- Δημοσιεύσεις: 149
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 103
- Forum-Κοινότητα
- Forum Καλλιεργητών
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Μανιτάρια
- ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ!
ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ!
- γιωργος1
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #5417
από γιωργος1
Απαντήθηκε από γιωργος1 στο θέμα ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ!
πολυ σωστα τα λεει ο πανος για μας που θελουμε για ιδια χρηση 3-5 κιτ.
φτιαχτο μονος και στο φιναλε ειναι και το μερακι.
φτιαχτο μονος και στο φιναλε ειναι και το μερακι.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Παναγιωτης Γ
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 17
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #5419
από Παναγιωτης Γ
Απαντήθηκε από Παναγιωτης Γ στο θέμα ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ!
..παναγιώτη νομίζω ότι δεν πρέπει να αποστειρώσουμε βράζοντας το άχυρο αλλά να το παστεριώσουμε στους 60 βαθμούς.Παραθέτω την απάντηση που μου έδωσε κάποιος φιλος που έχει γνώσεις περι του θέματος σε κάποιο άλλο site.
"Οσο και να ακουγεται περιεργο ο βρασμος (100c) δεν κανει!! γιατι σκοτωνει και καποιους θερμοφιλους οργανισμους που χρειαζόμαστε. Οποτε παστεριωση στους 60 c για μια ωρα."
...τώρα τι να πω...είναι και πιο εύκολο να το βράσεις παρά να διατηρήσεις τη θερμοκρασία στους 60.
...πάντως επειδή είναι καντά η ώρα που θα τολμήσω το επιχείρημα της καλλιέργειας από σπόρους θα ήθελα οποιαδήποτε συμβουλή ή εμπειρία.
ακόμα θα έλεγα τους υποψηφίους φίλους να μην προτιμήσουν dry spawn αλλά να βρουν φρέσκο μυκήλιο.
"Οσο και να ακουγεται περιεργο ο βρασμος (100c) δεν κανει!! γιατι σκοτωνει και καποιους θερμοφιλους οργανισμους που χρειαζόμαστε. Οποτε παστεριωση στους 60 c για μια ωρα."
...τώρα τι να πω...είναι και πιο εύκολο να το βράσεις παρά να διατηρήσεις τη θερμοκρασία στους 60.
...πάντως επειδή είναι καντά η ώρα που θα τολμήσω το επιχείρημα της καλλιέργειας από σπόρους θα ήθελα οποιαδήποτε συμβουλή ή εμπειρία.
ακόμα θα έλεγα τους υποψηφίους φίλους να μην προτιμήσουν dry spawn αλλά να βρουν φρέσκο μυκήλιο.
Last edit: 12 Χρόνια 8 Μήνες πριν by Παναγιωτης Γ.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- zaxos144
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 15
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #5444
από zaxos144
Απαντήθηκε από zaxos144 στο θέμα ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ!
ξερει κανεις αν κρατήσω το παλιο υποστρωμα και του βαλω σπορο αν μπορεσει να βγαλει ξανα μανιταρια ?
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Παναγιωτης Γ
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 17
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #5446
από Παναγιωτης Γ
όχι Ζάχο , δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις .(..δεν έχει πια αυτά που χρειάζονται)
Απαντήθηκε από Παναγιωτης Γ στο θέμα ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ!
zaxos144 έγραψε: ξερει κανεις αν κρατήσω το παλιο υποστρωμα και του βαλω σπορο αν μπορεσει να βγαλει ξανα μανιταρια ?
όχι Ζάχο , δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις .(..δεν έχει πια αυτά που χρειάζονται)
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- γιωργος1
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 149
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 103
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #5818
από γιωργος1
Απαντήθηκε από γιωργος1 στο θέμα ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ!
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- panagiotispanagiotis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 123
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 30
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #5825
από panagiotispanagiotis
Απαντήθηκε από panagiotispanagiotis στο θέμα ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ!
