× Συζητήσεις για θέματα που δεν έχουν σχέση με τον κήπο ή τις καλλιέργειες.

ΜΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #17079 από takulas
ΜΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ δημιουργήθηκε από takulas
Παρακολουθω οτι στο kalliergo δεν αναφερονται πολλοι τροποι για καλλιεργειες λαχανικων με αλλους μη οικολογικους τροπους . Εχουν αποκλειστει λιπασματα , φαρμακα, βοηθητικα μεσα και προβαλλονται περισσοτερο οι πιο φυσικες - απλες επιλογες . Θα ξεκινησω λοιπον αυτο το θεμα για αυτου του ειδους τις καλλιεργειες .

Ξεκινωντας να κανουμε ενα συντομο καταλογο με τι μπορει να χρειαστουμε κατα τη διαρκεια μιας τετοιας καλλιεργειας.
1.Το καταλληλο μερος για καλλιεργεια
2.Καλους σπορους 'η σποροφυτα
3. καταλληλα εργαλεια - λιπασματα - ενισχυτικα-βελτιωτικα .
4.Τα ,οχι και τοσο καλα ,αλλα μερικες φορες απαραιτητα γεωργικα φαρμακα.
5.Μια σχετικη ενημερωση-γνωση πανω στα φυτα που καλλιεργουμε.

Ενας τετοιος κηπος χρειαζεται μια καλη προετοιμασια τοσο σε οργωμα - τσαπισμα οσο και σε καθαρισμα απο ζιζανια και παρασιτα γενικα.
Αν εχετε διαπιστωσει οτι στον κηπο υπαρχουν μεσα στο εδαφος διαφορα εντομα -σκωληκες και οτι αλλο ,υπαρχουν τα καταλληλα σκευασματα που μπορουν να χρησιμοποιηθουν απο νωρις χωρις να επιβαρυνουν την καλλιεργεια.
Ενας αλλος συγχρονος τροπος καλλιεργειας ειναι η εφαρμογη γεωπανου η του καταλληλου συνθετικου υλικου το οποιο εχει πολλαπλα οφελη αφου και προστασια απο την εξατμιση παρεχει ,αποτρεπει την εμφανιση ζιζανιων και διατηρει το εδαφος σε καλη κατασταση με αποτελεσμα να γλιτωνουμε και τα σκαλισματα.
Οργωνουμε το εδαφος 10-20 μερες πριν φυτευσουμε και εφαρμοζουμε λιπανση κατα τη διαρκεια του οργωματος με κοκκωδες λιπασμα τυπου 12-12-18 / 11-15-15 η αλλου καταλληλου για την εποχη λιπασματος παραλληλα με την αναλογη ποσοτητα κοπριας αν ειναι ευκολο.
Με την παροδο των 15-20 ημερων ξεκιναμε τη φυτευση.
Αναλογα με το ειδος του χωματος που υπαρχει στον κηπο( και δεν μιλαμε για 2-3 στρεμματα) μας μπορουμε να εφαρμοσουμε στη φαση του οργωματος εκτος απο την προσθηκη της κοπριας και αλλων υλικων που βελτιωνουν το εδαφος μας οπως τυρφη, περλιτη κ.α
Ετσι ειμαστε ετοιμοι ,αφου κανουμε ενα προχειρο σχεδιο στο μυαλο μας σχετικα με τη θεση και το ποτισμα - περιποιηση των φυτων , να ξεκινησουμε το φυτεμα
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by takulas. Αιτία: κακη συνταξη

