- Δημοσιεύσεις: 227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
- Forum-Κοινότητα
- Forum Καλλιεργητών
- Ταράτσες & Μπαλκόνια - Λαχανικά, Λουλούδια, Διακόσμηση
- Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή Ταράτσα
- Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Δημήτρη, σ'ευχαριστώ για την απάντηση.
Σήμερα είχα τη μικρή μου συγκομιδή.
Ολες τις φάσεις, απο τη σπορά (27-4-2015) μέχρι τη συγκομιδή (23-11-2015), τις έβαλα στη σειρά στις φωτό,για να καμαρώνω τη δουλειά μου, αφού δεν πολυπίστευα οτι θα έχω αποτέλεσμα μέσα σε μιά περίοδο.
Και του χρόνου..!
Τάσος
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- theologis
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 244
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 45
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
Τάσος.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- dgkipouridis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Δημοσιεύσεις: 43
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 7
Έχω καλά νέα σχετικά με την συντήρηση των καρπών . Τόσο οι ζεματιστές όσο και οι φουρνιστές , μετά την κατάψυξη και την απόψυξή τους , αποδείχτηκαν τέλειες . Τρώγονται ασμένως ψιλοκομμένες με ελαιόλαδο αλάτι και λίγο ξύδι. Σαφώς και οι φουρνιστές είναι ελαφρώς πιό νόστιμες , αλλα οι ζεματιστές είναι πιό σφριγιλές και ωραιότερες εμφανισιακά.
Καλή εβδομάδα . Hasta la próxima.
Δημήτρης
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
Δημήτρη, πολύ καλά τα νέα σου - και χρήσιμα για όλους μας.
Εγώ προτίμησα πιό τεμπέλικη μέθοδο συντήρησης της πολύ μικρής μου παραγωγής:
Εβγαλα τα κοτσανάκια και χάραξα απο τη μια μερια όλες τις habaneros. Τις έβαλα σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει καλά και το γέμισα με ελαιόλαδο. Μετά απο λίγες μέρες άρχισα να βάζω στη σαλάτα λίγο-λίγο απο αυτό το λάδι και να συμπληρώνω κάθε φορά καινούριο. Η ιδέα ανήκει στον φίλο Θεολόγη και τη βρήκα καταπληκτική, τουλάχιστον ως προς το γευστικό αποτέλεσμα. Δεν μπορώ ακόμα να ξέρω ως προς τη συντήρηση, πόσο δηλαδή θα κρατήσει αυτή η κατάσταση. Θα δούμε...
Μόνο μιά απορία, Δημήτρη. Οταν λες τρώγονται ψιλοκομμένες, κλπ, εννοείς οτι έφαγες έτσι και τις scorpion..? Διότι εγώ με ένα κοματάκι ωμής habanero... απογειώνομαι. Ευχάριστα μεν αλλά απογειώνομαι. Πές μου σε παρακαλώ αν πράγματι τρώγονται ωμές οι scorpions γιατί σίγουρα θα έχω παραγωγή την επόμενη περίοδο, τα φυτά μου έγιναν δεντράκια 2 μέτρα και είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Οσο για τις habaneros μου εξακολουθούν να ανθίζουν και να "δένουν" καρπούς. Δεν καταφέρνουν βέβαια τώρα να μεγαλώσουν τις πιπερίτσες αρκετά, όμως τις κοκκινίζουν κι έτσι τις κόβω μικρές και τις προσθετω κι αυτές στο βάζω με το λάδι.. Τελικά αποδείχτηκε οτι η ποικιλία μου είναι η red habanero.
Καλή Κυριακή.
Τάσος.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- dgkipouridis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Δημοσιεύσεις: 43
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 7
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- PetrosGR
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- Δημοσιεύσεις: 1
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
tasos66100 έγραψε: Καλημέρα φίλοι μου.
Δημήτρη, πολύ καλά τα νέα σου - και χρήσιμα για όλους μας.
Εγώ προτίμησα πιό τεμπέλικη μέθοδο συντήρησης της πολύ μικρής μου παραγωγής:
Εβγαλα τα κοτσανάκια και χάραξα απο τη μια μερια όλες τις habaneros. Τις έβαλα σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει καλά και το γέμισα με ελαιόλαδο. Μετά απο λίγες μέρες άρχισα να βάζω στη σαλάτα λίγο-λίγο απο αυτό το λάδι και να συμπληρώνω κάθε φορά καινούριο. Η ιδέα ανήκει στον φίλο Θεολόγη και τη βρήκα καταπληκτική, τουλάχιστον ως προς το γευστικό αποτέλεσμα. Δεν μπορώ ακόμα να ξέρω ως προς τη συντήρηση, πόσο δηλαδή θα κρατήσει αυτή η κατάσταση. Θα δούμε...