αγαπητοι φιλοι θα το ξαναπω πρεπει να ρωταμε και κανενα ειδικο,παραθετω το site για το υποστρωμα
www.manitariadirfis.gr/el/diafora-proion...ia-manitarion-dirfis
ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ μονο με βρασμο ,οπως εχω ξαναπει, δεν γινεται χρειαζεται και αποτομη ψυξη αλλα για την περιπτωση μας δεν κανει χρειαζομαστε αποστειρωση οπως λενε και οι επαγγελματιες ''διρφυς''
Το υποστρωμα αν δεν δωσει ολη την παραγωγη μπορει να ξαναχρησιμοποιηθει αλλα οπως και να 'χει μια δευτερη φορα πιστευω οτι μπορει να χρησιμοποιηθει η εστω να το δοκιμασουμε.
ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ μονο με βρασμο ,οπως εχω ξαναπει, δεν γινεται χρειαζεται και αποτομη ψυξη αλλα για την περιπτωση μας δεν κανει χρειαζομαστε αποστειρωση οπως λενε και οι επαγγελματιες ''διρφυς''
Το υποστρωμα αν δεν δωσει ολη την παραγωγη μπορει να ξαναχρησιμοποιηθει αλλα οπως και να 'χει μια δευτερη φορα πιστευω οτι μπορει να χρησιμοποιηθει η εστω να το δοκιμασουμε.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Κράνιος
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 1592
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1151
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #12270
από Κράνιος
Απαντήθηκε από Κράνιος στο θέμα ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ!
Θα μου συγχωρήσουν οι φίλοι των μανιταριών την αποπνικτική κατάσταση που θα δημιουργήσω εδώ ....
Μου κάνει εντύπωση ότι το θέμα αυτό έχει μεγάλη επισκεψιμότητα...
Τι έγινε;
Γιατί κανένας δε γράφει πια;
Όλοι βάλατε υποστρώματα στο υπόγειο;
Για να διασκεδάσουμε και λίγο. Διότι βλέπω τις τιμές των μανιταριών να πέφτουν κατακόρυφα...
Σας χαρίζω τα σχόλια στην τρίτη φωτογραφία.
Για να ηρεμήστε λίγο παιδιά.....
Μανιτάρια και ... μανιτάρια και ... μαργαριτάρια στην τρίτη φωτογραφία
Μου κάνει εντύπωση ότι το θέμα αυτό έχει μεγάλη επισκεψιμότητα...
Τι έγινε;
Γιατί κανένας δε γράφει πια;
Όλοι βάλατε υποστρώματα στο υπόγειο;
Για να διασκεδάσουμε και λίγο. Διότι βλέπω τις τιμές των μανιταριών να πέφτουν κατακόρυφα...
Σας χαρίζω τα σχόλια στην τρίτη φωτογραφία.
Για να ηρεμήστε λίγο παιδιά.....
Μανιτάρια και ... μανιτάρια και ... μαργαριτάρια στην τρίτη φωτογραφία
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ssotiris
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 119
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 47
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #12273
από ssotiris
Απαντήθηκε από ssotiris στο θέμα ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ!
Ο κύκλος των χαμένων ποιητών του kalliergo (Ιδιωτικό)
Αυτή η ομάδα χρειάζεται έγκριση από το διαχειριστή της ομάδας. Η εφαρμογή σου σύντομα θα επιθεωρηθεί από το διαχειριστή της ομάδας.
Διαχειριστές Ομάδας:
Κράνιος
Αυτή η ομάδα χρειάζεται έγκριση από το διαχειριστή της ομάδας. Η εφαρμογή σου σύντομα θα επιθεωρηθεί από το διαχειριστή της ομάδας.
Διαχειριστές Ομάδας:
Κράνιος
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- κατερινα γεω
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 197
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 259
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #12274
από κατερινα γεω
Απαντήθηκε από κατερινα γεω στο θέμα ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Κράνιος
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Κράνιος
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 1592
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1151
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #12277
από Κράνιος
Υπάρχουν μανιτάρια που τρώγονται, άλλα που δεν τρώγονται κι άλλα που είναι δηλητηριώδη. Το πιο αγαπημένο μου, από παιδί, είναι η πορδή της αλεπούς. Στην Ευρώπη το λένε πορδή του λύκου. Στα λεξικά και στα καθώς πρέπει συγγράμματα το λένε λυκόπορδο, το αλλάζουν λίγο και το κάνουν Λυκόπερδο! Για να μην ακούγεται σα χοντράδα χωριάτικη!
