- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
- Forum
- Ταράτσες & Μπαλκόνια - Λαχανικά, Λουλούδια, Διακόσμηση
- Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή Ταράτσα
- Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
- sefis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Θα κανω μια προσπαθεια ακομα με ηλεκτρονικο θερμοσπορείο και υποστρωμα σε κυβακια !!!
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- giorgosxristou
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
Υ,Γ
πότισμα με το ψεκαστηρι,να υγραίνεται το χωμα ισα ισα,φυτώρια έβαλα τα ποτήρια τα διαφανή του φρεντο,προσοχή οταν μεγαλώσουν και τα βγάζεις σιγα σιγα στον ηλιο να τα τυλιξεις με μονωτική ταινια για να μην βλεπει ο ήλιος τις ρίζες,έβαλα τέτοια ποτήρια για να μπορέσω να τα μεγαλώσω οσο πιο πολυ μπορω σε ιδανικες συνθηκες πριν τα εκθέσω σε κανονικες συνθήκες.
Αυτα σε εμενα δουλεψαν και για αυτο στα λεω,
- Renata
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Έχω πολύ καιρό να μπω, αλλά τα κατάφερα! Βλέπω ότι καλά κρατεί η παρέα και μεγαλώνει.
Οι πιπερίτσες μου πάνε μία χαρά και σας βάζω μερικές φώτο να δείτε. Φέτος δοκίμασα με ένα σπόρο που μου έδωσαν από Κρήτη, ο οποίος δίνει πολύ ψηλό φυτό, σαν θάμνος γίνεται. Όταν έκοβα πιπεριές του, ήταν στο ύψος μου και δεν είμαι καμία κοντούλα. Ευτυχώς έπιασαν κανα δυό και περιμένω τα αποτελέσματα... ο δοκιμαστής-σύζυγος, ο οποίος και τα απολαμβάνει αυτά τα καυτερά πιπεράκια, θα μας πει, όταν έρθει η ώρα. Έχετε ξαναδεί τόσο ψηλές πιπεριές εσείς; Για να καταλάβετε, είναι αυτές που έχουν τα μαύρα πιπεράκια....παρέα με τα βλήτα!
- sefis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Οχι ακόμα !!λέω να αγορασω θερμοσπορείο ηλεκτρονικο !!γιατι εμεις δεν εχουμε καλο σπιτι οσον αφορα την θερμανση και δεν ειναι ηλιολουστο άρα παω σε αυτη την επιλογή και ξσως και λάμπαgiorgosxristou έγραψε:
Σε σπορία εκανες την σπορά??sefis έγραψε: Καλημερα Τασο θα αρχισεις φθινοπωρινή σπορά ,και ποια διαδικασία θα ακολουθήσεις .εχεις σκοπό να χρησιμοποιησεις ηλεκτροκινο θερμοσπορείο και αν βοηθησει,και πως θα κρατησεις ζεστες κατα τις πολυ κρυες μερες ???
Τασο εσπειρα but jolokla kai σκορπιο αλλά διχως αποτέλεσμα !!γιατι ομως?
αν οχι,θα συνιστούσα σε σπορια μεσα στο σπίτι ή κάπου ζεστά ,δικια μου παρατήρηση η υγρασια βοηθαει πολυ ,βαλε και μια λαμπα στα 6400Κ χωρις πολλα πολλα και θα δεις διαφορά.
- sefis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Τάσο καλημεραtasos66100 έγραψε: Γειά σας και "Καλό Χειμώνα"- αυτό επειδή τέρμα με το νησί και αποσύρθηκα στη στεριά.
Και βλέπω πολύ ωραίες επιδόσεις. Πρώτα ο giorgosxristou με τις πανέμορφες καρολίνες, τώρα εσύ Ηλία, με τις πολλές καγιέν. Να ξέρεις οτι θα βαρεθείς να μαζεύεις καγιέν. Οταν ξεκινήσουν μιά φορά, δεν σταματάνε να παράγουν. Μπράβο που τα κατάφερες τελικά. Να υποθέσω ότι το "ευχαριστώ Τάσο" σημαίνει οτι προέρχονται απο δικούς μου σπόρους? Τότε χαίρομαι ακόμα περισσότερο!
Οχι όμως και τόσο κάψιμο από μία καγιέν..! Δηλαδή αν ήταν χαμπανέρο τί θα έκανες..?
Διότι, σύμφωνα με τον Καψαϊνικό Ποινικό Κώδικα (φαντάσου να υπήρχε τέτοιο πράμα), η καγιέν καίει σε βαθμό πταίσματος, η χαμπανέρο σε βαθμό βαρέως πλημμελήματος και οι σκορπιοί και καρολίνες σε βαθμό κακουργήματος. Προετοιμάσου λοιπόν για βαρύτερα αδικήματα στο μέλλον.
