- Δημοσιεύσεις: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
- Forum-Κοινότητα
- Forum Καλλιεργητών
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Αμπέλι
- Θείφισμα στον καρπό
×
Συζητήσεις σχετικά με αμπέλια, σταφύλια, οινοπαραγωγή.
Θείφισμα στον καρπό
- xrkolos2210
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #22794
από xrkolos2210
Θείφισμα στον καρπό δημιουργήθηκε από xrkolos2210
Φίλοι μου μετά από καιρό Καλησπέρα σας.
Είμαι από την Αρκαδία και έχω ένα αμπέλι 2,5 στρ και εδώ και 3-4 χρόνια που δεν έχει τιμή το σταφύλι (έχω φιλέρι) έχω σταματήσει να το ραντίζω γιατί με τα έξοδα του ραντίσματος δεν μου αποφέρει κανένα κέρδος, μπαίνω και μέσα και έτσι αποφάσισα να το θειαφίζω στην αρχή και μόνο αυτό. Τώρα σκέφτομαι να το θειαφίσω (με λινάτσα) επάνω στους καρπούς. Αξίζει τον κόπο;;;;, ενδείκνυται;;;;;
Σας ευχαριστώ και περιμένω νέα σας, μήπως θειαφίσω το Σαββατοκύριακο
Είμαι από την Αρκαδία και έχω ένα αμπέλι 2,5 στρ και εδώ και 3-4 χρόνια που δεν έχει τιμή το σταφύλι (έχω φιλέρι) έχω σταματήσει να το ραντίζω γιατί με τα έξοδα του ραντίσματος δεν μου αποφέρει κανένα κέρδος, μπαίνω και μέσα και έτσι αποφάσισα να το θειαφίζω στην αρχή και μόνο αυτό. Τώρα σκέφτομαι να το θειαφίσω (με λινάτσα) επάνω στους καρπούς. Αξίζει τον κόπο;;;;, ενδείκνυται;;;;;
Σας ευχαριστώ και περιμένω νέα σας, μήπως θειαφίσω το Σαββατοκύριακο
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ilias
- Αποσυνδεμένος
- Διαχειριστής
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 1810
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 594
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #22796
από ilias
2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Θείφισμα στον καρπό
Γεια σου xrkolos2210,
Σίγουρα θα κάνει πολύ ζέστη κι εκεί.
Το σταφύλι σου θα είναι σχεδόν έτοιμο.
Δεν θα βλέπεις κάποια προσβολή από ωίδιο.
Τί βλέπεις και σε κάνει να σκέφτεσαι να ρίξεις τώρα θειάφι;
Σίγουρα θα κάνει πολύ ζέστη κι εκεί.
Το σταφύλι σου θα είναι σχεδόν έτοιμο.
Δεν θα βλέπεις κάποια προσβολή από ωίδιο.
Τί βλέπεις και σε κάνει να σκέφτεσαι να ρίξεις τώρα θειάφι;
2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- xrkolos2210
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #22797
από xrkolos2210
Απαντήθηκε από xrkolos2210 στο θέμα Θείφισμα στον καρπό
Φίλε Ilias Ηλία γειά σου και σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Την προηγούμενη εβδομάδα έκανε πολύ ζέστη, αλλά σιγά-σιγά δροσίζει μιας και ήμαστε στην ορεινή ΑΡΚΑΔΙΑ. Το σταφύλι έχει σχηματίσει την ρόγα η οποία ΔΕΝ έχει αρχίσει να παίρνει χρώμα και έλεγα μήπως πρέπει να το θειαφίσω για να προλάβω κάποια αρρώστια, συνήθως έχω αραιοδέσιμο.
Σε ευχαριστώ και περιμένω νέα σου
Την προηγούμενη εβδομάδα έκανε πολύ ζέστη, αλλά σιγά-σιγά δροσίζει μιας και ήμαστε στην ορεινή ΑΡΚΑΔΙΑ. Το σταφύλι έχει σχηματίσει την ρόγα η οποία ΔΕΝ έχει αρχίσει να παίρνει χρώμα και έλεγα μήπως πρέπει να το θειαφίσω για να προλάβω κάποια αρρώστια, συνήθως έχω αραιοδέσιμο.
Σε ευχαριστώ και περιμένω νέα σου
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ilias
- Αποσυνδεμένος
- Διαχειριστής
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 1810
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 594
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #22799
από ilias
2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Θείφισμα στον καρπό
Γεια σου xrkolos2210!
Εφόσον η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι μεταξύ 21 και 32 βαθμών Κελσίου, το θειάφι θα μπορέσει να επιδράσει. Πάνω από 32, κίνδυνος εγκαύματος στα φύλλα.
Καθώς όπως λες το σταφύλι σου έχει δρόμο ακόμη, θα μπορούσες να θειαφίσεις.
Καλή επιτυχία!
Εφόσον η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι μεταξύ 21 και 32 βαθμών Κελσίου, το θειάφι θα μπορέσει να επιδράσει. Πάνω από 32, κίνδυνος εγκαύματος στα φύλλα.
Καθώς όπως λες το σταφύλι σου έχει δρόμο ακόμη, θα μπορούσες να θειαφίσεις.
Καλή επιτυχία!
2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Συντονιστές: ilias
- Forum-Κοινότητα
- Forum Καλλιεργητών
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Αμπέλι
- Θείφισμα στον καρπό
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.046 δευτερόλεπτα