- Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
Παυλώνια.
- AngelsGR
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- NIKOR
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
- ΣπυροςΠανακτο
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 4
- fanish1
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 84
- jdoohan
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
AngelsGR έγραψε: jdoohan τα δεντρα αυτα θεωρουνται ενεργειακα δεντρα μιας και χρησιμοποιουνται για καυσοξυλα και για την ξυλεια τους. Εσυ τα θελεις ως ενεργειακα δεντρα ή διακοσμητικα?? Εγω εβαλα ευκαλυπτους για να τους χρησιμοποιησω ως ενεργειακα δεντρα, δηλαδη να τα μεγαλωνω και να τα κοβω για το τζακι. Αγορασα σπορους μιας και ετοιμα δεντρα δεν μπορω να βρω στην περιοχη μου και ειδα πως ειναι πολυ ευκολο να τα καταφερεις. Για τα παυλωνια διαβασα απο ανθρωπους που εχουν βαλει πως απαιτει αρκετο νερο ενω οι ευκαλυπτοι αντεχουν και σε ξηρασια.
Εγώ τα έβαλα για διακοσμητικά.
Το ξύλο του ευκαλύπτου επειδή το έχω δοκιμάσει θεωρώ ότι είναι το καλύτερο ξύλο για διακοσμητικό τζάκι (δεν ξέρω θερμικές αποδόσεις).Αλλά θέλει ένα ολόκληρο καλοκαίρι στον ήλιο για να στεγνώσει.
Το νερό που χρειάζεται η παυλώνια πιστεύω ότι είναι όσο και τα υπόλοιπα δέντρα.Δεν νομίζω ότι θέλει ιδιαίτερα πολύ.Σίγουρα τα 3 πρώτα χρόνια χρειάζεται αλλά μετά αφού κάνει και κάθετη βαθειά ρίζα πιστεύω ότι θα βρει τον δρόμο της.Η έλλειψη νερού λογικά όλα τα δέντρα θα τα επηρέαζε στην ανάπτυξή τους.
- NIKOR
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- AngelsGR
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
jdoohan, επειδη το εψαχνα λιγο για να βαλλω ευκαλυπτους μου ειχανε αναφερει οτι δεν στεγνωνει ευκολα και μου ειπαν πως οταν τους κοψω να τους αφησω μαζι με τα κλαδια και τα φυλλα του και να τον αφησω να στεγνωσει ετσι. Τα φυλλα επειδη θελουν να ζησουν θα απορροφησουν την υγρασια απο τον κορμο.
παντως απ' οσο ξερω, και ο ευκαλυπτος και η παυλωνια, οταν θελεις τα κοβεις 10cm απο την γη και αυτα θα πεταξουν νεο κορμο. Και οσο πιο κοντα τα βαζεις, τοσο πιο λιγα κλαδια θα κανουν, μιας και δεν εχουν χωρο για να αναπτυχθουν και θα ριχνουν την δυναμη τους στον κορμο και ετσι θα ψηλωνουν γρηγοροτερα. Ενδεικτικα μου ειχαν πει στα 2 μετρα ειναι το ιδανικο, αν και μπορεις να τα βαλεις και πιο κοντα, εως και 1,2μ αποσταση το ενα απο το αλλο.
- ΣπυροςΠανακτο
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 4
- kaktos25
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος