× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Τομάτα και θειάφισμα

Περισσότερα
12 Χρόνια 7 Μήνες πριν #5810 από georz
Τομάτα και θειάφισμα δημιουργήθηκε από georz
Καλησπέρα

Είμαι νέος στην προσπάθεια να καλλειεργήσω μερικά λαχανικά στην ταράτσα μου. Σκοπεύω να φυτεύσω ντομάτες σε γλάστρες. Εχω διαβάσει πολλά από τα άρθρα του forum και μου λύθηκαν πολλές απορίες.
Η απορία όμως που παραμένει που είναι κάθε πότε θα πρέπει να θειαφίζω;
και πως μπορώ να το κάνω αυτό;

Ευχαριστώ

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 7 Μήνες πριν #5846 από notorius
Απαντήθηκε από notorius στο θέμα Τομάτα και θειάφισμα
Καλησπέρα georz,
καλλιεργώ ντομάτες στην ταράτσα μου τα τελευταία 6 χρόνια και ποτέ δεν χρειάστηκε να θειαφίσω. Δεν το θεωρώ απαραίτητο. Καλό είναι να αποφεύγεις όσο μπορείς τα χημικά…
Το μοναδικό μου όπλο αν χρειαστεί είναι ένα μίγμα από σαπουνόνερο, σκόρδο και καυτή πιπεριά… Καλή επιτυχία!

Περισσότερα
12 Χρόνια 7 Μήνες πριν #5891 από georz
Απαντήθηκε από georz στο θέμα Τομάτα και θειάφισμα
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. :)

Με ποιά αναλογία δημιουργείς το μίγμα και κάθε πότε ψεκάζεις;

Θα πρέπει να σου πώ ότι οι τοματιές είναι σε γλάστρες και κοντά σε τριανταφυλλίες οπότε φοβάμαι ότι οι τριανταφυλλιές θα μεταδίδουν αρκετές ασθένειες στις ντομάτες.

Ευχαριστώ.

notorius έγραψε: Καλησπέρα georz,
καλλιεργώ ντομάτες στην ταράτσα μου τα τελευταία 6 χρόνια και ποτέ δεν χρειάστηκε να θειαφίσω. Δεν το θεωρώ απαραίτητο. Καλό είναι να αποφεύγεις όσο μπορείς τα χημικά…
Το μοναδικό μου όπλο αν χρειαστεί είναι ένα μίγμα από σαπουνόνερο, σκόρδο και καυτή πιπεριά… Καλή επιτυχία!

Περισσότερα
12 Χρόνια 7 Μήνες πριν #5898 από notorius
Απαντήθηκε από notorius στο θέμα Τομάτα και θειάφισμα
Αν δεν έχεις ήδη πρόβλημα, δεν ψεκάζεις. Οι τριανταφυλλιές συνήθως πιάνουν μελίγκρα και μπορεί να μεταδοθεί και στις ντοματιές. Τότε ψεκάζεις με νερό με σαπούνι (μια κουταλιά της σούπας σε ένα λίτρο νερό). Επαναλαμβάνεις μια φορά την εβδομάδα.
Τώρα αν παρουσιαστεί πρόβλημα σοβαρότερο (π.χ. τετράνυχος) τότε θα χρειαστείς πιο δραστικά μέτρα. Εγώ ποτέ δεν ψεκάζω προληπτικά.
Η συνταγή που χρησιμοποιώ σε δύσκολες καταστάσεις και έχει αποτελέσματα είναι:
Σε ένα μικρό μπουκάλι νερού (500ml) βάζω μία σκελίδα σκόρδο τεμαχισμένη, μία κόκκινη πιπεριά (από αυτές τις μικρές που καίνε πολύ) και γεμίζω με νερό. Το αφήνω 1-2 μέρες. Μετά το σουρώνω προσθέτω και 2 κουταλιές της σούπας σαπούνι (αυτό για τα πιάτα) και γεμίζω τον ψεκαστήρα συμπληρώνοντας με νερό (2 λίτρα σύνολο). Ψεκάζεις προσέχοντας να μην έχεις τον αέρα κόντρα γιατί θα αισθανθείς σαν να είσαι στο Σύνταγμα και σε ψεκάζουν τα ΜΑΤ. Αυτά…
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": fireseaker

