση ρεύματος
Έφτιαξα την κατασκευή στήριξης της λάμπας σπορείου χρησιμοποιώντας υλικά που είχα. Χρησιμοποίησα κομμάτια ξύλου και κόντρα πλακέ. Η λάμπα είναι μία λάμπα οικονομίας (κατανάλωση 8W, ισοδύναμη με 100W) που αποδίδει φως daylight. Η στήριξη της λάμπας και του καλωδίου έγινε με δεματικά (cable ties).
Οι εικόνες που ακολουθούν, περιγράφουν και δείχνουν την κατασκευή. Είναι πολύ απλή να τη φτιάξετε,αρκεί να έχετε τα κατάλληλα εργαλεία. Τα εργαλεία που χρησιμοποίησα ήταν σέγα, δράπανο, τρυπάνια για ξύλο και προσαρμογέας κατσαβιδιών στο δράπανο.
Το συνολικό κόστος της κατασκευής ήταν λιγότερο από 5 Ευρώ.
Για να ολοκληρώσω την ιδέα του σπορείου, σκοπεύω να καλύψω την κατασκευή και το σπορείο που βρίσκεται από κάτω της, με ένα κάλυμα ώστε να μη χάνεται η θερμότητα (έστω και λίγη) από τη λάμπα οικονομίας.
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Η κατασκευή περιέχει ηλεκτρολογικά στοιχεία. Θα πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ηλεκτρολόγου για την εξασφάλιση της ασφάλειά σας, αν δε γνωρίζετε τι κάνετε.