× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Μικρες συμβουλες απο την εμπειρια μας

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #11583 από kerkireos
Μικρες συμβουλες απο την εμπειρια μας δημιουργήθηκε από kerkireos
Εδω μπορουμε να γραψουμε συμβουλες απο την εμπειρια μας με τα λαχανικα.Ξεκιναω!

Μην σπειρετε καροτα τον Ιουλιο-Αυγουστο και ας αναφερονται ως μηνες σπορας σε σημειο που το χτυπα (εστω κια για λιγες ωρες) ο ηλιος .Δεν θα φυτρωσει τιποτα.

Αν τα μαρουλια που φυτεψαμε τον Σεπτεμβρη μαραζωνουν απο τον ηλιο ποτιζεται τακτικα και κοβεται τα μαραμενα φυλλα, θα δωσουν την μαχη τους και θα τα καταφερουν.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #11592 από EIPHNH
Απαντήθηκε από EIPHNH στο θέμα Μικρες συμβουλες απο την εμπειρια μας
Για το πρώτο συμφωνώ εν μέρει, αν κιεγώ έσπειρα καρότα 15αύγουστο. Φύτρωσαν αλλά μετά από 1 μήνα να σκεφτείς σχεδόν! Απλά έχουν αργή ανάπτυξη.
Για το δεύτερο όχι. Εμένα δυστυχως, πάνω από 30 φυντάνια μαρούλια ούτε 5 δεν την έβγαλαν καθαρή. Και μιλάμε ότι κρατούσα το χώμα πάντα ελαφρώς νωπό, δεν το άφηνα να στεγνώσει. Τίποτα, έχω καταλήξει! Σπορά από μέσα Σεπτέμβρη, και φυτεμα από αρχές Οκτώβρη, τουλάχιστον για την περιοχή μου...
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by EIPHNH.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #11593 από kerkireos
Απαντήθηκε από kerkireos στο θέμα Μικρες συμβουλες απο την εμπειρια μας
Σιγουρα παιζει ρολο και το μικροκλιμα καθερ περιοχης.Στην Κερκυρα ειχαμε πολυ ζεστο Σεπτεμβρη αλλα αντεξαν!

Οσο για τα καροτα οταν ξαναεσπειρα τον Σεπτεμβρη σε σκιερο μερος βγηκαν σε 6 μερες.Προτιμω να φυτευω αρχες Σεπτεμβρη και να βγαινουν σε 6 μερες παρα να σπερνω Αυγουστο,να ποτιζω 2 φορες την ημερα και να βγουν σε ενα μηνα!

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #11653 από panagiotispanagiotis
Απαντήθηκε από panagiotispanagiotis στο θέμα Μικρες συμβουλες απο την εμπειρια μας
ορισμενα απο οσα αναφερονται σε διαφορα site δεν ισχυουν υπαρχουν και βιβλια ;)
Καλο ειναι στις καλλιεργειεσ λαχανικων τον πρωτο καιρο μετα τη σπορα να απλωνουμε δυχτι σκιασης για προστασια , τακτικο ποτισμα οταν ο καιροσ δεν ειναι βροχεροσ και καλη λιπανση
φυτα που μπορουν να ξεκινησουν σε σπορειο ακολουθηστε αυτη τη μεθοδο για πιο γρηγορη και σιγουρη αναπτυξη ( μαρουλι , αντιδι , πατζαρι , μαιδανο , ανιθο ακομη και ροκα που ειναι πολυ ευκολη) .παραλληλα με την καταλληλη παρατηρηση θα μαθετε και το φυτο ,τις αναγκες του
Οπως ισως παρατηρησατε το καλοκαιρι πολλα απο τα φυτα σας δεν αναπτυσσονταν οπως περιμενατε και σαν αποτελεσμα μεινατε πισω στην παραγωγη γι'αυτο προσαρμοστε την καλλιεργεια σας στο κλιμα της περιοχης σας

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #13612 από kerkireos
Απαντήθηκε από kerkireos στο θέμα Μικρες συμβουλες απο την εμπειρια μας
Ποιο ειδος μαρουλιου ειναι το πιο ανθεκτικο,αποδοτικο και πιο γρηγορο στην ωριμανση?

Περισσοτερο με ενδιαφερει το σγουρο πρασινο μαρουλακι το οποιο θα αρχισω να το φυτευω με το που αρχισω να καταναλωνω τα romana.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #14481 από panagiotispanagiotis
Απαντήθηκε από panagiotispanagiotis στο θέμα Μικρες συμβουλες απο την εμπειρια μας
αυτη την εποχη φυτευουμε κρεμυδι , σκορδο ,καροτο , ολα τα λαχανοειδη (σεσκλα , σπανακι , πατζαρι, μαρουλικαι λοιπα) αρακα , φασολια σε 10 περιπου μερες απο τη δημοσιευση του παροντος αρθρου και παντα μιλαμε για εξω.
Γενικα τα φυτα δεν εχουν περιεργες απαιτησεις στον τυπο του εδαφους και το λεω αυτο γιατι πολλοι βλεπω οτι αγχονονται σχετικα με αυτο το θεμα. Εκεινο που τα ενδιαφερει περισσοτερο ειναι το φαγητο και το νερο.
Μια μικρη συμβουλη ειναι η προετοιμασια του εδαφους για καλη παραγωγη αλλα και η συνεχομενη φροντιδα.
ετσι λοιπον παρατηρησα οτι τα ιδια φυτα σε δουλεμενο και καλα λιπασμενο (10μερες πριν το φυτεμα)εδαφος αποδιδουν ταχυτερα και καλιτερα απο τα φυτα που τρωνε μετα το λιπασμα . Για οσους χρησιμοποιουν χημικα λιπασματα προτιματε στην φαση της προετοιμασιας τα κοκκωδη και μετα τα υδατοδιαλιτα. Σχετικα με τις κοπριες φροντηστε να μην ειναι πολυ καιρο εκτεθημενες στα καιρικα φαινομενα γιατι τοτε κανουν μονο για βελτιωση της συστασης του εδαφους ειναι δηλ. ξεπλυμενες.
Επειδη σε πολλες περιοχες της πατριδας μας κανει κρυο μεχρι αργα και πολλοι καθυστερουν να σπειρουν φοβουμενοι τις παγωνιες καλο θα ειναι να κανετε μια δοκιμη και να χρησιμοποιησετε σαν προστασια ειδικα υφασματα που υπαρχουν για τον παγο τα οποια ειναι και πολυ φθηνα.
Διαβαζοντας πολλες δημοσιευσεις διαπιστωσα οτι πολλοι εχουν σπορους που ειναι ή μπορει να παραδοσιακοι αυτους μην τους βιασετε χρονικα στο φυτεμα αφηστετους για αργοτερα γιατι μπορει να τους χασετε αν δεν ειναι καταλληλες οι συνθηκες για το καθε φυτο (παθων και μαθων)
τα ειπα ολα μαζι μπορει να σας κουραζω αλλα δεν προλαβαινω να μπαινω συχνα και οποτε βρω χρονο γραφω και κατι

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.044 δευτερόλεπτα