Περισσότερα
12 Χρόνια 6 Μήνες πριν #6462 από panagiotispanagiotis
Απαντήθηκε από panagiotispanagiotis στο θέμα Τομάτα και θειάφισμα
θα ηταν καλο να μας γραψουν οσοι χρησιμοποιουν θειαφι τα αποτελεσματα τους και απο την αλλη οσοι χρησιμοποιουν στις ντοματες απλα υλικα οπως νερο και σαπουνι αν ειναι ευχαριστημενοι με το αποτελεσμα αλλα και πως το εφαρμοζουν.
Επειδη ο μαιος ειναι μηνας πολλων παθησεων καλο ειναι να εχουμε τισ αποψεις των χρηστων

Περισσότερα
12 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 6 Μήνες πριν #6836 από dionisios
Απαντήθηκε από dionisios στο θέμα Τομάτα και θειάφισμα
δεν παθενουν τιποτα οι ντοματες απλα προστατευοντε αριστα απο ασθενεια
ραντιζουμε θειαφι μετα απο βροχη οσο εχουμε μικρες ντοματες δεν ραντιζουμε
συνεχεια .
[b]να ξερετε ενα πραγμα το θειαφι δεν ειναι φαρμακο  δεν ειναι κατασκευασμα
ειναι ορυκτη πετρα που περναη απο σπαστηρα κ γινετε σκονη[αυτο ειναι το καθαρο θειαφι ] κ ενα αλλο θειαφι βγενη μετα απο επεξεργασια στα διλυστηρια απο διαχωρισμο του μαζουτ/b]
Last edit: 12 Χρόνια 6 Μήνες πριν by dionisios.

Περισσότερα
12 Χρόνια 6 Μήνες πριν #6837 από venardos2
Απαντήθηκε από venardos2 στο θέμα Τομάτα και θειάφισμα
Αυτό που βγαίνει από τα διαλυστήρια κατά πόσο καλά είναι οικολογικά ωμός.

Περισσότερα
12 Χρόνια 6 Μήνες πριν #6841 από zvranik
Απαντήθηκε από zvranik στο θέμα Τομάτα και θειάφισμα
εγώ δεν τις εχω θειαφίσει (καλα το γράφω?).
τις προάλες που ρώτησα σε ενα φυτώριο μου είπαν οτι τώρα που εχουν καρπό δε κανει γιατι θα τις κάψει. :huh:
Βασικά δεν εχω δει κατι περίεργο στις τοματιές μου και ετσι προτιμω να τις αφήσω ώς έχουν.
Αυτο που εχω παρατηρήσει είναι οτι εχω αρκετες πασχαλίτσες στο οικόπεδο αλλα δε τις πειράζω γιατι ξέρω οτι τρώνε τη μελίγκρα και ειναι οικολογικό. ;)

Περισσότερα
12 Χρόνια 6 Μήνες πριν #6847 από sunrize
Απαντήθηκε από sunrize στο θέμα Τομάτα και θειάφισμα
Μια διευκρινιστικη απαντηση θα ηθελα.Θειαφιζουμε μετα απο βροχη και οταν η θερμοκρασια ειναι ανεβασμενη ή δεν παιζει ρολο η θερμοκρασια ?
Και κατι αλλο:κανουμε θειαφισμα σε συνδυασμο με χαλκο ?

Περισσότερα
12 Χρόνια 6 Μήνες πριν #6852 από Babis@
Απαντήθηκε από Babis@ στο θέμα Τομάτα και θειάφισμα
Ο παππούς μου πάντα θείαφιζε μετά απο βροχή. Έριχνε θείαφι το βράδυ σε στεγνά φύλλα και όχι μαζί με χαλκό ή κάτι άλλο και ποτέ τα φυτά του δεν είχαν πρόβλημα

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.059 δευτερόλεπτα