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #17091 από konstefa
Απαντήθηκε από konstefa στο θέμα ΜΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
φίλε μου, η προσπάθεια να καλλιεργήσουμε μόνοι μας έχει νόημα μόνο αν αποφεύγουμε κατά το δυνατό την καλλιέργεια με φάρμακα, ραντίσματα, λιπάσματα, κλπ. Αν είναι να εφαρμόσουμε τη συμβατική καλλιέργεια όπως κάνουν οι αγρότες, είναι προτιμότερο να αγοράζουμε έτοιμα από το μανάβη ή το S/M και να γλυτώσουμε τον κόπο, το άγχος αν θα παει καλά η παραγωγή και όλο το χρόνο που αφιερώνουμε.
Ένα τέτοιο θεμα θα ήταν ενδιαφέρον μόνο σε περίπτωση ανάγκης (ασθένειας, φυτοπαθολογίας κλπ) να δούμε τι λύση μπορεί να μας δώσει η συμβατική γεωργία αλλά και ποιά προληπτικά μέτρα πρέπει να λαμβάνονται (μέρες μέχρι το κόψιμο, προσωπικής προστασίας, κλπ)

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #17094 από Roula
Απαντήθηκε από Roula στο θέμα ΜΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Η "οικολογική", όπως αναφέρεται, καλλιέργεια, δεν είναι καλλιεργητική τακτική.

Είναι φιλοσοφία ζωής, κατά τη γνώμη μου.

Αυτά.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΣΤΑΥΡΟΣ, DAVIS

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #17099 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα ΜΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Εμένα μου αρέσει το θέμα του takulas.

Θα μπορούσε να γίνει αφορμή για να μάθουμε πως καλλιεργούνται και με τι ψεκάζονται, πόσο συχνά ελέγχονται για υπολείμματα φαρμάκων (και για ποια), τα τρόφιμα που όλοι μας καταναλώνουμε.

Γιατί πέρα από ότι εμείς προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε με όσο το δυνατόν πιο φυσικό τρόπο, δε μπορούμε να αρνηθούμε την πραγματικότητα ότι είμαστε ταυτόχρονα και καταναλωτές.

Και μάλιστα τώρα που έχουμε πάρει μία γεύση από το πως είναι να καλλιεργείς, τους κινδύνους και τις πιθανότητες καταστροφής της παραγωγής, μάλλον θα είμαστε πιο ευαισθητοποιημένοι (και με ερωτήματα) για το πως αυτά που αγοράζουμε είναι χωρίς προβλήματα, χωρίς προσβολές και ΟΛΑ όμορφα και λαχταριστά, αλλά άνοστα.

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DAVIS

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #17142 από takulas
Απαντήθηκε από takulas στο θέμα ΜΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Φτανοντας στο φυτεμα καταλληλα προετοιμασμενοι εχουμε κατα 30 τοις εκατο πιθανοτητες να παρουμε καλη και αρκετη παραγωγη.
Πολυ προτιμανε να ξεκινανε απο νωρις τις καλλιεργειες τους και πολλες φορες δημιουργουν ενα ειδος θερμοκηπιου προχειρο τις περισσοτερες φορες που αν προσεχτει δινει καλα αποτελεσματα. Στην περιπτωση αυτη πρεπει να ελεγχουμε τρεις σημαντικες παραμετρους υγρασια , θερμοκρασια ,λιπανση. Επειδη το θερμοκηπιο μας κραταει υγρασια ,που χρειαζονται τα φυτα,αλλα παραλληλα δημιουργουμε και τις καταλληλες συνθηκες για ασθενειες και για να μην ακροβατουμε μεταξυ του ειναι δεν ειναι καλα τα φυτα μας ,ραντιζουμε ,απο την εμφανιση του πρωτου ζευγους πραγματικων φυλλων, με τα καταλληλα σκευασματα τοσο για μυκητες οσο και για αλλες ασθενειες ανα τακτα διαστηματα αναλογα το σκευασμα.
Οταν το φυτο μεταφυτευτει χρησιμοποιουμε παλι τα ιδια σκευασματα τη μερα της μεταφυτεσης.
Η θερμοκρασια πρεπει να ειναι σταθερη (21-26 βαθμους) χωρις μεγαλες διακυμανσεις και μονο οταν τα φυτα εχουν 4 ζευγη φυλλων να βγαινουν εκτος θερμοκηπιου.
Σχετικα με τη λιπανση ,αυτη ξεκιναει απο τη στιγμη που το φυτο βγει εκτος εδαφους και γινεται σταθερα και σε συχνα διαστηματα και παντα στο νερο του ποτισματος η στα φυλλα.

