× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

ΜΠΡΟΚΟΛΑ ΛΑΖΑΝΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑ ΠΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11322 από basilis
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΟΠΩΣ ΠΕΡΣΥ ΕΤΣΙ Κ ΦΕΤΟΣ ΕΒΑΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΟ..ΑΠΛΑ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΚΗΠΟ ΤΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ..
ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΑ ΜΠΡΟΚΟΛΑ Κ ΣΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑ(ΑΝ Κ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑ Κ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙ)ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ;ΠΕΡΣΥ ΤΑ ΨΕΚΑΣΑ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ Κ ΦΕΤΟΣ..ΜΗΠΩΣ ΙΣΥΕΙ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΜΕ ΤΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ Κ ΤΟ ΝΕΡΟ Κ ΕΔΩ;;ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ;

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11334 από EIPHNH
Απαντήθηκε από EIPHNH στο θέμα ΜΠΡΟΚΟΛΑ ΛΑΖΑΝΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑ ΠΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ
οι τρυπούλες συνήθως είναι κάμπιες ή σαλιγκάρια. Αν είναι το πρώτο (θα βγεις πουρνό πουρνό ή βραδάκι, και θα τσεκάρεις τα φύλλα απ'την πίσω πλευρά. Αν δεις πράσινα σα σκουλήκια είναι κάμπιες) τότε ένα καλό σκεύασμα αν δε θες να τις ξεπαστρέψεις μία μία είναι ο βάκιλλος θουριγγίας (το βρίσκεις στα φυτώρια και ενδείκνυται και για βιολογική γεωργία). Το τρώνε οι κάμπιες μαζί με το φύλλο και τέζα. Αν είναι σαλιγκάρια, σε πρώτη φάση διώχνεις όσα πάρει το μάτι σου και σε δεύτερη νομίζω (αν και δεν το έχω δοκιμάσει, δεν χρειάστηκε ακόμα, αλλά με τις βροχές...) ότι λίγη στάχτη περιμετρικά των λαχανικών κάνει δουλειά και τα σαλιγκάρια δεν πλησιάζουν.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11344 από basilis
Απαντήθηκε από basilis στο θέμα ΜΠΡΟΚΟΛΑ ΛΑΖΑΝΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑ ΠΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ
ΣΤΑΧΤΙ ΒΑΖΩ ΣΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙΑ Κ ΔΕΝ ΒΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ..
ΘΑ ΡΙΞΩ Κ ΕΚΕΙ ΤΟΤΕ.ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΜΕ ΝΕΡΟ Κ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ;Η ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΙΓΚΡΑ ΕΙΝΑΙ;

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11369 από EIPHNH
Απαντήθηκε από EIPHNH στο θέμα ΜΠΡΟΚΟΛΑ ΛΑΖΑΝΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑ ΠΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ
νομίζω ότι δεν θα βοηθήσει. Αυτό το σκεύασμα το προτείνουν συνήθως για τις προσβολές από την κατηγορία των αφίδων (μελίγκρες, ψείρες, κλπ)

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11384 από basilis
ναι κ εγω ετσι νομιζω.πριν λιγο που γυρισα απο το κτημα ειδα πανω καμπια..
μαλλον θα ριξω φαρμακο που εχω απο περσυ οσο ειναι μικρα ακομα τουλαχιστον..σε ευχαριστω Ειρηνη για το χρονο σου

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11388 από kofridas
Απαντήθηκε από kofridas στο θέμα ΜΠΡΟΚΟΛΑ ΛΑΖΑΝΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑ ΠΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ
καλησπερα σε ολους,γνωμη μου αν ειναι καμπια κατατροποσετη με το χερι,με λιγη υπομονη,να ξερεις πως δεν θα βρεις και παρα πολλες οχι πανω απο 6 με 8 σε 50 με 70 ριζες ,,,,

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11391 από Στελλα
Απαντήθηκε από Στελλα στο θέμα ΜΠΡΟΚΟΛΑ ΛΑΖΑΝΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑ ΠΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ
Τις κάμπιες στα λάχανα, μπρόκολα, κουνουπίδια μπορούμε να τις καταπολεμήσουμε ραντίζοντας τες με βιολογικό εντομοκτόνο με αψιθιά. Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ. www.ftiaxno.gr/2008/11/blog-post.html
Μπορούμε όμως να προλάβουμε και να μη γεμίσουν τα λαχανικά μας κάμπιες αν εξετάζουμε συχνά τα φύλλα τους από την κάτω πλευρά για αυγά πεταλούδας και τα καταστρέφουμε.Τα αυγά έχουν κίτρινο χρώμα και είναι κολλημένα το ένα δίπλα στο άλλο.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11392 από kofridas
Απαντήθηκε από kofridas στο θέμα ΜΠΡΟΚΟΛΑ ΛΑΖΑΝΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑ ΠΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ
μολις διαβασα το link που εδωσες Στελλα,που μπορουμε να βρουμε λοιπον αψιθια??

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11395 από Στελλα
Απαντήθηκε από Στελλα στο θέμα ΜΠΡΟΚΟΛΑ ΛΑΖΑΝΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑ ΠΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ
Αν δεν έχει φρέσκια κάποιος φίλος ή γνωστός ίσως βρεις αποξηραμένο φυτό σε μαγαζί με βότανα. Δεν ξέρω όμως να σου πω αναλογίες, μάλλον εκεί θα πρέπει να πειραματιστείς. Είναι εύκολο φυτό, φρόντισε να βάλεις την άνοιξη ή από σπόρο ή μικρό φυτό που θα βρεις στα φυτώρια. Έτσι θα χεις στον κήπο σου ακόμη ένα όπλο εναντίον των εχθρών που επιβουλεύονται τα λαχανικά σου !!!!

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11409 από basilis
ευχαριστω πολυ!κ η καμπια επεσε κατω κ δεν την σκωτωσα..αρα θα ξαναανεβει..χχμμ..παω να την ξαναβρω!κ το απογευμα θα αγορασω αψιθια!

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.053 δευτερόλεπτα