- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Κλάδεμα ντομάτας
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Κλάδεμα ντομάτας
- georgevvds
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ilias
- Αποσυνδεμένος
- Διαχειριστής
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 594
Π.χ. στην πορτοκαλιά, μόνο το 1% των ανθών γίνονται πορτοκάλια.
georgevvds έγραψε: καλησπερα σας,εμενα πεφτουν καποια ανθη,εχει δεσει αρκετους καρπους βεβαια,ξερετε γιατι?
2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
- ilias
- Αποσυνδεμένος
- Διαχειριστής
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 594
pyrgosILIAS1981 έγραψε: Να σας ρωτησω και κατι αλλο; Μου εχουν πει οτι τα ανθη τα πρωτα της ντοματας ειναι καλο να τα κοψω για να δυναμωσουν τα επομενα ανθη..τι λετε και εσεις;
Το εχετε ξαναακουσει; Το εχετε κανει; Και αν ναι ποια τα αποτελεσματα...
2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
- ΟΛΓΑ ΛΑΓΚΑΔΑΣ
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 15
pyrgosILIAS1981 έγραψε: Να σας ρωτησω και κατι αλλο; Μου εχουν πει οτι τα ανθη τα πρωτα της ντοματας ειναι καλο να τα κοψω για να δυναμωσουν τα επομενα ανθη..τι λετε και εσεις;
Το εχετε ξαναακουσει; Το εχετε κανει; Και αν ναι ποια τα αποτελεσματα...
ΟΧΙ!!!!! Αυτό γίνεται ΜΟΝΟ στα αγγούρια,ποτέ στη τομάτα!
- pyrgosILIAS1981
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
Σας ευχαριστω ηλια και ολγα
- alias
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 21
εδω ειναι οι ντοματιες κλαδεμενες βεβαια δεν φενωνται καλα αλλα ελπιζω να φενεται η διαφορα
εχω και μερικες απο αλλα φυτα
θα ηθελα οπωσδηποτε και την αποψη σας
- Roula
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 372
- Roula
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
DAVIS έγραψε:
Roula έγραψε: Μακράν το πιο επεξηγηματικό που έχω δει για το κλάδεμα της τομάτας.
Mού ανέτρεψε όλα όσα ξέρω γαι το κλάδεμα!!!
Τώρα μπερδέφτηκα!!!
Όλα όσα ξέρεις????? Αυτό πραγματικά με κάνει να αναρωτιέμαι...
Δε νομίζω ότι λέει και πολύ διαφορετικά πράγματα, πάντως.
Λοιπόν, εάν ψάξεις, ο ίδιος uploader έχει και ένα καταπληκτικό βίντεο για το πώς αφήνεις 2 κεντρικά στελέχη στο φυτό της ντομάτας, αντί για ένα. Έκανε, λέει, ένα πείραμα σε ένα φυτό και είδε ότι διπλασίαζε τη δυνατότητα καρποφορίας του φυτού, χωρίς να χάνουν σε μέγεθος ή ποιότητα.
Κι αυτό μόνον από το κλάδεμα...
Καταπληκτικό! Είναι το "U" κλάδεμα που είχε αναρτήσει κάποιος φίλος, κατά το οποίο ουσιαστικά χρησιμοποιείς μόνον ένα λαίμαργο για επιπλέον ανάπτυξη.
Προσωπικά μου άρεσαν πολύ γιατί βρήκα πολύ μεγάλη αντιστοίχιση με την πραγματική συμπεριφορά των φυτών μου και τις παρατηρήσεις που έχω κάνει γι' αυτά.
Εάν βρίσκαμε κι έναν τρόπο να ξέραμε εκ των προτέρων ποιες ποικιλίες χρειάζονται κλάδεμα (=αναρριχώμενες) και ποιες όχι, καλά θα 'ταν...
(=Έχω ήδη κλαδέψει φυτά που προφανώς δεν έπρεπε...)
- Roula
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
"Όλα όσα ξέρεις????? Αυτό πραγματικά με κάνει να αναρωτιέμαι.." σήμαινε ότι με κάνει να αναρωτιέμαι και όσα μαθαίνω ή νομίζω ότι ξέρω κι εγώ...
Λοιπόν, έτσι, για την ιστορία, όλα τα λαίμαργα που έχω αφήσει από τις μασχάλες (έκανα δοκιμές σε διάφορες ποικιλίες και σε διαφορετικό ύψος), όλα, μα όλα, έχουν αναπτύξει ταξιανθίες.
Αυτό που παρατήρησα είναι ότι δένουν πιο δύσκολα καρπό, ο οποίος έχει και πιο αργή (και μικρότερη, νομίζω) ανάπτυξη. Και αυτό είναι λογικό, αφού συνήθως κάτω από τα λαίμαργα υπάρχει ήδη τουλάχιστον μία συστάδα καρπών του κυρίως στελέχους, η οποία απορροφά σημαντική δύναμη από το φυτό. Εξ' ου και το κλάδεμα των λαίμαργων.
Και αυτό ισχύει για τα πλευρικά, και όχι για το λαίμαργο που μπορεί να αναπτυχθεί σε δεύτερο κεντρικό στέλεχος.
(Διαπίστωσα ότι σε μια ντοματιά, εκεί που δεν ήξερα τι της έκανα με το κλάδεμα, τυχαία είχα αφήσει ν' αναπτυχθεί δεύτερο στέλεχος, που τώρα αποδεικνύεται σούπερ γερό και καρποφόρο. Φωτό σε 1-2 βδομάδες, που θα φαίνονται οι καρποί, γιατί τώρα είναι κούτσικοι).
- mpampis83
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Κλάδεμα ντομάτας