× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Red saviva habaneros

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #16876 από gregpap
Red saviva habaneros δημιουργήθηκε από gregpap
Καλημερα, ξεκινησα πριν 15 μερες ενα μικρο φυτωριο με 10 σπορους απο την πολυ καυτερη αυτη πικοιλια (350.000 scoville) κ εχω ηδη 9/10 βλασταρακια!!! Τωρα θελω να ρωτησω αν καποιος εχει βαλει περσυ σπορους απο εξωτικες καυτερες πιπεριες τι πρεπει να κανω σαν επομενο βημα...! Επισης σκεφτομαι να παρω τα jiffy pellets για τους επομενους σπορους που εχω παραγγειλει απο Αμερικη/Αγγλια jolokia, bird's eye, tobasco pepper seeds...αξιζει το κοστος του κοκοφοινικα η στα πλαστικα με το χωμα ειναι αρκετα...φοβαμαι το επομενο σταδιο της μεταφυτεξης που λεω να κανω σε γλαστρες να εχω στο σπιτι στην Αθηνα κ τα μισα στο χωμα στον κηπο στο εξοχικο, Καπανδριτι Αττικης...

Ευχαριστω για την καθε βοηθεια προκαταβολικα!

Υ.Γ. Περιμετρικα για να γεμισω το σποριο εβαλα απλοθς σπορους απο καυτερη πρασινη πιπερια σαν αυτους που πουλανε σε ολα τα φύτωρια..;)


Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #20019 από johnIV
Απαντήθηκε από johnIV στο θέμα Red saviva habaneros
Ψάχνοντας στο forum του kaliergo για πρώτη φορά η αναζήτησή μου ήταν να βρω κάποιον
που να ασχολείται με τις εξωτικές ποικιλίες καυτερής πιπεριάς και ότι έχει σχέση με τις καυτερές,
στην Ελλάδα απ' ότι κατάλαβα ψάχνοντας στο net αυτοί που ασχολούνται είναι λίγοι και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για την καλλιέργεια αυτών των ειδών, έψαξα να βρώ αν υπάρχουν βιβλία μεταφρασμένα στα Ελληνικά και δεν βρήκα τίποτα σχετικό.
Εγώ έχω αγοράσει έξι διαφορετικές ποικιλίες σε σπόρους Habanero chocolate,Jalapeno,Carrot Pepper,Penis Pepper,Cayenne,και τελευταία Ουγγρική Πιπεριά τύπου Φλωρίνης (ελαφρώς
καυτερή) δοκιμάζω για πρώτη φορά επιδή τρελένομαι για καυτερά απο μικρή ηλικία.
Τις φύτεψα στις 20 Μαρτίου σε εσωτερικό χώρο με καλοριφέρ και μεγάλη τζαμαρία με μπόλικο φως και ήλιο καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, πέρασαν από τότε 47 ημέρες και βλέπω πως μεγαλώνουν πολύ αργά (ιδιαίτερα η Habanero που είναι απο την φύση της αργή στο μεγάλωμα) βέβαια η περιοχή που μένω είναι ημιορεινή (βορειοδυτικά) με 700 μέτρα υψόμετρο και ο καιρός είναι άστατος και βροχερός και τις νύχτες η θερμοκρασία πέφτει κάτω απο τους 10°C και όπως καταλαβαίνεις το στοίχημα είναι μεγάλο αν θα πάρω καρπούς από την συγκεκριμένη ποικιλία,
Παρατήρησα και κάποια προβλήματα που ίσως οφείλονται στο ότι μετέφερα τα φυτά στον κήπο σε μικρό θερμοκήπιο σε μερικά από τα φυτά μου (Habanero και Jalapeno)
και στεναχωρήθηκα,οι βλαστοί σε ένα σημείο φαίνονται σαν πληγωμένοι σαν κάποιος δηλαδή να τους ζούληξε με το νύχι με αποτέλεσμα να γέρνουν και να σωριάζονται στο έδαφος (βλέπε φώτο)
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #20021 από gregpap
Απαντήθηκε από gregpap στο θέμα Red saviva habaneros
Ναι δυστυχως δεν ασχολειται κανεις με το σπορ αυτο, εγω το ειχα παρει πολυ ζεστα το θεμα περσυ...
Εν συντομια οι habanero πραγματι ειναι ετσι οπως τα λες, δυσκολα ευδοκιμουν στο κλιμα μας, εβαλα 10 φυτα απο σπορους την ιδια περιοδο με σενα κ καταφερα τελικα να παρω 10 πιπεριτσες μονο 1-2 ανα φυτο, στα μισα που καρποφορισαν τελικα, κ μονο μετα απο μεταφυτεψη στο χωραφι, με αυτοματο ποτισμα κ κοπρια...αντιθετα εφαγα πολλες καγιεν κ τζαλαπενος που πιανουν πολυ ευκολα (κ σε γλαστρα), κ μου εμειναν κ φυτα απο περσυ, αντιθετα τα χαμπανερος ξεραθηκαν ολα...

