× Βότανα

Συζητήσεις για βότανα και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Έχει δοκιμάσει κάποιος τη γεύση του Γκότζι Μπέρυ ???

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #18607 από george
Εγώ δοκίμασα αποξηραμένο του εμπορίου χύμα, ουδέτερη γεύση. Η υφή όντος είναι σαν σταφίδα αλλά με μια γλυκόστυφη γεύση πολλή απαλή όμως.
Πιστεύω πως οι πιο πολλοί που θα αποφασίσουν να το καταναλώνουν, θα το κάνουν ίσως πιο πολύ για τις ιδιότητές της παρά για τη γεύση της.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": antilogos

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #18608 από despina119
Antilogos,

googlαρισα την ποικιλία που αναφέρεις...χωρίς να μπορώ να είμαι σίγουρη, δείχνει ίδιο με το φυτό που έχω....μακρόστενα φύλλα λογχοειδή και ανθάκια ασπρο-μωβ πολύ μικρά.

Τα φύτεψα πέρσι το Σεπτέμβριο και τώρα γίναν 1,50 μ τουλάχιστον
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": antilogos

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #18609 από antilogos
Γεια σου Γιώργο,
βλέπω διαφορές χθές δοκίμασα απο άλλο και ήταν ποιο ζουμερό (κολλώδες) και ποιό πλούσιο σε γεύση. Θα δοκιμάσω να βρώ και επώνυμο και θα καταλήξω. Επίσης έφτιαξα και τσάι και ήταν αξιοπρεπέστατο.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #18610 από antilogos
Antilogos,

googlαρισα την ποικιλία που αναφέρεις...χωρίς να μπορώ να είμαι σίγουρη, δείχνει ίδιο με το φυτό που έχω....μακρόστενα φύλλα λογχοειδή και ανθάκια ασπρο-μωβ πολύ μικρά.

Τα φύτεψα πέρσι το Σεπτέμβριο και τώρα γίναν 1,50 μ τουλάχιστον


Ωραία κοίτα και την L. Chinensis. για να συγκρίνεις.
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by antilogos.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #18611 από despina119
Την είδα κι αυτήν την ποικιλία και μάλλον έχω την L.Barbarum. Οι διαφορές όμως στο σχήμα του φύλλου ανάμεσα στις 2 είναι πολύ μικρές.
Βασίζομαι περισσότερο στο χρώμα του καρπού
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by despina119.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": antilogos

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #18612 από antilogos
Γράψε μου λινκ να ψάξω.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #18613 από despina119

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #18616 από antilogos
Η συμβολή σου πολύτιμη. Έχω μια ιδέα Αν μπορείς κόψε ένα ώριμο καρπό και με ένα τούλι άστον να αφυδατωθεί. Τράβα τον μετά φωτογραφία και συγκρινέ τον οπτικά και γευστικά με αυτό που είχες δοκιμάσει. Υποπτεύομαι ότι τα γκοτζι που κυκλοφορουν στην αγορά (σταφίδες) προέρχονται απο τα L. Chinensis. και όχι τα L.Barbarum λόγο χαμηλης παραγωγής.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #18631 από antilogos
Ψάχνοντας στο Γκούγκλι βρήκα τις παρακάτω ποικιλίες:
lycium Berberis
Lycium afrum
Lycium andersonii
Lycium arabicum
Lycium australe
Lycium barbarum Box Thorn
Lycium berlandieri
Lycium carolinianum
Lycium chinense Chinese Boxthorn
Lycium europaeum
Lycium fremontii
Lycium pallidum Pale Wolfberry
Lycium ruthenicum
Lycium schweinfurthii
Lycium torreyi

Lycium barbarum

Lycium chinense


αποξηραμένοι καρποί


και αυτά που βρήκα εγώ

Συνημμένα:
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by antilogos.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #18672 από despina119
Η πιο πλήρης αναφορά που έχω διαβάσει για γκοτζι
www.aua.gr/roussos/Roussos/pdf/Printing%20Lessons/Goji.pdf

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.524 δευτερόλεπτα