Παλιά συναντούσα το πουρνάρι σαν ... πιρνάριον!!
Η πορδή της αλεπούς είναι μια αμπούλα βρώμας! Στο μέγεθος όσο ένα μπαλάκι του τένις περίπου. Το πιέζεις, σπάζει ... και μια καφέ σκόνη απλώνεται στο χώρο, αφήνοντας μια απαίσια βρώμα!
Είχα κι εγώ τις αμπούλες βρώμας, τις αμόλαγα στην τάξη και γινότανε χαμός!! Τελείως βιολογικές, ε!;
Οι πόντιοι τις πορδές της αλεπούς τις λένε «αλεποφουσκίτες».
Άλλοι στην Ελλάδα τις λένε «αλεπουπουρδές», άλλοι «αλεπουφούσκια».
Κατά τον ειδικό επιστήμονα (μανιταρολόγο – μανιταρά ) Ανδρέα Κράνιο πρόκειται για μεγάλη σύγχυση, αφού φουσκί ... λέμε την κοπριά των ζώων! Αλλά ... και φούσκο λέμε την ... ανάποδη! Λέμε στον ενοχλητικό: «Φύγε μη φας καμιά ‘νάποδη!» ή «Δίνε του μη σου αστράψω κανα φούσκο!». Λέμε επίσης «Έφαγα μια φουσκιά» και εννοούμε πέσιμο με τον κώλο ή με τη μούρη! Οι Έλληνες είμαστε τρελοί. Βάζουμε κάτω την γλώσσα και την πατάμε. Ύστερα την κάνουμε λάστιχο!
Κανα= Κανένα
φουσκίτα = μανιτάρι (στα ποντιακά)
φουσκίτα ή αλεποφουσκίτα, οι πόντιοι εδώ έχουν ωραία λέξη για την περίσταση!
(((Τα καλά σχόλια τα έχω κρύψει στην τρίτη φωτογραφία, εκείνη με τα ευρωπαϊκά λυκόπερδα))))
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Οι παραπάνω πληροφορίες βρίσκονται σε άλμπουμ φωτογραφικό, στην ιδιωτική ομάδα "Ο κύκλος των χαμένων ποιητών του Kalliergo". Το άλμπουμ έχει θέμα μια ομάδα άγριων μανιταριών. Δεν ξέρω πόσο αυτό ενδιαφέρει τους φίλους που καλλιεργούν μανιτάρια. Εγώ πιστεύω ότι θα έπρεπε να τους ενδιαφέρει (αλλά δεν επιμένω).
Ο
Σωτήτης (ssotiris) επέμεινε να διαβάσει για "Μανιτάρια και ... μανιτάρια και ... μαργαριτάρια στην τρίτη φωτογραφία" , έκανε αίτηση να μπει στην ομάδα μας, και τώρα είναι μέλος.
Η
Διαδικασία είναι τρομερά χρονοβόρα. Εξ άλλου εγώ πρώτος θα γινόμουν έξαλλος αν χρειαζόταν να γίνω μέλος για να διαβάσω κάτι.
Δεν
το είχα προβλέψει έτσι.
Δε
θέλω να γίνει κάποιος μέλος της ομάδας μόνο και μόνο για να διαβάσει κάτι. Δεν ήξερα ότι θα υπήρχε τέτοιο πρόβλημα.
Από τώρα κι ύστερα θα κάνω κόπι και θα επικολλώ, ώστε να μη δυσκολεύω τους φίλους μας.
Απαντήθηκε από Κράνιος στο θέμα ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ!
