- Ληφθείσες Ευχαριστίες 18
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- ΚΑΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
ΚΑΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ
- basilis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
τωρα οι ασπρες πεταλουδες πανε κ γενανε κιτρινα αυγα ¨<που μετα γινοντε καμπιες >συνηθως κατω απο τα φυλλα.
αυτα τα σπαμε με το χερι καθε μερα γεννανε γινετε χαμος.
εγω καθε μερα τα κοιταω κ δεν τα προλαβαινω..
τωρα τα ριχετε αν θελετε ντεσιζ κ τελειωσατε.
για βιολογικα ομως που μας ενδιαφερει ακουσα πως με βακιλο της θουριγγιας η φυσικες πυρεθρινες σκοτονοντε οι καμπιες οχι ομως τα αυγα..θελει πολυ κοπο κ προσοχη καθημερινα για να φας ενα λαχανο οπως καταλαβατε..
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Porto Garden
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
Υ.Γ. Βρε Βασίλη,τι σου φταίνε τα αυγουλακια χαχααα? οι καμπιες κανουν την ζημιά. Μόλις η καμπια φαει φύλο μαζί με βάκιλο ,παραλύουν οι σιαγόνες και σε 2-3 μέρες ΚΑΠΟΥΤ!!
- kaktos25
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
basilis έγραψε: λοιπον εδω βορεια ελλαδα ηδη επρεπε εως της 15Σεπτ να εχουν μπει τα λαχανα μπροκολα κουνουπιδια πρασα κλπ..
τωρα οι ασπρες πεταλουδες πανε κ γενανε κιτρινα αυγα ¨<που μετα γινοντε καμπιες >συνηθως κατω απο τα φυλλα.
αυτα τα σπαμε με το χερι καθε μερα γεννανε γινετε χαμος.
εγω καθε μερα τα κοιταω κ δεν τα προλαβαινω..
τωρα τα ριχετε αν θελετε ντεσιζ κ τελειωσατε.
για βιολογικα ομως που μας ενδιαφερει ακουσα πως με βακιλο της θουριγγιας η φυσικες πυρεθρινες σκοτονοντε οι καμπιες οχι ομως τα αυγα..θελει πολυ κοπο κ προσοχη καθημερινα για να φας ενα λαχανο οπως καταλαβατε..
Αν δε φυτεψεις μονος σου τα λαχανικα σου,δεν εκτρεψεις μονος σου το κρεας σου δε καταλαβαινεις το τι σκουπιδια τρωμε...για να καταπολεμησεις τα αυγα σε στρεματα λαχανικων πρεπει να πεσει τρελη χημεια..για να μεγαλωσεις χιλιαδες κοτοπουλα πρεπει να τα ταιζεις με ορμονες ιχθυαλευρα και διαφορα αλλα καλουδια...
Το να παραγεις μονος σου τη τροφη σου το θεωρω επανασταση και κοντρα στο κατεστημενο!
- kaktos25
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- Porto Garden
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- kaktos25
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- Sparks
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 31
- kaktos25
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
Πειραματιζομαι με παρτερια οπως εχω γραψει σε αλλο θεμα,εχω φτιαξει 2 με διαστασεις
1,20*1,20 και βαθος 20 cm.Το ενα το εχω γεμισει μαρουλια και κρεμυδι.Το 2ο το εχω χορισει σε 16 τμηματα με σπαγγο,θελω να το γεμισω με καροτο πατζαρι ραπανακια πρασα σπανακι μαιντανο σελινο
Το ερωτημα μου ειναι το καροτο το πατζαρι κ το πρασο τους φτανουν τα 20 cm βαθος?η' ειναι λιγα?
- Porto Garden
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- kaktos25
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
Επισης μπροκολα κουνουπιδια τσιμουλια αρκετα καλα προς το παρον,εχω ενα θεμα με τα αλευρωδες,τα ψεκαζω με σαπουνι οινοπνευμα,εχει μειωθει ο πληθυσμος αλλα ακομα υπαρχουν...το προβλημα ειναι με τα λαχανα,τα φυλα που πανε να κλεισουν ειναι γεμματα τρυπες...καμπιες δε παιζουν γιατι τα ελεγχω καθημερινα αλλα παιζουν ακριδες και σαλιγκαρια...
Το μερος ειναι εντελως μεσα στη φυση,διπλα σε ποταμι γυρω γυρω γεματο πρασινο κισοι βατοι πλατανια πορτοκαλιες μανταρινιες κτλ,οποτε απο ζωυφια γεματο...
Για τα σαλιγκαρια καμια λυση?απο οτι μου λενε ειναι ο πιο δυσκολος εχθρος!!
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- ΚΑΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