× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

που ειναι το σπανακι οεο;;

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #11792 από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα που ειναι το σπανακι οεο;;
Και εγω φέτος αντιμετώπισα ορδές μυρμηγκιών με αποτέλεσμα απο την σπορα 10 περίπου τμ να εχω μόνο καμια 15αριά ρίζες να μεγαλώνουν.Ειχα και μια δυνατή βροχόπτωση και μπορεί να πήγε ο σπόρος στον γείτονα.Πάντως δεν θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην σπορά κάτι σαν τα καρότα, απλο ανακάτεμα με το χώμα.Το φάρμακο για τα μυρμήγκια ειναι να ποτίζεις με ποτιστήρι και να ειναι συνέχεια βρεμένο το χώμα.Βέβαια δεν παλεύονται και τόσο εύκολα αλλα τι να κανουμε συμβιβαζόμαστε με την φύση.Επειτα στην πρώτη εμφάνιση δεν μοιάζει και τόσο με σπανάκι οπότε αν το σπείρεις στο χωράφι μπορεί να μη μπορείς στην αρχή να τα διακρίνεις ανάμεσα στα αγριόχορτα.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12794 από kerkireos
Απαντήθηκε από kerkireos στο θέμα που ειναι το σπανακι οεο;;
Συμπληρωθηκαν 2 μηνες απο την μερα που εσπειρα σπανακι το οποιο βγηκε μετα απο 4 μερες.
Ειναι φυσιολογικη η αναπτυξη που εχει σημερα?
Συνημμένα:

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12795 από asdf
Απαντήθηκε από asdf στο θέμα που ειναι το σπανακι οεο;;
Άφαντα και τα δικά μου σπανάκια =(
Αυτή την εποχή μπορώ να ξανασπείρω ή είναι πολύ αργά?

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12796 από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα που ειναι το σπανακι οεο;;

kerkireos έγραψε: Συμπληρωθηκαν 2 μηνες απο την μερα που εσπειρα σπανακι το οποιο βγηκε μετα απο 4 μερες.
Ειναι φυσιολογικη η αναπτυξη που εχει σημερα?

Εμένα μου φαίνεται πολύ μικρό για 2 μηνών.
Μήπως είναι κάποια ποικιλία που έχει πολύ αργή ανάπτυξη;;;
Ρώτησε καλύτερα εκεί που αγόρασες τον σπόρο.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12797 από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα που ειναι το σπανακι οεο;;

asdf έγραψε: Άφαντα και τα δικά μου σπανάκια =(
Αυτή την εποχή μπορώ να ξανασπείρω ή είναι πολύ αργά?

Μπορείς να σπείρεις.

2019.kalliergo.gr/home-kalliergo/kallier...ltivate-spinach.html
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": asdf

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12803 από Vasilios77
Απαντήθηκε από Vasilios77 στο θέμα που ειναι το σπανακι οεο;;
καλησπέρα,
1. όσον αφορά το θέμα των μυρμηγκιών δεν μπορώ να πάρω θέση.. δείτε την φωτογραφία μου και θα καταλάβετε... :P
δυστυχώς αυτά τα μικροσκοπικά έντομα είναι πάντοτε μπελάς καθότι κλέβουν τους σπόρους..πόσο μάλλον όταν αυτοί είναι εκτεθειμένοι και όχι σκεπασμένοι κάτω από το χώμα..θα μου πεις αυτό λύνει το πρόβλημα? μόνο εν μέρει...για τα μυρμήγκια υπάρχουν πολλοί τρόποι καταπολέμησης..αλλά εγώ προσωπικά δεν ανατρέχω σε κανέναν από αυτούς..εκτος πια και αν έχουν εισβάλλει μέσα στο σπίτι μου..εκεί αλλάζει το πράγμα.. :P
πάντως ο βόρακας είναι μια λύση..εντοπίστε τη φωλιά (είναι πολύ εύκολο, αρκεί να ακολουθήσετε τη γραμμή που σχηματίζουν!) και ρίξτε γύρω ή μέσα στη φωλιά.
2. όσον αφορά τα σπανάκια του φίλου κερκυραίου όντως είναι ή ήταν πολύ λίγο ανεπτυγμένα..το σπάνακι άλλωστε είναι φυτό γρήγορης ανάπτυξης..αλλά βέβαια παίζουν πολύ μεγάλη σημασία και οι εδαφοκλιματικές συνθήκες...υπομονή και θα δείξει! πάντως αν δεις ότι δεν μεγαλώνουν μπορείς να καταφύγεις σε διαφυλλικό ψεκασμό..
3. όσον αφορά τα δικά σου σπανάκια asdf δεν πειράζει..πάλι από την αρχή..άλλωστε η εποχή σποράς του σπανακιού είναι μεγάλη..μέχρι και τέλη χειμώνα μπορείς να σπέρνεις.. μέχρι φεβρουάριο..άλλωστε μην ξεχνάς ότι πρόκειται για φυτό που θέλει κατα κάποιο τρόπο χαμηλές θερμοκρασίες για την αναπτυξή του.
καλή συνέχεια :)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": asdf

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12804 από sopap
Απαντήθηκε από sopap στο θέμα που ειναι το σπανακι οεο;;
Καλησπέρα! Η αλήθεια είναι οτι το σπανάκι κατατάσσεται στα λαχανικά ψυχρής εποχής και ακόμα η θερμοκρασία δεν έχει πέσει τόσο ώστε να ευνοηθεί η ανάπτυξη του. Είναι πολύ ανθεκτικό λαχανικό στις χαμηλές θερμοκρασίες οπότε μπορείς να περιμένεις ακόμα λίγο και μετά να ξανασπείρεις. Δλδ, μπορεί το χώμα να είναι το κατάλληλο, μπορεί ο σπόρος να είναι οκ αλλά να φταίει η θερμοκρασία! Εδώ που τα λέμε τώρα αρχίζουν να πιάνουν τα κρύα..