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #20023 από johnIV
Απαντήθηκε από johnIV στο θέμα Red saviva habaneros
Σε κάποιο άλλο Ελληνικό blog αναφέρεται κάποιος που έχει μεγαλώσει Habanero Orange (έχει ανεβασμένες και φωτο) εδώ στην Ελλάδα, όμως δεν δίνει εκτενέστερες πληροφορίες καθώς τον ''παίδεψαν'' κάμποσο καιρό μέχρι να βρει τις κατάλληλες συνθήκες το μόνο που αναφέρει είναι
πως τις είχε κομπόστα εδαφοκάλυψη διότι η Habanero θέλει υγρασία στο χώμα και να είναι ζεστό.
Last edit: 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν by johnIV.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #20025 από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα Red saviva habaneros
Δεν γνωρίζω ποσο καυτερα μπορείτε να φάτε και αν εχετε δοκιμάσει ποτε habaneros πιπεριες....θεωρείται πάρα πολύ καυτερή απο τις πιο καυτερές -εχω ιδιαν πείρα- αλλα και σαν φυτό το πιο δύσκολο για τα δικα μας χώματα και κλίματα. Να σας πω ότι προσπάθησα να καλλιεργήσω δυο χρόνια τώρα αλλα χωρίς αποτέλεσμα.Εχω φίλους στο Σαν Φρανσίσκο που μου στέλνουν σχεδόν κάθε χρόνο σπόρο αλλα ενω οι καγιέν και αρκετες άλλες ποικιλίες όπως τσίλι χαλαπενιος κλπ εδωσαν καρπό οι χαμπανερος δεν μου δωσαν τίποτε.Βολεύομαι πάντα με τέτοιες πιπεριες που μου στέλνουν σε βαζάκια και αν και τρώω πολλά καυτερα εχω να σας πω ότι μια μικρη χαμπανερος την κόβω με το ψαλίδι σε 3-4 κομμάτια και την τρώω σε μια εβδομάδα.......οι καγιέν είναι πολύ καλλές γιατι πέρα από το mild καψιμο εχουν και πολύ ωραίο άρωμα ιδανικό για σάλτσες .....σε δεύτερη μοιρα οι τσίλι πιπεριές που είναι εύκολες και στην καλλιέργια. Περιμένω αποτελέσματα για φέτος από αυτά που φύτευσα αν και βιάστηκα να τις βγαλω στον ήλιο ακόμη που ο καιρός είναι σχετικά κρύος γι αυτου του είδους τα φυτα. Εχω μια σάλτσα από χαμπανερος -κάτι σαν το ταμπασκο αλλα σε μεγαλύτερο μπουκάλι- που αρκεί μια στάλα οσο το κεφάλι μιας καρφίτσας για να εκραγεί το πιάτο σου....

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #20026 από gregpap
Απαντήθηκε από gregpap στο θέμα Red saviva habaneros
Σε πια περιοχή εισαι, εγώ Αττική βγάζω χαμπανερος οπως επίσης κ ένας μεγάλος στην Αμυγδαλέζα σε επαγγελματικό θερμοκήπιο...