Εγώ σκέφτομαι να ξεκινήσω πάλι την προετοιμασία για τη φθινοπωρινή σπορά, όπως κάνω κάθε χρόνο.
Να τα λέμε συχνότερα.
Τάσος.
Εχτες πηγα σε γεωπονο φιλο μου και πηρα λίγο χωματάκι και όπως εκανα την αναζήτηση να βρω τον σπόρο ,διαπίστωσα ότι ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ φύτρα !!αλλαξα το χώμα και τον τοποθετησα στο κέντρο και το σπεπασα πολύ ελαφρά!!μήπως επρπεπε να τον τοποθετησω με την φύτρα να κοιτάζει πρός στην βάση της γλαστρούλας ή πρός τα επάνω ή δεν παίζει ρόλο ??
- sefis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
(Υποψην την είχα αφήσει σε ζεστο μέρος σε κυπελλάκι του εσπρεσσο φρέντο και απο τότες δεν συνηλθε και ταυτοχρονα την ειχα βαλει ενα .σποράκι λίπασμα
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
Στη δεύτερη φωτογραφία φαίνεται ότι το χώμα είναι πολύ λίγο. Επίσης, σκέφτηκες να ανοίξεις τρύπες στον πάτο? Μήπως το νερό παραμένει στο κυπελάκι και δεν μπορεί να φύγει σιγα-σιγά απο κάτω?
Αν έβαλες και λίπασμα σε τόσο νεαρό σπορόφυτο, σίγουρα το έχεις κάψει. Μακάρι να κάνω λάθος, όμως αυτό δείχνει η όψη του φυτού. Ποτέ λίπασμα σε φυτό που δεν έχει αναπτύξει πλήρες ριζικό σύστημα, δηλαδή ποτέ πριν το μεταφυτεύσουμε στο τελικό του μέρος και πάλι μετά από ένα μήνα τουλάχιστον. Και μόνον αν είναι απαραίτητο, δηλαδή αν το χώμα μας είναι "εξαντλημένο".
Ρώτησε και τον Γεωπόνο σου για επιβεβαίωση.
Τάσος.
- ilias
- Αποσυνδεμένος
- Διαχειριστής
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 594
Να συμφωνήσω με τον αγαπητό Τάσο. Όχι ειδικά για καυτερές πιπεριές, αλλά γενικά για φυτά και σπορεία.
- Πάρα πολύ λίγο χώμα έχεις βάλει.
- Ίσως δεν υπάρχει και σωστή αποστράγγιση.
- Ποτέ λίπασμα σε νέα φυτά. Είναι σα να δίνεις 1 κιλό ασπιρίνη σε νεογέννητο.
2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
- sefis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
tasos66100 έγραψε: Γεια σου φίλε sefis.
Στη δεύτερη φωτογραφία φαίνεται ότι το χώμα είναι πολύ λίγο. Επίσης, σκέφτηκες να ανοίξεις τρύπες στον πάτο? Μήπως το νερό παραμένει στο κυπελάκι και δεν μπορεί να φύγει σιγα-σιγά απο κάτω?
Αν έβαλες και λίπασμα σε τόσο νεαρό σπορόφυτο, σίγουρα το έχεις κάψει. Μακάρι να κάνω λάθος, όμως αυτό δείχνει η όψη του φυτού. Ποτέ λίπασμα σε φυτό που δεν έχει αναπτύξει πλήρες ριζικό σύστημα, δηλαδή ποτέ πριν το μεταφυτεύσουμε στο τελικό του μέρος και πάλι μετά από ένα μήνα τουλάχιστον. Και μόνον αν είναι απαραίτητο, δηλαδή αν το χώμα μας είναι "εξαντλημένο".
Ρώτησε και τον Γεωπόνο σου για επιβεβαίωση.
Τάσος.
- giorgosxristou
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
Μια πολυ καλη θερμοκρασία ειναι 20 εως 25 βαθμούς και με πολυ υγρασία,
Θα ηθελα να θεσω και εγω ενα ερώτημα ,σκέφτομαι να φυτέψω μερικές Καρολίδες(γυρο στα 15 φυτα) σε ενα μικρο χωραφι που εχω για μικρη παραγωγή ,ποτε ειναι κατάλληλη περίοδος να βαλω σπορους ωστε κατα την ανοιξη να φυτεψω τα φυτα στο χωραφι?
Ευχαριστω.
Υ.Γ
Οι καρολινες απο την περσινη σπορα...ξαναεβγαλαν ανθό λετε να εχω παλι παραγωγη?
- Forum
- Ταράτσες & Μπαλκόνια - Λαχανικά, Λουλούδια, Διακόσμηση
- Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή Ταράτσα
- Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.