- Ληφθείσες Ευχαριστίες 23
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Πιπεριες
- kerkireos
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Αυτο σημαινει οτι βαθος μεχρι 20 εκ αρκει?
Στήριξη πιπεριάς
Η πιπεριά έχει επιπόλαιο ριζικό σύστημα. Είναι ευαίσθητη στους δυνατούς ανέμους που μπορούν ακόμη και να τη ρίξουν κάτω. Αν το μέρος που βάλατε τις πιπεριές το πιάνει ο αέρας, θα χρειαστεί να τις στηρίξετε. Η στήριξη μπορεί να γίνει με τη βοήθεια ενός πασσάλου που θα μπήξετε στο έδαφος και πάνω στον οποίο θα στηρίξετε το φυτό.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- kerkireos
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Roula
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 372
- kerkireos
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- kristi1
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 168
Η υποστήριξη είναι διαφορετικό πράγμα. Πολλοί τις μελιντζάνες και τις πιπεριές δεν τις στηρίζουν. Εξαρτάται απο το φυτό και τον τρόπο καλλιέργειας.
Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι σωστά αυτά που λέω. Οι ποιό έμπειροι ας μας φωτίσουν και εμάς
- John Kargakis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 38
- zaxarias
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 173
σωστός Αντώνηkristi1 έγραψε: Απο ότι ξέρω εγώ η πιπεριά κάνει ρίζα μέχρι 1,25 μέτρα. Η μελιντζάνα 1,75 μέτρα , η τομάτα 1,5 μέτρα . Πλήν όμως το ωφέλιμο έδαφος (αν είναι σωστός ο όρος που χρησιμοποιώ) για όλα αυτά τα ζαρζαβατικά είναι 10 με 20 εκ. Απο κεί παίρνει τα στοιχεία που θέλει για να αναπτυχθεί. Το βαθύτερο σκάψιμο βοηθάει στην αποστράγγιση των νερών, στον αερισμό κλπ.
Η υποστήριξη είναι διαφορετικό πράγμα. Πολλοί τις μελιντζάνες και τις πιπεριές δεν τις στηρίζουν. Εξαρτάται απο το φυτό και τον τρόπο καλλιέργειας.
Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι σωστά αυτά που λέω. Οι ποιό έμπειροι ας μας φωτίσουν και εμάς
- Roula
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Μήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει την πηγή του; Κάποιο βιβλίο; Κάποιο άρθρο; Κάποια αναφορά; Κάποια φωτογραφία;
- John Kargakis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 38
- Roula
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Μου αρκεί όμως να μου πεις τον τίτλο και τον συγγραφέα του βιβλίου που τα αναφέρει αυτά, ώστε να το ψάξω μόνη μου, χωρίς να σε βάζω σε κόπο. Ευχαριστώ!
John Kargakis έγραψε: Ρούλα , άν είσαι ηράκλειο μπορώ να σου δανείσω τα βιβλία λαχανοκομίας που κάνουμε στο τει