× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Πώς φυτεύουμε μαρούλια και άλλα χειμωνιάτικα ζαρζαβατικά?

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #11859 από EIPHNH
Προχθές φύτεψα μερικά μαρούλια στα 6 τ.μ χώρου που μου έχουν απομείνει στον κήπο μου. Χώμα αφράτο, ανακατεμένο με μπόλικη χωνεμένη κοπριά και λίγο βιολογικό λιπασματάκι. Πότισμα αργά το απόγευμα στη ρίζα, όχι πλυμμήρα. Την επομένη, τα μαρούλια ήταν σαν κλαμένες χήρες.. :( Λέω, οκ, το σοκ της μεταφύτευσης. Την μεθεπομένη, σήμερα δηλαδή, μια απ'τα ίδια και χειρότερα.
Το πρωί πέρασε μια φίλη που ξέρει απ'αυτά, και μου είπε ότι δεν τα έχω φυτέψει σωστά. Εγώ όταν τα φύτεψα, έκανα ότι και στα καλοκαιρινά. Άνοιξα δηλαδή λακάκια πιο χαμηλά απ'το χώμα για να συγκρατέι και λίγο νεράκι, γιατί παραείναι καλή η αποστράγγιση στον κήπο μου! Η φίλη μου όμως μου είπε, ότι τα χειμερινά τα φυτεύουμε σε αναχώματα ή κάτι τέτοιο. Σε βουναλάκια δηλαδή και περιμετρικά απ'τα μαρούλια έχουμε χαμηλότερα το χώμα σε γραμμές όπου και ποτίζουμε, και όχι κατευθίαν στη ρίζα των μαρουλιών. Δεν ξέρω αν καταλάβατε έτσι όπως τα εξηγώ...
Ισχύει αυτό? Να το διορθώσω? Η απορία μου είναι ότι πως θα ποτιστεί η ρίζα του μαρουλιού αν ποτίσεις περιμετρικά, όταν το μαρουλάκι είναι ακόμα πολύ μικρό και δεν έχει μεγάλη ρίζα?
Επίσης το ίδιο ισχύει και για τα λαχανομπρόκολα?

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 7 Μήνες πριν #12850 από tsouknidas
Όπως καταλαβαίνω η φίλη σου είπε να κάνεις αυλάκια και να φυτεύεις στα χείλη απ'το κάθε αυλάκι.Ποτίζοντας μέσα στο αυλάκι η υγρασία φτάνει τις ρίζες.Αν είναι έτσι και καταλαβαίνω σωστά είναι ένας τρόπος για τον χειμώνα.Το καλοκαίρι μέσα στα αυλάκια.Προσωπικά είμαι της άποψης να μην κάνεις καθόλου αυλάκια.Όμως όταν το έδαφος σε κάποια σημεία είναι ανώμαλο υψομετρικά τα πράγματα δυσκολεύουν ιδιαίτερα στο πότισμα της σταγόνας.Γι'αυτό καλό είναι κατα την προετοιμασία του εδάφους να μην είμαστε υπερβολικοί

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.056 δευτερόλεπτα

Σημαντική Ενημέρωση

Βλέπετε την παλαιά έκδοση του KALLIERGO.GR. Την διατήρησα λόγω των πολλών χρήσιμων πληροφοριών που διαθέτει στο Forum. Δεν ήθελα να χαθούν αυτές οι πληροφορίες.

Δεν μπορείτε να κάνετε νέα εγγραφή.

Όσοι έχουν ήδη λογαριασμό, μπορούν να συνδεθούν κανονικά.

Ανακαλύψτε το νέο KALLIERGO.GR

Θα βρείτε το ΝΕΟ KALLIERGO.GR στη διεύθυνση: https://www.kalliergo.gr

Σας περιμένουμε!