- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
- Forum
- Κήπος - Λουλούδια, Δέντρα και Διακοσμητικά Φυτά
- Κάκτοι
- Απ: ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ALOE VERA-ΠΟΥ & ΣΕ ΤΙ ΜΟΡΦΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ
Απ: ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ALOE VERA-ΠΟΥ & ΣΕ ΤΙ ΜΟΡΦΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ
- saxterie
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Πριν απο 2 εβδομάδες έβαλα και εγω τα πρώτα μου 1000 φυτα.
Αυτην την στιγμή ειναι σε κατάσταη σοκ, ειναι μαραζωμενα αρκετα, εχουν χαλαρωσει τα φυλλα τους και εχουν καφε χρωμα. Αγχώνομαι να τα βλεπω ετσι αλλα ευελπιστω οτι σε 1-2 μηνες να αρχισουν να παιρνουν τα πανω τους. Ειναι από 1 εως 2 ετων φυτά.
Προσπαθω να βρω την συχνοτητα των ποτισματων γιατι παρατηρησα οτι σε μερικα φυτα εχουν βγει καφε κηλιδες (σαν σκουρια) και υποθετω οτι κατι πρεπει να γινεται λαθος.
Φυτευτηκαν 18 Απριλιου και μεχρι σημερα 1 Μαιου εχω κανει 3 ποτισματα με περιπου 1-1,5 λιτρο/φυτο/φορά
Το χωμα εχει αναλογια 37,5 αμμος - 36 ιλυς - 26,5 Αργιλος. Το χειμωνα ποτε δεν το ειδα να λασπωνει και να κραταει νερα, βοηθαει και η κλιση του χωραφιου, αλλα εχω την εντυπωση οτι τα ποτισματα μου θα πρεπει να ειναι πλεον πιο μακρυνα.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- sixoremenos
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
saxterie έγραψε: Καλημέρα σας,
Αυτην την στιγμή ειναι σε κατάσταη σοκ, ειναι μαραζωμενα αρκετα, εχουν χαλαρωσει τα φυλλα τους και εχουν καφε χρωμα. Αγχώνομαι να τα βλεπω ετσι αλλα ευελπιστω οτι σε 1-2 μηνες να αρχισουν να παιρνουν τα πανω τους. Ειναι από 1 εως 2 ετων φυτά.
Προσπαθω να βρω την συχνοτητα των ποτισματων γιατι παρατηρησα οτι σε μερικα φυτα εχουν βγει καφε κηλιδες (σαν σκουρια) και υποθετω οτι κατι πρεπει να γινεται λαθος.
Φυτευτηκαν 18 Απριλιου και μεχρι σημερα 1 Μαιου εχω κανει 3 ποτισματα με περιπου 1-1,5 λιτρο/φυτο/φορά
Το χωμα εχει αναλογια 37,5 αμμος - 36 ιλυς - 26,5 Αργιλος. Το χειμωνα ποτε δεν το ειδα να λασπωνει και να κραταει νερα, βοηθαει και η κλιση του χωραφιου, αλλα εχω την εντυπωση οτι τα ποτισματα μου θα πρεπει να ειναι πλεον πιο μακρυνα.
Καλορίζικα και σαν τα βάτα που λένε και στο χωριό μου!
Η ποσότητα και η συχνότητα του ποτίσματος που κάνεις νομίζω ότι είναι η ενδεικνυόμενη, αν και θα πρέπει να την αναπροσαρμόζεις ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Οι σταλάκτες σου τι παροχή έχουν;
Το έδαφός σου μού φαίνεται ιδανικό. Για την ανάλυση απευθύνθηκες σε εργαστήριο;
- saxterie
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
sixoremenos έγραψε:
saxterie έγραψε: Καλημέρα σας,
Καλορίζικα και σαν τα βάτα που λένε και στο χωριό μου!
Η ποσότητα και η συχνότητα του ποτίσματος που κάνεις νομίζω ότι είναι η ενδεικνυόμενη, αν και θα πρέπει να την αναπροσαρμόζεις ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Οι σταλάκτες σου τι παροχή έχουν;
Το έδαφός σου μού φαίνεται ιδανικό. Για την ανάλυση απευθύνθηκες σε εργαστήριο;
Σε ευχαριστώ!
Ναι σε εργαστηριο, πριν αρχισω ειχα στειλει δειγμα νερου και χωματος.
Οι σταλάκτες έχουν παροχη 2λιτρα/ωρα.
Πάντως πολυ το άγχος στην αρχη. Αποφευγω να πηγαινω και πολυ συχνα γιατι αλλαζω και εγω χρωμα όπως τα βλεπω.
- sixoremenos
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- amauro
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 2
Μην ανησυχείς αγαπητέ μου το φυτό θα σου συγχωρέσει πάρα πολλά λάθη σου , οσο αφορά το πότισμα τώρα που έχει ζεστές μέρες ίσως να θέλει πιο πολύ νερό 2 φορές την εβδομάδα ιδικά τώρα που είναι νέο φυτεμένα .
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΟΥ είναι ανάλογα την περιοχή μέχρι τον Οκτώβριο θα αποζημιωθείς με το αποτέλεσμα .
ΠΡΟΧΩΡΑ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΕ
- saxterie
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
amauro έγραψε: ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ
Μην ανησυχείς αγαπητέ μου το φυτό θα σου συγχωρέσει πάρα πολλά λάθη σου , οσο αφορά το πότισμα τώρα που έχει ζεστές μέρες ίσως να θέλει πιο πολύ νερό 2 φορές την εβδομάδα ιδικά τώρα που είναι νέο φυτεμένα .
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΟΥ είναι ανάλογα την περιοχή μέχρι τον Οκτώβριο θα αποζημιωθείς με το αποτέλεσμα .
ΠΡΟΧΩΡΑ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΕ
Σε ευχαριστώ φίλε μου,
αυτο ελπιζω και εγω πως σιγα σιγα θα αρχισουν να ζωντανευουν ξανα.
- Τόλης6169
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνηση και πληροφορία για την καλλιέργεια της Aloe Vera.
- Newwest
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Θα ηθελα να ζητησω δημοσιως συγνωμη για ολα αυτα τα σεναρια που εγραφα σχετικως με τον κ. Λιτινα και την προσπαθεια που κανει για να προωθησει την αλοη στην Ελλαδα.
Οσοι προσπαθητε να καλλιεργησετε αλοη ευχομαι Καλη επιτυχια.
Και παλι συγνωμη
Φιλικα.
- -Χάρης-
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Ευχαριστούμε για τις ευχές.
- tiger
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- Forum
- Κήπος - Λουλούδια, Δέντρα και Διακοσμητικά Φυτά
- Κάκτοι
- Απ: ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ALOE VERA-ΠΟΥ & ΣΕ ΤΙ ΜΟΡΦΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