Εμφάνιση άρθρων βάσει ετικέτας: σκόρδα
Σκόρδα
Καλλιεργώ Σκόρδα
Είναι κρίμα να έχετε κήπο και να μην αφιερώσετε ένα κομμάτι για να καλλιεργήσετε σκόρδα. Το σκόρδο νοστιμίζει πάρα πολλά φαγητά και είναι αναπόσπαστο συστατικό της Ελληνικής κουζίνας. Τα σκόρδα είναι επίσης αναγνωρισμένο ότι κάνουν καλό στην υγεία.
Άλλα ονόματα
Λατινικό όνομα: Allium sativum
Αγγλικό όνομα: Garlic
Κρεμμύδια και Σκόρδα - Πως κάνουμε πλεξούδες για να τα συντηρήσουμε
Για να φτιάξετε πλεξούδες, θα χρειαστείτε 13 κρεμμύδια/σκόρδα. Η τεχνική πλεξίματος (κατασκευής πλεξούδων) που περιγράφεται, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κρεμμύδια και σκόρδα.
Κόψτε τα μουστάκια (ρίζες) από τα κρεμμύδια/σκόρδα σε μήκος περίπου 2,5 με 3 εκατοστά. Αφαιρέστε και καθαρίσετε από υπόλοιπα χώματος.
Βήμα 1
Αρχίστε την πλεξούδα, χρησιμοποιώντας τα τρία μεγαλύτερα κρεμμύδια/σκόρδα.
Τοποθετήστε ένα κρεμμύδι/σκόρδο στην κορυφή και τα άλλα δύο κρεμμύδια/σκόρδα δεξιά και αριστερά του και λίγο πιο κάτω.