Μόνο μιά απορία, Δημήτρη. Οταν λες τρώγονται ψιλοκομμένες, κλπ, εννοείς οτι έφαγες έτσι και τις scorpion..? Διότι εγώ με ένα κοματάκι ωμής habanero... απογειώνομαι. Ευχάριστα μεν αλλά απογειώνομαι. Πές μου σε παρακαλώ αν πράγματι τρώγονται ωμές οι scorpions γιατί σίγουρα θα έχω παραγωγή την επόμενη περίοδο, τα φυτά μου έγιναν δεντράκια 2 μέτρα και είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Οσο για τις habaneros μου εξακολουθούν να ανθίζουν και να "δένουν" καρπούς. Δεν καταφέρνουν βέβαια τώρα να μεγαλώσουν τις πιπερίτσες αρκετά, όμως τις κοκκινίζουν κι έτσι τις κόβω μικρές και τις προσθετω κι αυτές στο βάζω με το λάδι.. Τελικά αποδείχτηκε οτι η ποικιλία μου είναι η red habanero.
Καλή Κυριακή.
Τάσος.
Καλησπέρα Τάσο,
Ήσουν ο λόγος που εγγράφηκα στο forum.
Ψάχνω μέσω eBay να αγοράσω σπόρους από carolina reaper για να μπορέσω να τους καλλιεργήσω και να βγάλω μερικές πιπεριές για την παρέα μου,για να δοκιμάσουμε .
Εκτός αν μου αρέσει πολύ οπότε μετά το κρατήσω σε φάση ,να βγάζω συνέχεια.
Από εκεί και πέρα, ήθελα να σε ρωτήσω τελικά αν τα κατάφερες .
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
Θα κατάλαβες ασφαλώς οτι εδώ σ'αυτήν την παρέα είμαστε σοβαρά άρρωστοι με την καψαϊκίνη!
Αρα, καλως ήλθες.
Μπορείς πολύ εύκολα να παραγγείλεις σπόρους Carolina reaper εδώ www.flowerstore.gr/ .
Αριστερά στην αρχική σελίδα (κατηγορίες) θα δεις 4η στη σειρά "καυτερές πιπεριές" και στη συνέχεια θα βρείς αμέσως αυτό που θέλεις. Εγω δοκίμασα και απ'αυτούς και είχαν την ίδια επιτυχία με τους σπόρους που μου έστειλαν φίλοι απο τον Παναμά. Ομως...
Αν σ' ενδιαφέρει η δική μου γνώμη, μην ασχοληθείς με την Carolina ούτε με τη Scorpion. Προτίμησε την Habanero για δύο λόγους:
α) Είναι αρκετά πιό εύκολη τόσο στη βλάστηση του σπόρου, όσο και μετά, στην ανάπτυξη, στη γρήγορη και πλούσια ανθοφορία και καρποφορία. Εχουμε ήδη Δεκέμβριο και οι Habaneros μου είναι ακόμα γεμάτες με μικρές πιπερίτσες - ζορίζονται βέβαια να τις μεγαλώσουν μ'αυτόν τον καιρό. Αντίθετα, οι Carolina και οι Scorpion, ενώ ηταν γεμάτες ανθάκια, τα έριξαν όλα και δεν είδα ούτε μία πιπεριά φέτος. Πιστεύω οτι του χρόνου θα έχουν κι αυτές καρποφορία, αν καταφέρω και τις ξεχειμωνιάσω σωστά. Είναι γενικά πιο "δύσκολα" είδη. Οχι πως η Habanero είναι ευκολη, είναι όμως πιο προσαρμόσιμη στο περιβάλον μας- το οποίο δεν έχει καμιά σχέση με αυτό της πατρίδας της.
β) Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τη χρήση των καρπών. Δεν νομίζω οτι μπορείς να φας Carolina, εκτός αν καταφέρεις να κάνεις κάποια σάλτσα με τη σωστη αναλογία αυτής της πιπεριάς. Ενώ η Habanero μπορεί να φαγωθεί - όχι και τόσο εύκολα, όμως μπορεί. Και μάλιστα με αρκετούς τρόπους και πολύ ευχάριστα, υπο την προϋπόθεση πάντα ότι σ' αρέσουν πάρα πολύ τα καυτερά. Αυτό το "πάρα πολύ" φτάνει κατα τη γνώμη μου μέχρι τη Habanero, όχι πιό πέρα. Και σου τα λέω αυτά έχοντας εμπειρία απο φαγητό σε καντίνα στον Παναμά.
Πάντως χάρηκα πολύ που τα είπαμε και θέλω να τα ξαναπούμε.
Τάσος.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Forum-Κοινότητα
- Forum Καλλιεργητών
- Ταράτσες & Μπαλκόνια - Λαχανικά, Λουλούδια, Διακόσμηση
- Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή Ταράτσα
- Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.