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12806 από theologis
Και εγω το ίδιο πρόβλημα είχα με την ανάπτυξη πίστευα δε οτι φταίνει οι υψηλές θερμοκρασίες αλλα και η δεύτερη παρτίδα που έσπειρα καθυστέρησε το ίδιο παρα τις χαμηλότερες θερμοκρασίες.Τώρα καταναλώνω απο την πρώτη παρτίδα περιμένοντας την δεύτερη.Σε οτι αφορά δε τα μυρμήγκια σε λίγο θα με διώξουν απο το κτήμα λόγω χρησικτησίας :cheer:
Απίστευτος πληθυσμός που τρώει οτι σπόρο βάζω και δεν κέρω πως θα το αντιμετωπίσω.Αναγκάζομαι και βάζω φυτά για να γλυτώσω.Ετσι έκανα και με τον αρακά που εσπειρα κοντα καμια 50αρια σπόρους σε πρώτη δόση και φάνηκαν κανα δυο φυτά μόνο με αποτέλεσμα να παρω σπορόφυτα για να σωθώ.Απο περιέργεια εσκαψα εκει που είχα σπείρει να δω την εξέλιξη του σπόρου μπας και δεν ηταν καλός ο σπόρος αλλα σπόρος αφαντος.........Πρέπει να πάρω δραστικά μέτρα για την ανοιξιάτικη σπορά ....

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12854 από Vasilios77
Απαντήθηκε από Vasilios77 στο θέμα που ειναι το σπανακι οεο;;
καλησπέρα,
αγαπητέ Θεολόγη,
τα μυρμήγκια άξίζουν το θαυμασμό μας καθότι πρόκειται για σκληρούς και ακούραστους εργάτες!!! εγώ χρόνια αθλητής (έχω και πτυχίο γεωπονου αλλά κάθεται κρεμασμένο στον τοίχο!! ) χρόνια προσπαθώ να σηκώσω το βάρος μου (97 κιλά) και αυτά σηκώνουν 25 το βάρος του σώματος τους..τι να πεις κανείς μετά από αυτό!! respect!!! χαχαχα :laugh:
αν δεν εντοπίσεις τη φωλιά δεν θα λύσεις το πρόβλημα..αλλά τώρα που πιάνουν πλέον τα κρύα και αυτοί οι μονομάχοι (σ.σ τα μυρμήγκια) θα αποτραβηχτούν σιγά σιγά στη φωλίτσα τους...
θυμάμαι παλιά λέγανε ότι αν ρίξεις ρίγανη τριμμένη εκεί που έχεις σπέιρει, θα γλυτώσεις τους σπόρους καθότι η ρίγανη (μεταξύ άλλων) απωθεί τα μυρμήγκια...προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει για να σου πω...βέβαια υπάρχουν και οι σίγουρες λύσεις (σ.σ βλέπε χημικοί καταπολέμηση με κοινά εντομοκτόνα )αλλά προσωπικά πιστεύω ότι δεν αξίζει τον κόπο..
τέλος όσον αφορά το σπόρο και την αργή βλάστηση του, οι σπόροι από πολλά είδη φυτών ΔΕΝ βλαστάνουν αμέσως μετά τον σχηματισμό τους, ακόμη και αν βρεθούν κάτω από κατάλληλες συνθήκες για βλάστηση. Η ιδιότητα αυτή των σπόρων να μην βλαστάνουν αν πρώτα δεν υποστούν ορισμένες συνθήκες λέγεται λήθαργος. Ο λήθαργος οφείλεται σε πολλές και διάφορες αιτίες. Αιτίες που γενικά μπορούν να είναι φυσιολογικές, μορφολογικές ή και του περιβάλλοντος. Ειδικότερα ο λήθαργος του σπόρου οφείλεται σε:
1.έμβρυο ανώριμο (που δεν συμπλήρωσε ακόμα την ανάπτυξή του).
2.ουσίες που εμποδίζουν την βλάστηση.
3.περίβλημα σπόρου αδιαπέραστο στο νερό, οξυγόνο ή φως.
4.περίβλημα ανθεκτικό στο άνοιγμα και ελευθέρωση του εμβρύου.
Όταν μετά από ένα χρονικό διάστημα πάψουν να υπάρχουν οι παράγοντες αυτοί, ο σπόρος βλαστάνει, εφόσον βρεθεί σε κατάλληλες συνθήκες.
καλή συνέχεια και πάνω από όλα υπομονή και μην απογοητέυεστε! :cheer:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kksakis1, manosdet, fireseaker, DAVIS

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12856 από theologis
Ευτυχώς εχω μεγάλη αγάπη στην γη , στα λουλούδια και γενικα στα φυτα οπότε δεν απογοητεύομαι.......επειτα εκεινο που μου αρέσει περισσότερο ειναι να δοκιμάζω νέα φυτα λαχανικά ή οχι και να χαίρομαι οχι για την παραγωγή αλλά για την ανάπτυξη που βλέπω να γίνεται μέρα με την μέρα.Τα μυρμήγκια δυστυχώς είναι μια μεγάλη πραγματικότητα στο κτήμα μου που δεν νομίζω οτι θα καταφέρω να τα εκτοπίσω.Εκείνο που προσπαθω είναι να τα απο τρέψω απο την περιοχή που καλλιεργώ τα λαχανικά μου
Ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες και τον χρόνο που διέθεσες.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.050 δευτερόλεπτα