Για να γλιτωσουμε ολα αυτα αγοραζουμε φυσικα ετοιμα σποροφυτα ρωτωντας τα παντα τη συγκεκριμενη ποικιλια που αγορασαμε.
Κατα τη μεταφυτευση ποτιζουμε και δεν βρεχουμε τα φυλλα, και ραντιζουμε με καποιο προστατευτικο σκευασμα αργα το απογευμα.
Επισης κατατη φυτευση εφαρμοζουμε μια δοση αμινοξεων με ιχνοστοιχεια για να κανει γρηγορα ριζα το φυτο μας.
Επειδη εχουμε κανει προλιπανση το φυτο μας εχει μονο αναγκη απο νερο για τις επομενες 15-20 μερες.
Στη συνεχεια και για μεγιστα αποτελεσματα εφαρμοζουμε υδρολιπανση, τις πρωτες μερες λιπασμα πλουσιο σε αζωτο για να εχουμε γρηγορη αναπτυξη και στη συνεχεια λιπασμα πλουσιο σε καλιο με λιγοτερο αζωτο και σχεδον ή καθολου φωσφορο.
Βεβαια οταν προκειται για φυλλωδη καλλιεργειες οπως μαρουλι , κρεμμυδι , σκορδο , αντιδι ,κ.α τοτε ενα ισσοροπημενο λιπασμα τυπου 10-10-10 η 20-20-20 με ιχνοστοιχεια ειναι τελειο.
Προς την ωριμανση και κυριως για τα καρποφορα φυτα υπαρχουν τα αναλογα τοσο οργανικα οσο και ανοργανα σκευασματα που μας βοηθουν να παρουμε τελειους γευστικα και εμφανισιακα καρπους χρησιμα ακομη και σε βιολογικες καλλιεργειες.
Παραλληλα εφαρμοζουμε στη καλλιεργεια μας τα αναλογα λιπασματα , η βοηθητικα σκευασματα με ουσιες οπως μαγνησιο , βοριο , ασβεστιο,σιδηρο κτλ ειτε διαφυλλικα ειτε με ριζοποτισμα .
Απαραιτητα ειναι και τα ραντισματα τοσο προληπτικα οσο και θεραπευτικα οπου χρειαζεται. Αναλογα τις συνθηκες που επικρατουν ραντιζουμε για μυκητες (κυριως την ανοιξη αφου αργοτερα η αυξηση των θερμοκρασιων αποτρεπει τη εμφανιση μηκυτων) και διαφορες βακτηριωσεις . Ο χειροτερος ομως εχθρος ειναι τα εντομα κι εδω πρεπει να εστιασουμε την προσοχη μας ωστε να προλαβουμε σε αρχικο σταδιο διαφορες προσβολες.
ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ χρειαζεται στο ειδος ,τη δοσολογια και το σταδιο της καλλιεργειας που εφαρμοζουμε το καθε εντομοκτονο.Πολλα απο αυτα θελουν αρκετο χρονο για να διασπαστουν και για αυτο δεν ενδυκνεινται σε ολα τα σταδια της καλλιεργειας. Ακομη ποτε δεν δοκιμαζουμε προιοντα απο γνωστους παρα μονο αγοραζουμε οι ιδιοι απο γεωπονικα καταστηματα το καταλληλο για την περιπτωση μας φαρμακο και παντα αφου προσκομισουμε ΔΕΙΓΜΑΤΑ αρρωστων φυτων.
Εδω να πουμε οτι ειναι καλο να εχουμε ενα γεωπονο και να μην αλλαζουμε συχνα γιατι θα γνωριζει απο την αρχη την πορεια της καλλιεργειας μας.
Κανω μια παυση και θα συνεχισω αλλη στιγμη
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by takulas.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ilias, kksakis1, manosdet

