- Δημοσιεύσεις: 270
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 68
Συμπυκνωμένη Λεμονάδα - Συνταγή
- vasiliki
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
πως θα την διατηρησω ομως?
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- fitsifofoula
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Δημοσιεύσεις: 70
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 51
Καλή επιτυχία
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ΖΩΗ
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Δημοσιεύσεις: 79
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 33
4 αυγά
χυμό από 5 λεμόνια ( μια κούπα περίπου)
300gr ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού
1κ.σ φρέσκο βούτυρο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά κρύα (εκτός από το βούτυρο)
Τοποθετούμε το σκέυος σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το βούτυρο.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου η κρέμα βγάλει ( φουσκάλες).
Είναι ωραία για κέικ( από πάνω η ανάμεσα)
Καλά μαγειρέματα...
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- kipaki
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Δημοσιεύσεις: 73
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 7
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- kipaki
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Δημοσιεύσεις: 73
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 7
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ΖΩΗ
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Δημοσιεύσεις: 79
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 33
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- markonis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 144
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 100
kipaki έγραψε: Χιωτικη λεμοναδα
10ποτηρια ζαχαρη
7ποτηρια λεμονι
3ποτηρια νερο
Βαζουμε σε κατσαρολα το νερο και την ζαχαρη, βραζουμε μεχρι να διαλυθει χωρις να ανακατεψουμε η να κουνησουμε την κατσαρολα.Αφηνουμε να κρυωσει,σουρωνουμε τον χυμο,τον ριχνουμε στο σιροπι και ανακατευουμε.Βαζουμε την λεμοναδα σε μπουκαλια.Καταλαβαινεις το λεμονι καλα χωρις να ειναι παρα πολυ γλυκια.Δοκιμαστε και τις δυο και βρειτε ποια σας ταιριαζει.Στην υγεια σας.
Επειδή μου αρέσουν πολύ οι λεμονάδες ήθελα να ρωτήσω αν αναλογία είναι 1 προς 3 ή διαφορετική.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- kipaki
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Δημοσιεύσεις: 73
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 7
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- liza
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 90
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 39
Εγώ προτείνω και άλλη μια συνταγή: (Δροσερή Λεμονάδα με ανθρακικό)
Υλικά:
2 λεμόνια (το χυμό τους)
Μισό ποτήρι νερό ( παγωμένο )
Στη μύτη από ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Στύβουμε τα λεμόνια τα περνάμε από σουρωτήρι προσθέτουμε το παγωμένο νερό, τη σόδα και ανακατεύουμε πολύ καλά. ( Αν θέλουμε προσθέτουμε παγάκια).
Στην υγειά μας!!!
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.