- Ληφθείσες Ευχαριστίες 52
Κερασιά, σκουλήκι
- karaker
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ilias
- Αποσυνδεμένος
- Διαχειριστής
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 594
Δεν έχω κερασιές. Έψαξα στο internet αλλά δε βρήκα κάποιο τρόπο οικολογικής αντιμετώπισης.
Ότι πιο κοντά σε οικολογικό τρόπο αντιμετώπισης είναι η χρήση του μύκητα Bauveria basiana. Μπορεί όμως να προσβάλει και τις μέλλισες αλλά και ανθρώπους με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.
Προσωπικά δε θα έμπλεκα με μύκητες γιατί είναι άτιμα πράγματα και δύσκολοι στην αντιμετώπιση.
Αν κάποιος άλλος ξέρει κάτι περισσότερο ελπίζω να σε βοηθήσει περισσότερο.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΣΙΑΣ
Επιστημονικό όνομα: Rhagoletis cingulata (Loew)
Είναι το σκουλήκι ή προνύμφη της παραπάνω μύγας.
Η θηλυκή μύγα, τρυπά το κεράσι όταν αυτό αρχίζει να ωριμάζει και η φλούδα του γίνεται λεπτή. Εκεί γεννά τα αυγά της τα οποία σε 5 μέρες μετατρέπονται σε προνύμφες.
Η μύγα Rhagoletis cingulata, περνά τους 10 από τους 12 μήνες του χρόνου στο χώμα.
2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
- Ki_pouros
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 171
Εφαρμόζω οικολογικούς τρόπους αντιμετώπισης (όπως εντομοπαγίδες κίτρινες με κόλλα αλλά και μπουκάλια με διάφορα διαλύματα), χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Να συμπληρώσω πως παρατηρώντας τις χρονιές, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες έχουμε περισσότερα ή λιγότερα σκουλήκια και βέβαια περισσότερο στις όψιμες ποικιλίες.
Ρωτώντας και άλλους καλλιεργητές - που ραντίζουν και γω δεν ξέρω με πόσα διαφορετικά και πόση ποσότητα φάρμακα - δεν μου έδωσαν πειστική απάντηση για αποτελεσματική εξόντωση της μύγας.
- karaker
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Ki_pouros έγραψε: Ειναι ένα θέμα που ... πονάει.
Εφαρμόζω οικολογικούς τρόπους αντιμετώπισης (όπως εντομοπαγίδες κίτρινες με κόλλα αλλά και μπουκάλια με διάφορα διαλύματα), χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Να συμπληρώσω πως παρατηρώντας τις χρονιές, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες έχουμε περισσότερα ή λιγότερα σκουλήκια και βέβαια περισσότερο στις όψιμες ποικιλίες.
Ρωτώντας και άλλους καλλιεργητές - που ραντίζουν και γω δεν ξέρω με πόσα διαφορετικά και πόση ποσότητα φάρμακα - δεν μου έδωσαν πειστική απάντηση για αποτελεσματική εξόντωση της μύγας.
Από ότι είδα σε ένα σχετικό βιβλίο εντομολογίας,το έντομο αυτό(η ραγολέτιδα) τρυπάει το κεράσι μόλις ροδίσει,μαλακώσει σχετικά , και αφήνει ένα αυγό.Άλλο έντομο δεν το τρυπάει, από τη μυρωδιά φαίνεται πως καταλαβαίνει, ότι ανήκει σε κάποιον άλλο.Ένα σκουλήκι σε ένα κεράσι δηλαδή.Βγάζεις το σκουληκάκι τρώς το κερασάκι.
- karaker
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Geo.Pap
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
- basilis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 18
αυτο νομιζω απο τις λιγες γνωσεις μου κανει δουλεια
- karaker
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- karaker
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- georz
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 6
Γνωρίσετε τι μπορεί να είναι;