Εμφάνιση άρθρων βάσει ετικέτας: πατζάρια
Πατζάρια
Καλλιεργώ Πατζάρια
Τα παντζάρια είναι ένα από τα πιο εύγεστα λαχανικά. Το έντονο κόκκινο χρώμα τους είναι αυτό που τα χαρακτηρίζει.
Χρησιμοποιήστε τα παντζάρια ωμά σε σαλάτες, βραστά σε σαλάτες, σε σούπες. Οι ρίζες του παντζαριού φιμολογείται ότι έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και είναι οφέλιμες για την υγεία. Τα πράσινα φύλλα τους είναι ακόμη πιο υγιεινά καθώς περιέχουν μεταλικά στοιχεία, βιταμίνες και ίνες. Δοκιμάστε φύλλα παντζαριού με ελαφρά σάλτσα από λάδι-ξύδι-λίγο μουστάρδα.
Άλλα ονόματα
Λατινικό όνομα: Beta vulgaris subsp. esculenta, Chenopodiaceae Family
Αγγλικό όνομα: Beets
Σπόροι – Πατζάρια: Πως τους μαζεύω;
Το πατζάρι είναι ένα διετές φυτό. Παράγει σπόρο το δεύτερο έτος και όχι το πρώτο.
Το γεγονός αυτό κάνει σχετικά δύσκολη τη συλλογή σπόρου από πατζάρια, καθώς πρέπει να διατηρήσετε το φυτό ζωντανό όλο το χειμώνα ώστε να παράγει σπόρους το επόμενο καλοκαίρι.