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #17421 από takulas
Απαντήθηκε από takulas στο θέμα ΜΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Κατα τη διαρκεια μιας καλλιεργειας ειναι γνωστο οτι φροντιζουμε τα φυτα με διαφορους τροπους. Σκαλιζουμε ,ξεχορταριαζουμε , αραιωνουμε τα φυτα ,κλαδευουμε και στηριζουμε οπου χρειαζεται . Πολυ σημαντικο ειναι να προσεχουμε λεπτομερως τα φυλλα (πανω-κατω) ,τον κορμο και τους καρπους για αλλαγες σε χρωμα, υφη , σχημα και να ενημερωνουμε τον γεοπονο μας ,οπως θα καναμε και με το γιατρο μας, για να προλαμβανουμε τις ασθενειες.
Θα δυσκολευτουμε στις περιπτωσεις οπως οταν εχουμε ενα υγειες φυτο και χωρις να εχουμε ορατα σημαδια αυτο σταδιακα μαραινεται και το χανουμε. Αυτες ειναι κυριως ασθενειες που αφορουν τη ριζα του φυτου,οπως νηματωδεις βακτηριωσεις ,μυκητιασεις κ.α τα οποια γινονται ορατα με το ξεριζωμα του φυτου και αυτο πρεπει να γινεται αμεσα για να γλιτωσουμε τα υπολοιπα φυτα
Πολλες φορες με συμβατικα μεσα μπορει να πετυχουμε ενα ειδος προστασιας ,αλλες φορες ομως κι εδω πρεπει να προσεξουμε βαζουμε τα φυτα μας σε μια δοκιμασια με πολλα δοκιμαστικα σταδια και με πολλες θεραπειες συμβατικες και μη με αποτελεσμα να χανουμε τα φυτα και να μην εχουμε καταληξει τι εφταιγε τελικα ουτε αν κατι απ'ολα βοηθησε η οχι.
Το τονιζω αυτο γιατι βλεπω οτι πολυ απο τους καλλιεργητες του φορουμ που καλλιεργουν βιολογικα και πρεπει να ειναι διατεθημενοι να χασουν την παραγωγη και τα φυτα τους χρησιμοποιωντας μονο αυστηρα βιολογικους τροπους αντιμετωπισης των διαφορων αθενειων ,καθως οι περισσοτεροι απλως πειραματιζονται.
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by takulas.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ilias, kksakis1, manosdet

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #17425 από Roula
Απαντήθηκε από Roula στο θέμα ΜΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Σιγά μην κάτσεις να το διαβάσεις τόσο μεγάλο που 'ναι, ε;


Ένα λουλούδι έχει ανθίσει. Λίγο παραπέρα, κι άλλο ένα λουλούδι έχει ανθίσει. Σε λίγο έρχεται μια μέλισσα, ένας μπάμπουρας, ένα έντομο και κάνει μια στάση στο πρώτο λουλούδι. Τα τριχίδια στα πόδια του εντόμου ακουμπούν τους στήμονες και κολλάει η γύρη πάνω τους. Βλέπει και το άλλο λουλούδι παραπέρα. Ευκαιρία να το γευτεί κι αυτό -οπότε πετάει, με τα πόδια του κιτρινισμένα, για να χαρεί και το δεύτερο λουλούδι. Προσγειώνεται πάνω του και κόβει βόλτες στα πέταλά του. Εν τω μεταξύ, η γύρη του πρώτου λουλουδιού ακουμπά στον ύπερο και κολλά στο στίγμα του δεύτερου.

Το έντομο φεύγει.

Το άνθος έχει γονιμοποιηθεί.

Ο καρπός θα ξεκινήσει το ταξίδι του.


Ένας άντρας και μια γυναίκα συναντώνται τυχαία. Γνωρίζονται. Ερωτεύονται. Το σπέρμα του άνδρα γονιμοποιεί το ωάριο της γυναίκας.

Η τύχη έχει παίξει το ρόλο της.

Η γυναίκα κυοφορεί.

