- Δημοσιεύσεις: 207
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 173
×
Λαχανικά/Κηπευτικά
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
κρεμυδια Ξερα
- zaxarias
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9436
από zaxarias
Απαντήθηκε από zaxarias στο θέμα κρεμυδια Ξερα
zvranik ειναι υπεροχα, τρομερή η ικανοποίηση να βλεπεις μετα απο τοσους μηνες τον κοπο σου και την αγωνία σου ε? οσο για της πλεξουδες ουτε εγω τα καταφερνω ,τα ξεραίνω καλα και μετα τα βαζω σε χαρτοκουτες, γιατι να τυραννιέμαι δυο φορες μου εχουν δειξει αλλα τιποτα. Καλοφαγωτα και του χρονου με το καλο
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- sunrize
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 504
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 363
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9442
από sunrize
Απαντήθηκε από sunrize στο θέμα κρεμυδια Ξερα
Χορτασε το ματι μου Ζωη ! ...συγχαρητηρια για τη πλουσια σοδεια και θαυμαστο το εργο σου!!! Ενα απο τα καλλιεργησιμα ειδη που θα ηθελα να το ειχα κι εγω σε αφθονια στο δικο μου κηπο.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- zaxarias
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 207
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 173
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9445
από zaxarias
Απαντήθηκε από zaxarias στο θέμα κρεμυδια Ξερα
ίσα που προλαβα και τα εβγαλα σημερα, να προλαβω πριν πιάσει η γεμωση του φεγγαριου ,και του χρονου να ειμαστε καλα να ξαναβαλουμε
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": fireseaker, zvranik
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- zvranik
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 488
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 311
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9450
από zvranik
Απαντήθηκε από zvranik στο θέμα κρεμυδια Ξερα
ουάου!!!! Ζαχαρια και σύ δε πας πίσω.... αντε καλοφάγωτα......
καλα το χωμα στον κήπο σου πρεπει να'ναι αστέρι.... ζηλεύω
καλα το χωμα στον κήπο σου πρεπει να'ναι αστέρι.... ζηλεύω
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- takulas
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 54
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 41
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19924
από takulas
Απαντήθηκε από takulas στο θέμα κρεμυδια Ξερα
Πολλοί είναι αυτοί που δεν δίνουν μεγάλη σημασία σε μερικά λαχανικά στα οποία όμως ξοδεύουμε αρκετά χρήματα και τα χρησιμοποιούμε όλο το χρόνο. Ετσι παρατηρούμε πολλά θέματα με λαχανικά που τρώγονται φρέσκα κυρίως (ντομάτες -αγγούρι -πιπεριά )και αλλα όπως ξερά κρεμμύδια - σκόρδα -φασόλια κλπ. παραμελούνται.
Αυτή την εποχή γίνονται φυτέματα σε πολλες περιοχές σε σκορδο και κρμμύδι για ξερό.
Σε άλλες παλι είναι στη μέση της παραγωγικής διαδικασίας κι εδώ πρεπει να δώσουμε λίγη προσοχή για καλή και πλούσια παραγωγη.
την εποχή αυτή παρατηρείται λοιπον σε πολλα κρεμμύδια να βγαινει το ντουντουκι ,μακρύ φύλλο με κεφάλι στο τελειωμα.αυτο πρέπει να κόβεται αμέσως με την εμφανισή του γιατι αλλιως δεν σχηματίζεται βολβός. Ακόμη για μεγάλους βολβούς πρέπει το φυτο να έχει αναπτυχθεί καλά(χοντρός λαιμος) και να πατιέται χωρίς να διαλύεται για να γείρει προς το έδαφος και να αρχισει να μεγαλωνει ο βολβός ο οποίος απαιτει και καλό σκαλισμα γυρω του για να έχει τον αέρα να γίνει. Καλό είναι να διακόπτονται τα αζωτουχα λιπάσματα όπως και η κοπρια και να περιορίζεται το νερό, όμως σε κάθε περίπτωση εκείνο που παίζει το σημαντικότερο ρόλο είναι η ζέστη και η διαρκεια της ημέρας που κάνει το φυτό να ξεκινάει τη βολβοποίηση. Ένα καλό μέγεθος ΄παραγόμενου κρεμμυδιού είναι από 5 έως 10 εκατοστα διαμετρο για κάθε φυτο αν σκεφτεί κανείς ότι το κοκκαρι μπορει να είναι εως και 3 cm διάμετρο.
Σημαντικό αφήνοντας λίγο βλασταρι στα ξερα κρεμμύδια δεν χαλάνε ευκολα
0
Αυτή την εποχή γίνονται φυτέματα σε πολλες περιοχές σε σκορδο και κρμμύδι για ξερό.
Σε άλλες παλι είναι στη μέση της παραγωγικής διαδικασίας κι εδώ πρεπει να δώσουμε λίγη προσοχή για καλή και πλούσια παραγωγη.
την εποχή αυτή παρατηρείται λοιπον σε πολλα κρεμμύδια να βγαινει το ντουντουκι ,μακρύ φύλλο με κεφάλι στο τελειωμα.αυτο πρέπει να κόβεται αμέσως με την εμφανισή του γιατι αλλιως δεν σχηματίζεται βολβός. Ακόμη για μεγάλους βολβούς πρέπει το φυτο να έχει αναπτυχθεί καλά(χοντρός λαιμος) και να πατιέται χωρίς να διαλύεται για να γείρει προς το έδαφος και να αρχισει να μεγαλωνει ο βολβός ο οποίος απαιτει και καλό σκαλισμα γυρω του για να έχει τον αέρα να γίνει. Καλό είναι να διακόπτονται τα αζωτουχα λιπάσματα όπως και η κοπρια και να περιορίζεται το νερό, όμως σε κάθε περίπτωση εκείνο που παίζει το σημαντικότερο ρόλο είναι η ζέστη και η διαρκεια της ημέρας που κάνει το φυτό να ξεκινάει τη βολβοποίηση. Ένα καλό μέγεθος ΄παραγόμενου κρεμμυδιού είναι από 5 έως 10 εκατοστα διαμετρο για κάθε φυτο αν σκεφτεί κανείς ότι το κοκκαρι μπορει να είναι εως και 3 cm διάμετρο.
Σημαντικό αφήνοντας λίγο βλασταρι στα ξερα κρεμμύδια δεν χαλάνε ευκολα
0
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΑΡΓΥΡΗΣ, stella k
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- fanish1
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 452
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 84
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #19945
από fanish1
Απαντήθηκε από fanish1 στο θέμα κρεμυδια Ξερα
Χθές φύτεψα και εγώ μερικά κρεμυδάκια!!
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.044 δευτερόλεπτα