- Ληφθείσες Ευχαριστίες 62
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Μπάμιες - βάλατε? πως πηγαν φέτος?
Λαχανικά/Κηπευτικά
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Μπάμιες - βάλατε? πως πηγαν φέτος?
- despina119
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10273
από despina119
Απαντήθηκε από despina119 στο θέμα Μπάμιες - βάλατε? πως πηγαν φέτος?
Σπόρο έβαλα και φύτρωσς σε 3-4 μέρες. Από αυτά που διάβασα , είναι τροπικό φυτό όπως και οι μελιτζάνες και θέλουν πολύ ζέστη.
Αναρωτιέμαι αν αξιζει τον κόπο να τις κρατήσω ή να τις ξεριζώσω προετοιμάζοντας το χώρο για τα χειμερινά φυτά.
Αναρωτιέμαι αν αξιζει τον κόπο να τις κρατήσω ή να τις ξεριζώσω προετοιμάζοντας το χώρο για τα χειμερινά φυτά.
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by despina119.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ilias
- Αποσυνδεμένος
- Διαχειριστής
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 594
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10274
από ilias
2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Μπάμιες - βάλατε? πως πηγαν φέτος?
Αν δεν είχα πρόβλημα με το κόστος του ποτίσματος, ή με την εκμετάλλευση του χώρου, θα τις κρατούσα για να δω πως θα πάνε. Απλά από περιέργεια και για την εμπειρία.
Αν όμως θα μου κόστιζε το πότισμα και είχα περιορισμένο χώρο, θα τις έβγαζα για φέτος και θα προσπαθούσα του χρόνου.
Αν όμως θα μου κόστιζε το πότισμα και είχα περιορισμένο χώρο, θα τις έβγαζα για φέτος και θα προσπαθούσα του χρόνου.
2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": zvranik
- despina119
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 62
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10275
από despina119
Απαντήθηκε από despina119 στο θέμα Μπάμιες - βάλατε? πως πηγαν φέτος?
Ο χώρος που καλλιεργώ είναι μικρός γενικά , 10τμ περίπου όμως θα τις κρατήσω μέχρι τέλους όπως λες κι εσύ να δω τι θα γίνει.
Μόλις διάβασα ότι σε μέρες με μικρή περίοδο φωτός, έχουν πρόωρη άνθιση.
Τελικά ένα σωστό σπορείο κάνει μεγάλη διαφορά. Αν όλα πάνε καλά, του χρόνου θα είμαι πιο έγκαιρα και πιο καλά οργανωμένη.
Μόλις διάβασα ότι σε μέρες με μικρή περίοδο φωτός, έχουν πρόωρη άνθιση.
Τελικά ένα σωστό σπορείο κάνει μεγάλη διαφορά. Αν όλα πάνε καλά, του χρόνου θα είμαι πιο έγκαιρα και πιο καλά οργανωμένη.
- takis1976
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10278
από takis1976
Απαντήθηκε από takis1976 στο θέμα Μπάμιες - βάλατε? πως πηγαν φέτος?
φετος ειχα περιπου 30 ριζες και πανω, πηγαν παρα πολυ καλα απλως πρεπει καθε μερα να τις κοβεις γιατι μεγαλωνουν γρηγαρα αυτες που μεγαλωσαν τις αφηνω να ξεραθουν για να εχω σπορο του χρονου
- manosdet
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10286
από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα Μπάμιες - βάλατε? πως πηγαν φέτος?
Περίπου 40 ρίζες έβαλα φέτος (για πρώτη φορά) με σπορά κατευθείαν στο έδαφος τέλος Μαίου.Αυτόματο πότισμα με σταλακτηφόρο σωλήνα.
Μόλις έφτασαν στα 50-60 εκατοστά μου εμφάνισαν άσπρες κηλίδες (ωίδιο).
Τους έκανα ένα ψέκασμα με διάλυμα γάλα με νερό και γέμισα μυρμήγκια.
Ένα ψέκασμα με βρέξιμο θειάφι και καθάρισα.
