- Ληφθείσες Ευχαριστίες 9
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- ΤοματοΠροβλήματα 2
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
ΤοματοΠροβλήματα 2
- Inkas
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Συνεπής και επιρεπής τόσο εγώ όσο και οι τοματούλες μου σε προβλήματα περιπέτειες.
Σύνδεση με τα προυγούμενα...
Είχαμε κάποια προβλήματα με σκουλίκια και μετά τις συμβουλές σας εφαρμόστηκε "βάκιλος της θουριγγίας" και εκεί σταμάτησαν τα προβλήματα.
Σήμερα όμως παρατήρησα -και δυστυχώς σε μεγάλη εκταση- το πρόβλημα που παρουσιαζεται στις παρακάτω φωτό.
Αυτή τη φορά είναι μικρά σκουλίκια , πολλές νεκρώσεις, ταχύτατα αναπτυσόμενα
Θα παρακαλούσα τις ιδέες σας-λύσεις
Ευχαριστώ
Στάθης
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Inkas
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Σας παραθέτω φωτό του μικρού δράστη (που να ήξερε τι περιμένει το σόι του)
Προς το παρόν ο μικρός γιός μου προσπαθεί να τον κάνει να μαρτυρίσει ....
(χαχα)
- Inkas
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Αλλά ψάχνω μπας και έχει τίποτα πιο δραστικό.
Στάθης.
- markonis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 100
Αν οι ντομάτες σου είναι σπορόφυτα από φυτώριο,με άλλα λόγια υβρίδια,σαφώς πρόκειται για προερχόμενα από σπόρους γενετικά μεταλλαγμένους και αυτό έχει πολλά και διάφορα παρελκόμενα.
Γι αυτό να προτιμάς να κάνεις φυτά από παραδοσιακούς σπόρους.Από Σεπτέμβριο και μετά οι περισσότεροι εδώ μέσα θα έχουμε αρκετούς σπόρους ντομάτας,οπότε από κάποιον θα βρεις να πάρεις σωστή ποικιλία.
Καλά ξεμπερδέματα.
Πάνος
ΥΓ.Βροχή στον Κορυδαλλό;Εγώ μεγάλωσα στη Νίκαια,αλλά εδώ και περίπου μια 20ετία κατοικώ στην Κω.Άλλος Θεός!
- mpampis83
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Για άμεση καταπολέμηση θα σου πρότεινα το Decis
- Inkas
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
@markonis
Φίλε μου είσαι πολύ τυχερός που την κοπάνησες. Εγώ λόγω υποχρεώσεων μετακινούμαι κάθε ΣΚ στη Πάρο και πραγματικά μελαγχολώ στην επιστροφή.
Σε οτι αφορά την καταπολέμηση αποφάσισα και σήμερα έκοψα όλα τα φύλλα που παρουσιάζουν αυτούς τους θύλακες.
Το παράξενο είναι οτι όλοι τους είχαν κάτι σαν μαυρα αυγά
τέλος πάντων θα δείξει αν αυτό είναι αποτελεσματικο. Τη Δευτέρα το βράδυ θα δώ.
@mpampis83
Αγαπητέ σε περίπτωση αποτυχίας της μεθόδου και εφόσον επιβιώσουν οι "καραφλές" μου απο φύλλα τομάτες θα δοκιμάσω και την δική σου πρόταση. Δεν θα χάσω και τίποτα αφού χάθηκε σχεδόν η σεζόν.
- mpampis83
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Εύχομαι με την ενέργεια που έκανες να σου πάνε όλα καλά..
- takulas
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 41
Τωρα δεν μπορεις να κανεις τιποτε ,επειδη ομως ο βακιλος θουριγγιας κανει δουλεια ριξε συχνα οχι ομως να τις ασπριζεις αλλα να δημιουργειται ενα συννεφο σκονης για να πηγαινει παντου και οταν λεμε συχνα δεν το λεμε για να βγαλεις το αχτι σου η γιατι φευγει απο πανω η σκονη (αυτο γινεται μονο οταν βρεχει) αλλα γιατι ο ηλιος καταστρεφει τη δραση της οποτε καθε 5-7 μερες πρεπει να ριχνεις
Το μυστικο του βακιλου ειναι οτι στην πορεια του σκωληκα εξω απο το φυλλο η λαιμαργια του τον κανει να τρωει τη σκονη και να αδρανοποιηται
- cruskro
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
markonis έγραψε: Φίλε Στάθη πολέμησε το με το βάκιλο όσο πάει γιατί αν πας σε πιο δραστικά μέτρα θα πρέπει να περάσεις στη φάση των φυτοφαρμάκων,οπότε δεν έχει νόημα να βάζεις φυτά.
Αν οι ντομάτες σου είναι σπορόφυτα από φυτώριο,με άλλα λόγια υβρίδια,σαφώς πρόκειται για προερχόμενα από σπόρους γενετικά μεταλλαγμένους και αυτό έχει πολλά και διάφορα παρελκόμενα.
Γι αυτό να προτιμάς να κάνεις φυτά από παραδοσιακούς σπόρους.Από Σεπτέμβριο και μετά οι περισσότεροι εδώ μέσα θα έχουμε αρκετούς σπόρους ντομάτας,οπότε από κάποιον θα βρεις να πάρεις σωστή ποικιλία.
Καλά ξεμπερδέματα.
Πάνος
ΥΓ.Βροχή στον Κορυδαλλό;Εγώ μεγάλωσα στη Νίκαια,αλλά εδώ και περίπου μια 20ετία κατοικώ στην Κω.Άλλος Θεός!
Τα υβριδια δεν ειναι γενετικα μεταλλαγμενα. Καμια σχεση το ενα με το αλλο.
- markonis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 100
cruskro έγραψε: Τα υβριδια δεν ειναι γενετικα μεταλλαγμενα. Καμια σχεση το ενα με το αλλο.
Σοβαρά;Κι εγώ σου λέω πως είναι κάργα στη ντόπα.Μόνο τη συμπεριφορά να δεις ενός φυτού προερχόμενου από παραδοσιακό σπόρο και ενός από υβριδικό σπόρο,αρκεί για να το καταλάβεις.
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- ΤοματοΠροβλήματα 2