Το έμβρυο θα ξεκινήσει το ταξίδι του.


Ο καλλιεργητής έχει φροντίσει να δημιουργήσει για το φυτό του συνθήκες τέτοιες ώστε να προλάβει τις επιθέσεις εντόμων, να αποφύγει τη δημιουργία ασθενειών, να μεγιστοποιήσει την παραγωγή του, να βγάλει "τέλειους γευστικά και εμφανισιακά καρπούς". Το φυτό έχει δεχθεί σκευάσματα που το "βοηθούν", αλλά -ω του θαύματος- κάτι περίεργο συμβαίνει γιατί ο καλλιεργητής δεν είναι ασφαλές να καταναλώσει τους καρπούς για κανένα 10ήμερο, μην πω παραπάνω.
Δηλητηρίαση, στην καλύτερη των περιπτώσεων;
(Τέτοια "βοήθεια" είχε δώσει και η γενιά των πατεράδων σας στη δική μου τη γενιά. Τα είχε φτιάξει μια χαρά, ε;
Και τώρα σαπίζει η γενιά μου στο 2013.
Το ζουμί της εποχής σας, κρετίνοι).

Δεν ξέρω αν με νοείτε.
Με νοείτε;


Έστω και μια στοιχειώδης εγκεφαλική δραστηριότητα θα κατέληγε στην ευνόητη διαπίστωση ότι όλες οι διαδικασίες αναπαραγωγής της φύσης γίνονται με τον ίδιο τρόπο:

Αγόρι γονιμοποιεί κορίτσι. Κορίτσι κυοφορεί και γεννά τον απόγονο.

Είτε στα θηλαστικά, είτε στα φυτά, είτε σε όσα ζώα φτιάχνουν αυγά, σε όλους τους ανεπτυγμένους οργανισμούς είναι το ίδιο. Αυτή είναι η ζωή και η ροή της. Αυτό είναι μεγαλείο. Και θαύμα. Και ομορφιά. Και Έρωτας.


Για πάμε τώρα στη μανταμίτσα που την αγάπησε ο μεσιέ και κυοφορεί.
Κατά πάσα πιθανότητα θα γεννήσει στον 9ο μήνα ένα μωρό, το βάρος του οποίου θα κυμαίνεται από 2.000-4.500 gr. Δεν θα μοιάζει με τα άλλα μωρά, αφού τα χαρακτηριστικά του θα είναι διαφορετικά και θα προέρχονται από τους γονείς του.


Τι λέτε τώρα να δώσουμε στη μανταμίτσα ένα φαρμακάκι για να μην αρρωστήσει ποτέ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της;
Να της κάνουμε ένα εμβολιάκι;
Α...Το βρήκα. Θα της κάνουμε ενεσούλες με ορμονίτσες, γιατί έτσι το μωράκι της θα βγει τούμπανο. Υπερπαραγωγή. Μιλάμε θα φτάσει το δεκάκιλο. Έτοιμο για το ρινγκ. WWF, για τους παλιούς, νυν WWE.


en.wikipedia.org/wiki/Hulk_Hogan#In_wrestling

Ας κάνουμε και στις άλλες μανταμίτσες το ίδιο. Θα γεννώνται δεκάκιλα μωρά στο εξής.

Τι;; Τι λές;;;;; Τα μάτια του γιατί θα είναι έτσι; Και τα μάγουλά του; Πώς δηλαδή; Τι πάει να πει χωρίς μωρουδίστικη λάμψη; Τι πάει να πει που όλα τα μωράκια θα είναι τα ίδια; Ε μωρέ...Ντάξει τώρα...Δεν πειράζει. Αυτό που μετράει είναι ότι εμείς θα έχουμε φτιάξει τέλειους στη γεύση και την εμφάνιση ανθρώπους.

Οπότε, τώρα ξέρετε. Όσοι έχετε γυναίκες, βουρ στο εργαστήριο για τις ενεσούλες. Θα κάνουμε παραγωγή.