Στην αρχή είχαν αργή ανάπτυξη και κατάλαβα ότι το νερό ήταν λίγο και το κόπρισμα που είχα κάνει φτωχό. Τους έκανα ένα καλό σκάλισμα επιπλέον κόπρισμα και καλό πότισμα ανά 3 μέρες με το λάστιχο.Μέσα σε 10 μέρες πήραν τα πάνω τους και μου έδωσαν και μου δίνουν ακόμα αρκετό καρπό.
Αυτή την εποχή έχουν αρχίσει να πιάνουν μελίγκρα στο φρέσκο φύλλωμα τους αλλά δεν πρόκειται να επέμβω.
Το μόνο ότι ο σπόρος που αγόρασα από την Ευρυπίδου ήταν υποτίθεται για χαμηλά φυτά και τώρα κάποια φυτά κοντέυουν τα 3 μέτρα.
Συγκομιδή μέχρι τώρα 2 ταψιά μεγάλα και η γεύση άλλο πράγμα........
Σε γενικές γραμμές για πρώτη χρονιά είμαι αρκετά ευχαριστημένος.
Μόλις έφτασαν στα 50-60 εκατοστά μου εμφάνισαν άσπρες κηλίδες (ωίδιο).
Τους έκανα ένα ψέκασμα με διάλυμα γάλα με νερό και γέμισα μυρμήγκια.
Ένα ψέκασμα με βρέξιμο θειάφι και καθάρισα.
Στην αρχή είχαν αργή ανάπτυξη και κατάλαβα ότι το νερό ήταν λίγο και το κόπρισμα που είχα κάνει φτωχό. Τους έκανα ένα καλό σκάλισμα επιπλέον κόπρισμα και καλό πότισμα ανά 3 μέρες με το λάστιχο.Μέσα σε 10 μέρες πήραν τα πάνω τους και μου έδωσαν και μου δίνουν ακόμα αρκετό καρπό.
Αυτή την εποχή έχουν αρχίσει να πιάνουν μελίγκρα στο φρέσκο φύλλωμα τους αλλά δεν πρόκειται να επέμβω.
Το μόνο ότι ο σπόρος που αγόρασα από την Ευρυπίδου ήταν υποτίθεται για χαμηλά φυτά και τώρα κάποια φυτά κοντέυουν τα 3 μέτρα.
Συγκομιδή μέχρι τώρα 2 ταψιά μεγάλα και η γεύση άλλο πράγμα........
Σε γενικές γραμμές για πρώτη χρονιά είμαι αρκετά ευχαριστημένος.
- Ki_pouros
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 171
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10300
από Ki_pouros
Απαντήθηκε από Ki_pouros στο θέμα Μπάμιες - βάλατε? πως πηγαν φέτος?
Φέτος από σπόρο της παραδοσιακής ποικιλίας "Μπάμια Πυλαίας" (που κράτησα την περσινή χρονιά) έβγαλα περιπου 20 φυτά και τελικά μεταφύτευσα τα 12 λίγο πυκνά μεταξύ τους. Αυτά γίνονται τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου.
Ο χώρος δεν είχε προετοιμαστεί τόσο καλά. Σκάψιμο καλό μεν αλλά επειδή έχει αγριάδα απέφυγα να βάλω κοπριά ή άλλη λίπανση.
Τα φυτά αναπτύχθηκαν καλά, σήμερα έχουν φθάσει στο 1,5 m και μου έχουν δώσει μισό κιλό μπάμιες. Τώρα τελευταία ανοίχθηκαν και βγαίνουν παρακλάδια που θα δώσουν και περισσότερη παραγωγή σίγουρα.
Γενικά μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος από τις μπάμιες.
Ο χώρος δεν είχε προετοιμαστεί τόσο καλά. Σκάψιμο καλό μεν αλλά επειδή έχει αγριάδα απέφυγα να βάλω κοπριά ή άλλη λίπανση.
Τα φυτά αναπτύχθηκαν καλά, σήμερα έχουν φθάσει στο 1,5 m και μου έχουν δώσει μισό κιλό μπάμιες. Τώρα τελευταία ανοίχθηκαν και βγαίνουν παρακλάδια που θα δώσουν και περισσότερη παραγωγή σίγουρα.
Γενικά μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος από τις μπάμιες.
Συντονιστές: ilias
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Μπάμιες - βάλατε? πως πηγαν φέτος?
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.047 δευτερόλεπτα