- Ληφθείσες Ευχαριστίες 45
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- που ειναι το σπανακι οεο;;
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
που ειναι το σπανακι οεο;;
- theologis
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- kerkireos
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 23
Ειναι φυσιολογικη η αναπτυξη που εχει σημερα?
- asdf
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 38
Αυτή την εποχή μπορώ να ξανασπείρω ή είναι πολύ αργά?
- manosdet
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
kerkireos έγραψε: Συμπληρωθηκαν 2 μηνες απο την μερα που εσπειρα σπανακι το οποιο βγηκε μετα απο 4 μερες.
Ειναι φυσιολογικη η αναπτυξη που εχει σημερα?
Εμένα μου φαίνεται πολύ μικρό για 2 μηνών.
Μήπως είναι κάποια ποικιλία που έχει πολύ αργή ανάπτυξη;;;
Ρώτησε καλύτερα εκεί που αγόρασες τον σπόρο.
- manosdet
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
asdf έγραψε: Άφαντα και τα δικά μου σπανάκια =(
Αυτή την εποχή μπορώ να ξανασπείρω ή είναι πολύ αργά?
Μπορείς να σπείρεις.
2019.kalliergo.gr/home-kalliergo/kallier...ltivate-spinach.html
- Vasilios77
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
1. όσον αφορά το θέμα των μυρμηγκιών δεν μπορώ να πάρω θέση.. δείτε την φωτογραφία μου και θα καταλάβετε...
δυστυχώς αυτά τα μικροσκοπικά έντομα είναι πάντοτε μπελάς καθότι κλέβουν τους σπόρους..πόσο μάλλον όταν αυτοί είναι εκτεθειμένοι και όχι σκεπασμένοι κάτω από το χώμα..θα μου πεις αυτό λύνει το πρόβλημα? μόνο εν μέρει...για τα μυρμήγκια υπάρχουν πολλοί τρόποι καταπολέμησης..αλλά εγώ προσωπικά δεν ανατρέχω σε κανέναν από αυτούς..εκτος πια και αν έχουν εισβάλλει μέσα στο σπίτι μου..εκεί αλλάζει το πράγμα..
πάντως ο βόρακας είναι μια λύση..εντοπίστε τη φωλιά (είναι πολύ εύκολο, αρκεί να ακολουθήσετε τη γραμμή που σχηματίζουν!) και ρίξτε γύρω ή μέσα στη φωλιά.
2. όσον αφορά τα σπανάκια του φίλου κερκυραίου όντως είναι ή ήταν πολύ λίγο ανεπτυγμένα..το σπάνακι άλλωστε είναι φυτό γρήγορης ανάπτυξης..αλλά βέβαια παίζουν πολύ μεγάλη σημασία και οι εδαφοκλιματικές συνθήκες...υπομονή και θα δείξει! πάντως αν δεις ότι δεν μεγαλώνουν μπορείς να καταφύγεις σε διαφυλλικό ψεκασμό..
3. όσον αφορά τα δικά σου σπανάκια asdf δεν πειράζει..πάλι από την αρχή..άλλωστε η εποχή σποράς του σπανακιού είναι μεγάλη..μέχρι και τέλη χειμώνα μπορείς να σπέρνεις.. μέχρι φεβρουάριο..άλλωστε μην ξεχνάς ότι πρόκειται για φυτό που θέλει κατα κάποιο τρόπο χαμηλές θερμοκρασίες για την αναπτυξή του.
καλή συνέχεια
- sopap
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 72
- theologis
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Απίστευτος πληθυσμός που τρώει οτι σπόρο βάζω και δεν κέρω πως θα το αντιμετωπίσω.Αναγκάζομαι και βάζω φυτά για να γλυτώσω.Ετσι έκανα και με τον αρακά που εσπειρα κοντα καμια 50αρια σπόρους σε πρώτη δόση και φάνηκαν κανα δυο φυτά μόνο με αποτέλεσμα να παρω σπορόφυτα για να σωθώ.Απο περιέργεια εσκαψα εκει που είχα σπείρει να δω την εξέλιξη του σπόρου μπας και δεν ηταν καλός ο σπόρος αλλα σπόρος αφαντος.........Πρέπει να πάρω δραστικά μέτρα για την ανοιξιάτικη σπορά ....
- Vasilios77
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
αγαπητέ Θεολόγη,
τα μυρμήγκια άξίζουν το θαυμασμό μας καθότι πρόκειται για σκληρούς και ακούραστους εργάτες!!! εγώ χρόνια αθλητής (έχω και πτυχίο γεωπονου αλλά κάθεται κρεμασμένο στον τοίχο!! ) χρόνια προσπαθώ να σηκώσω το βάρος μου (97 κιλά) και αυτά σηκώνουν 25 το βάρος του σώματος τους..τι να πεις κανείς μετά από αυτό!! respect!!! χαχαχα
αν δεν εντοπίσεις τη φωλιά δεν θα λύσεις το πρόβλημα..αλλά τώρα που πιάνουν πλέον τα κρύα και αυτοί οι μονομάχοι (σ.σ τα μυρμήγκια) θα αποτραβηχτούν σιγά σιγά στη φωλίτσα τους...
θυμάμαι παλιά λέγανε ότι αν ρίξεις ρίγανη τριμμένη εκεί που έχεις σπέιρει, θα γλυτώσεις τους σπόρους καθότι η ρίγανη (μεταξύ άλλων) απωθεί τα μυρμήγκια...προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει για να σου πω...βέβαια υπάρχουν και οι σίγουρες λύσεις (σ.σ βλέπε χημικοί καταπολέμηση με κοινά εντομοκτόνα )αλλά προσωπικά πιστεύω ότι δεν αξίζει τον κόπο..
τέλος όσον αφορά το σπόρο και την αργή βλάστηση του, οι σπόροι από πολλά είδη φυτών ΔΕΝ βλαστάνουν αμέσως μετά τον σχηματισμό τους, ακόμη και αν βρεθούν κάτω από κατάλληλες συνθήκες για βλάστηση. Η ιδιότητα αυτή των σπόρων να μην βλαστάνουν αν πρώτα δεν υποστούν ορισμένες συνθήκες λέγεται λήθαργος. Ο λήθαργος οφείλεται σε πολλές και διάφορες αιτίες. Αιτίες που γενικά μπορούν να είναι φυσιολογικές, μορφολογικές ή και του περιβάλλοντος. Ειδικότερα ο λήθαργος του σπόρου οφείλεται σε:
1.έμβρυο ανώριμο (που δεν συμπλήρωσε ακόμα την ανάπτυξή του).
2.ουσίες που εμποδίζουν την βλάστηση.
3.περίβλημα σπόρου αδιαπέραστο στο νερό, οξυγόνο ή φως.
4.περίβλημα ανθεκτικό στο άνοιγμα και ελευθέρωση του εμβρύου.
Όταν μετά από ένα χρονικό διάστημα πάψουν να υπάρχουν οι παράγοντες αυτοί, ο σπόρος βλαστάνει, εφόσον βρεθεί σε κατάλληλες συνθήκες.
καλή συνέχεια και πάνω από όλα υπομονή και μην απογοητέυεστε!
- theologis
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες και τον χρόνο που διέθεσες.
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- που ειναι το σπανακι οεο;;