× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

τί έπαθε το μαρούλι?

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11551 από EIPHNH
τί έπαθε το μαρούλι? δημιουργήθηκε από EIPHNH
Ένα μαρούλια απ'αυτά που έβαλα πριν 1 μιση μήνα περιπου μεγαλώνει...παράξενα. Δεν έχω εμπειρία από μαρούλια κιετσι δεν ξερω αν αυτό είναι φυσιολογικό. Μεγαλώνει πολύ σε ύψος, κάνει καινουρια φύλλα αλλά τα φύλλα του δεν μεγαλώνουν πολύ σε μέγεθος ούτε πυκναίνει καθόλου όπως τα κανονικά μαρούλια. Τί συμβαίνει, σας εχει τύχει ποτέ κάτι τέτοιο? Να τονίσω ότι το μαρούλι ποτίζεται κανονικά κάθε μέρα γιατί δεν έχει βρέξει ακόμα και το βλέπει ο ήλιος απευθίας κάθε μεσημερία για 2-3 ώρες.

Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11557 από fitsifofoula
Απαντήθηκε από fitsifofoula στο θέμα τί έπαθε το μαρούλι?
Νομίζω ότι έγινε έτσι από την πολλή ζέστη. Αυτό σε λίγο θα ανθίσει και θα κάνει σπόρο.........

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11558 από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα τί έπαθε το μαρούλι?
Έτσι ακριβώς όπως το λέει ο/η fitsifofoula...
Ξεβλαστώνει από τη ζέστη. Αν μπορείς να το μεταφέρεις σε μέρος με πιο πολύ δροσιά θα του κάνεις καλό.
Επίσης αν διακρίνω καλά έχει και κάποια άσπρα στίγματα που μοιάζουν με ωίδιο (μπάστρα ή στάχτιασμα ή θειαφασθένεια ή όπως αλλιώς το λένε)

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11559 από EIPHNH
Απαντήθηκε από EIPHNH στο θέμα τί έπαθε το μαρούλι?
Ναι, το έχω θειαφίσει γιαυτό έχει αυτά τα στίγματα.

Και μένα πήγε το μυαλό μου στη ζέστη, αλλά ξέρω ότι τα μαρούλια όταν ξεσταχυάζουν πυκνώνουν και βγάζουν σα καινούρια μαρουλάκια το ένα πάνω στο άλλο μέχρι να βγάλουν τους σπόρους. Αυτό δε δείχνει τέτοια εικόνα, φαίνεται σα να αναπτύσσεται κανονικά, βγάζει κανονικά φυλλαράκια. Τι να πω...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Roula

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11562 από Roula
Απαντήθηκε από Roula στο θέμα τί έπαθε το μαρούλι?
Πάντως και στα δικά μου μαρούλια παρουσιάζονται αυτά τα στίγματα, συν το ότι έχουν πάρα πολύ αργή ανάπτυξη. Ήλιος δεν τα βλέπει, παρά μόνο 1 ώρα όταν σουρουπώνει. Τα ποτίζω κάθε δύο μέρες.
Το ίδιο συμβαίνει και σε όσα αγόρασα μικρά φυτά, και σε όσα έσπειρα μόνη μου, είτε romana, είτε λόλες είτε άλλα κατσαρά. Έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι μήπως φταίει κάτι στο χώμα... Νομίζω ότι τα ίδια στίγματα τα πήρε το μάτι μου και σε ένα σπανάκι.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11575 από EIPHNH
Απαντήθηκε από EIPHNH στο θέμα τί έπαθε το μαρούλι?
Ρούλα, τα στίγματα αυτά, μου είπε ο γεωπόνος που του πήγα δείγματα από μαρουλι μαιντανό και λεμονοθύμαρο, ότι είναι τίγρης. Ένα έντομο λέει σα μικρό μυγάκι που πάει και κάθεται πάνω και τα κάνει αυτά. Μου είπε να ρίξω λιγο θείάφι, λίγο όμως μην καούν!
Όσο για την ανάπτυξη που λες, άστα. Κιεγώ μια απ'τα ίδια. Απ'τα μέσα Αυγούστου που έχω σπείρει είναι τα ζώα μου αργά. Δε νομίζω ότι φταίει το χώμα, αφού το είναι συσκευασμένο και ακριβό ακριβό! νομίζω ότι φταίει ο παλιόκαιρος που δε λέει να δροσίσει. Αλλά το πήρα το μάθημα. Από του χρόνου. Πριν από τέλη Σεπτέμβρη αρχές Οκτώβρη δεν ξαναβάζω τίποτα. Τσάμπα ο κόπος και η αγωνία... :angry: :angry:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Roula

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11577 από Αγγελος
Απαντήθηκε από Αγγελος στο θέμα τί έπαθε το μαρούλι?
και γω πιστευω οτι βιαζομαστε να φυτεψουμε και να σπειρουμε χειμωνιατικα με τετοιο παλιοκαιρο.. αυτη την στιγμη 11 και τεταρτο το βραδυ εδω που μενω κοντα στην παρνηθα και βραζει ο τοπος.. ζεστη και υγρασια

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11660 από Roula
Σήμερα είδα το πιο παράξενο ζωντανό που έχω πετύχει live.
Μερικά από τα φύλλα των μαρουλιών μου παρουσίαζαν την εικόνα που έδειξε και η Ειρήνη, με στίγματα, αλλά και μικρά φαγώματα, σαν να αποσυντίθετο το φύλλο. Το ίδιο είχα παρατηρήσει και σε ελάχιστα φύλλα σπανάκι.

Τα εξέτασα λοιπόν από κοντά, από πάνω, από κάτω, από παντού, και βρήκα σε 1-2 φύλλα, στην κάτω τους μεριά, ένα πράγμα σαν σκουλικάκι, καφέ ανοιχτό (σαν ώχρα μάλλον), ακίνητο. Το παράξενο ήταν ότι δεν το είδα να έρπει πάνω στο φύλλο, αλλά ήταν πιασμένο από αυτό μόνο από τη μια μεριά του (από το στόμα του ας πούμε) και όλο το υπόλοιπο σώμα του ήταν στον αέρα, ακίνητο, τεντωμένο, κάθετα στο φύλλο!

Στην αρχή το νόμιζα για σκουπιδάκι ή κλωστούλα που είχε σκαλώσει, τόσο μικρό που ήταν, μέχρι που το πείραξα με μια οδοντογλυφίδα και ψιλοκουνήθηκε. Το καμουφλάζ και η απάτη ήταν τέλεια.

Το μόνο που έκανα ήταν να απομακρύνω όλα τα ταλαίπωρα φύλλα. Δεν ξέρω όμως εάν προέρχεται από το χώμα, ή αν έχει "γεννήσει" κτλ.
Το έχετε πετύχει ποτέ;

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11664 από dionisios
Απαντήθηκε από dionisios στο θέμα τί έπαθε το μαρούλι?
ΑΧ ρουλα επρεπε να βγαλης μια φωτο να δουμε

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11672 από Roula
Ναι, έχεις δίκιο. Επειδή όμως δεν έχω κάνει ακόμα κάτι ουσιαστικό για να το καταπολεμήσω, κατά πάσα πιθανότητα θα βρω κι άλλο, από το οποίο θα βγάλω φωτογραφία, αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα φαίνεται, τόσο μικρό που είναι.

Νομίζω ότι είναι σκουλήκι γεωμέτρης, πάντως.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.142 δευτερόλεπτα