Ο σεβασμός στη φύση, η εμπιστοσύνη στις διαδικασίες της, η υπομονή για τους χρόνους της, το μεγαλείο της αλληλοσυμπλήρωσης της αλυσίδας της, η ομορφιά της ποικιλομορφίας της, ίσως είναι πράγματα που δεν είχαν την τύχη κάποιοι άνθρωποι να δεχτούν στους νευρώνες των "εγκεφάλων" τους και μέσα στις καρδιές τους.

Δεν μπορώ να πω ότι συμπονώ. Περαστικά, πάντως.

Περαστικά και σε σένα, ηλίθιε καταναλωτή, που θες τα μήλα σου να γυαλίζουν και τ' αγγούρια σου να είναι ευθεία, διότι έτσι χωράνε περισσότερα στα τελάρα του σούπερ μάρκετ.

Περαστικά επίσης σε σένα, πανηλίθιε ψευτομάγκα ερασιτέχνη καλλιεργητή, που μου πουλάς μούρη για την τρίκιλη τομάτα σου. Δεν μπορώ να πω εάν θα είναι αυτά με τα οποία την τουμπάνιασες ό,τι θα σε σκοτώσει πρώτο, ή ο ελεεινός εγωκεντρισμός σου, άπληστε.

Περαστικά, τέλος, σε σένα, άριε υπάνθρωπε, που το να δέχεσαι τη θέση σου μέσα στον φυσικό κόσμο θα παραμείνει, στην καλύτερη, όνειρο μακρινό.

Όπως και να 'χει όμως, να ξέρεις ότι εγώ θα σε παρακολουθώ από μακριά, σκαρφαλωμένη 'κει πάνω στα βουνά, πλάι στα ποτάμια μου, μασουλώντας το γλυκό και τοσοδούλικο τοματάκι μου.




_____________________________________________________________




(Στον χαμένο φίλο, που ακόμα με μαθαίνει να βλέπω την αλήθεια μου.
Να είσαι κι εσύ χαρούμενος, καλέ μου.)
Συνημμένα:
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by Roula.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ilias, Ki_pouros, kksakis1, manosdet, jova, DOMVOS, ΣΤΑΥΡΟΣ, zaxarias, zvranik, voskos και 4 άλλοι χρήστες ευχαρίστησαν.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #17431 από ΣΤΑΥΡΟΣ
Απαντήθηκε από ΣΤΑΥΡΟΣ στο θέμα ΜΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Κι όμως Ρούλα...
Το διάβασα ήδη δυο φορές και νοώ αυτά που η ψυχή σου θέλει να πει.

Άμα κόψεις τον ‘’ομφάλιο’’ λώρο με τη φύση αυτά συμβαίνουν και δυστυχώς οι περισσότεροι (ή κάνω λάθος ;; ) αυτό έχουν κάνει.
Βέβαια πολλοί μιλάνε για επαφή με τη φύση (του Σαββατοκύριακου !!!) που κατά την ταπεινή μου γνώμη μάλλον επιδερμική είναι. Η πραγματική σχέση με το φυσικό περιβάλλον είναι κάτι πολύ βαθύτερο, μια ολόκληρη στάση ζωής.
Ένας δρόμος, μια επιλογή που μερικές φορές έχει κόστος και οι ‘’αλαφροΐσκιωτοι ‘’ πάντα θάναι λίγοι….
Για το βουνό μακρύς ο δρόμος κι ανηφορικός, το ξέρεις καλά !!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kksakis1, manosdet, fireseaker

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #17434 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα ΜΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Ωραίο το κείμενό σου Ρούλα και συμφωνώ μαζί του.

Το απέσπασα από το ΜΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ και το ανάρτησα ως ανεξάρτητο, για να το αναδείξω όπως του αξίζει.

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": zvranik, DAVIS

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #17435 από voskos
Απαντήθηκε από voskos στο θέμα ΜΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Σιγά μην κάτσω να το διαβάσω τόσο μεγάλο που είναι.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DAVIS

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.251 δευτερόλεπτα