Υπάρχουν μανιτάρια που τρώγονται, άλλα που δεν τρώγονται κι άλλα που είναι δηλητηριώδη. Το πιο αγαπημένο μου, από παιδί, είναι η πορδή της αλεπούς. Στην Ευρώπη το λένε πορδή του λύκου. Στα λεξικά και στα καθώς πρέπει συγγράμματα το λένε λυκόπορδο, το αλλάζουν λίγο και το κάνουν Λυκόπερδο! Για να μην ακούγεται σα χοντράδα χωριάτικη!
Παλιά συναντούσα το πουρνάρι σαν ... πιρνάριον!!
Η πορδή της αλεπούς είναι μια αμπούλα βρώμας! Στο μέγεθος όσο ένα μπαλάκι του τένις περίπου. Το πιέζεις, σπάζει ... και μια καφέ σκόνη απλώνεται στο χώρο, αφήνοντας μια απαίσια βρώμα!
Είχα κι εγώ τις αμπούλες βρώμας, τις αμόλαγα στην τάξη και γινότανε χαμός!! Τελείως βιολογικές, ε!;
Οι πόντιοι τις πορδές της αλεπούς τις λένε «αλεποφουσκίτες».
Άλλοι στην Ελλάδα τις λένε «αλεπουπουρδές», άλλοι «αλεπουφούσκια».
Κατά τον ειδικό επιστήμονα (μανιταρολόγο – μανιταρά ) Ανδρέα Κράνιο πρόκειται για μεγάλη σύγχυση, αφού φουσκί ... λέμε την κοπριά των ζώων! Αλλά ... και φούσκο λέμε την ... ανάποδη! Λέμε στον ενοχλητικό: «Φύγε μη φας καμιά ‘νάποδη!» ή «Δίνε του μη σου αστράψω κανα φούσκο!». Λέμε επίσης «Έφαγα μια φουσκιά» και εννοούμε πέσιμο με τον κώλο ή με τη μούρη! Οι Έλληνες είμαστε τρελοί. Βάζουμε κάτω την γλώσσα και την πατάμε. Ύστερα την κάνουμε λάστιχο!
Κανα= Κανένα
φουσκίτα = μανιτάρι (στα ποντιακά)
φουσκίτα ή αλεποφουσκίτα, οι πόντιοι εδώ έχουν ωραία λέξη για την περίσταση!
(((Τα καλά σχόλια τα έχω κρύψει στην τρίτη φωτογραφία, εκείνη με τα ευρωπαϊκά λυκόπερδα))))
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Οι παραπάνω πληροφορίες βρίσκονται σε άλμπουμ φωτογραφικό, στην ιδιωτική ομάδα "Ο κύκλος των χαμένων ποιητών του Kalliergo". Το άλμπουμ έχει θέμα μια ομάδα άγριων μανιταριών. Δεν ξέρω πόσο αυτό ενδιαφέρει τους φίλους που καλλιεργούν μανιτάρια. Εγώ πιστεύω ότι θα έπρεπε να τους ενδιαφέρει (αλλά δεν επιμένω).
Ο
Σωτήτης (ssotiris) επέμεινε να διαβάσει για "Μανιτάρια και ... μανιτάρια και ... μαργαριτάρια στην τρίτη φωτογραφία" , έκανε αίτηση να μπει στην ομάδα μας, και τώρα είναι μέλος.
Η
Διαδικασία είναι τρομερά χρονοβόρα. Εξ άλλου εγώ πρώτος θα γινόμουν έξαλλος αν χρειαζόταν να γίνω μέλος για να διαβάσω κάτι.
Δεν
το είχα προβλέψει έτσι.
Δε
θέλω να γίνει κάποιος μέλος της ομάδας μόνο και μόνο για να διαβάσει κάτι. Δεν ήξερα ότι θα υπήρχε τέτοιο πρόβλημα.
Από τώρα κι ύστερα θα κάνω κόπι και θα επικολλώ, ώστε να μη δυσκολεύω τους φίλους μας.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": zaxarias
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Συντονιστές: ilias
- Forum-Κοινότητα
- Forum Καλλιεργητών
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Μανιτάρια
- ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ!
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.292 δευτερόλεπτα