Τεσπα, αν θες να δεις το όριο σου στο κάψιμο πήγαινε κ παρε μια σάλτσα who dares burns της hot heads, 8 Eur έχει κ τη βρίσκεστε σε ένα μαγαζί στην Αθήνα στα εξαρχεια, αλλιώς απο το Ίντερνετ...πραγματικά, εγω που τρώω ολόκληρη χαμπανερος φρέσκια, με την σάλτσα αυτή τερμάτισα το όριο μου, μόλις με μια κουταλιτσα...

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #20029 από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα Red saviva habaneros
Θεσσαλονίκη μένω αλλα τα φυτα τα έχω στο κτήμα μου στην Χαλκιδική.
Φρέσκια habanero δεν έχω φάει για να ξέρω αν μπορώ να φαω ολη σε ένα τραπέζι.
Η σάλτσα που εχω εγω είναι από την εταιρια dave's gourmet - ULTIMATE INSANITY και αναφερει επάνω The Hottest Sauce in the Universe! Φετος το λάθος μου είναι που εξεθεσα νωρις τα σπορεια στον ηλιο και επειδή ο καιρος ηταν αστατος μαλλον τα'χασα. \δεν θα παψω παντως να επιμενω και το σκ θα σπείρω ακομη λίγους σπόρους που μου εμειναν και βλέπουμε.
Last edit: 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν by theologis.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #20030 από johnIV
Απαντήθηκε από johnIV στο θέμα Red saviva habaneros
Εγώ βάζω για πρώτη φορά χαμπανέρος ερασιτεχνικά πάντα όμως, όπως έγραψα και ποιο πάνω
είμαι πολύ βόρεια και δεν νομίζω να απολαύσω αυτό το είδος μόνο σε θερμοκήπιο ειδικά διαμορφωμένο και με τις κατάλληλες συνθήκες ίσως να μπορέσω και κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω φέτος θα αρκεστώ στις υπόλοιπες ποικιλίες.
Εχθές το βράδυ έστειλα mail στον τύπο απο την Αμυγδαλέζα και τον ρώτησα για έτοιμα φυτά Habaneros μου απάντησε άμεσα και μου είπε πως φυτά habaneros θα μπορέσετε να βρείτε σε όλα τα Lidl στην μεξικάνικη εβδομάδα που θα κάνει στο τέλος Μάιου σε πολύ καλή τιμή, όπως επίσης και τις συσκευασίες με τις καυτερές πιπεριές.
Last edit: 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν by johnIV.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #20031 από gregpap
Απαντήθηκε από gregpap στο θέμα Red saviva habaneros
Μαλιστα, καλο, για να δουμε γιατι τα ιδια έλεγε κ περσυ με το βασιλοπουλο κ μόνο κατι χαλαπενιος είδα στο ράφι...

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #20036 από johnIV
Απαντήθηκε από johnIV στο θέμα Red saviva habaneros

theologis έγραψε: Δεν γνωρίζω ποσο καυτερα μπορείτε να φάτε και αν εχετε δοκιμάσει ποτε habaneros πιπεριες....θεωρείται πάρα πολύ καυτερή απο τις πιο καυτερές -εχω ιδιαν πείρα- αλλα και σαν φυτό το πιο δύσκολο για τα δικα μας χώματα και κλίματα.



Τheologi καυτερά τρώω απο 8 χρονών ναι αλήθεια απο 8 χρονών απο τότε σταμάτησα ενα μικρό διάστημα
γιατί το είχα παρακάνει ότι φαγητό και να είχαμε στο σπίτι έριχνα καυτερό ακόμη και στο πρωινό μου χε! χε! τώρα που ωρίμασα κατά κάποιο τρόπο επιλέγω συγκεκριμένα φαγητά που θα ρίξω.
Habanero δεν έχω δοκιμάσει όμως σήμερα παρήγγειλα απο κολητό μου που είναι στην Αμερική να μου στείλει Chocolate και Orange Habanero όπως επίσης και sauce

Last edit: 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν by johnIV.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.408 δευτερόλεπτα